Gallery

Spritz up your life!

Fix acum un an am auzit prima data vorbindu-se despre el.

O seara de toamna cu apus portocaliu, la degustat de vinuri si la vizitat satuce printre podgorii aramii si castelele pline de poezie ale Toscanei.

Am intrat intr-un han din Volterra si, inainte de orice, chelnerul ne-a intrebat daca nu vrem un spritz.
“Ei, pai cum sa nu vrem, ca doar la degustat am venit!”

Si atunci l-am vazut prima data:

Un pahar mare, aburind, imbietor si… POR-TO-CA-LIU!
“Extrem de” portocaliu (daca mi-e permisa licenta poetica!)

“Suc de portocale, din partea casei?” intrebam noi, nelamuriti.
“No, amici! Spritz! Un aperitivo perfetto”, ne nelamureste si mai tare chelnerul, sarutandu-si sugestiv cele 3 degete reunite de la mana stanga!

Trebuie sa marturisesc, am gustat indoita din licoarea portocalie si receee.
Gustul spumos de Prosecco, bitterul catifelat si aroma de portocale dulci – o combinatie neasteptata. M-au invaluit si m-au surprins placut.

“Dar chiar e super!”, a spus si A., luandu-mi vorbele din gura. “Ce este?”

Chelnerul ne-a spus, vizibil incantat:
“Aperol Spritz”.
Si ne-a mai soptit ca rețeta este atât de simplă, cat ai spune 3,2,1.

Tot ce trebuie sa faci este:
* sa iei paharele mari de vin,
* să le umpli cu cuburi de gheață,
* sa adaugi o felie de portocală,
* 3 părți de Prosecco,
* 2 părți Aperol
* și 1 strop de apă minerală, pentru a da savoare.

O bautura efervescenta, usoara, cu putin alcool!
Ne-a placut atat de mult tuturor, incat a doua zi ne-am achizitionat ingredientele necesare de la supermarketul din sat: un Prosecco, Aperol, portocale si apa minerala.

Si, in fiecare seara ramasa din vacanta noastra in Toscana, ne-am intalnit toti la un spritz nocturn, sa povestim despre ce am vazut, sa ne uitam (fara sa ne mai saturam) pe poze si sa punem tara la cale pentru unde urma sa mergem si ce sa vizitam.

Cateva curiozitati pe care, intre timp, le-am aflat despre Aperol si pe care ti le dezvalui si tie:
Aperol a fost lansat acum aproape 100 de ani (in 1919!) la Targul International de la Padova.

Creat de fratii italieni Barbieri, lichiorul Aperol a devenit in scurt timp unul dintre favoritele italienilor….

… si ingredientul principal al deja renumitului cocktail Aperol Spritz.

Reteta Aperol (pe baza de multe fructe, plante si radacini) a ramas neschimbata si secreta de-a lungul timpului, fiind o taina extrem de bine pastrata chiar si astazi!

Aperol…
Portocaliu, efervescent, dulce-amarui si aromat!
As vrea sa ti-l descriu mult mai in detaliu, dar cuvintele nu sunt suficiente!

Poti intra, de exemplu, pe aplicatia de pe facebook, sa iti alegi singura sau singur ingredientele si sa prepari un Aperol Spritz virtual:
http://on.fb.me/17GlFhZ

Vrei insa sa gusti cocktail-ul in “carne si oase”?

Scrie-mi pana vineri, 8 noiembrie (inclusiv), unde ai baut primul Aperol Spritz sau unde ai vrea sa il bei.

Si cea mai ingenioasa idee, cea mai romantica destinatie, cel mai inedit loc il voi premia cu un kit special, cu care iti vei prepara propriul tau Aperol Spritz:

Kitul-premiul contine:
o sticla de Prosecco Cinzano,
o sticla de Aperol
si doua pahare, pentru a imparti un Aperol Spritz cu o persoana speciala!

* Voi anunta castigatorul pe 9 noiembrie, pe blog si pe facebook.com/getmylook.ro

Am dat drumul la distractie!
3, 2, 1 and… spritz up your life!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *