Quote

Splendida story by Bulgari

E luni de dimineață. Nu e cea mai fericită clipă a săptămânii în care să te simți lovit de inspirație și să fie cel mai creativ din lume, trebuie să o recunoaștem. Însă o veste din beauty mi-a stârnit imediat interesul și mi-a activat senzorii de visare: tocmai am aflat despre o colecție nou-nouță și splendida. La propriu, căci așa se numește colecția de parfumuri nou lansate de Bulgari – o călătorie olfactivă Splendida, în lumea a trei flori simbolice și celebre în istoria Casei: irisul, trandafirul și iasomia.

De fiecare dată când aflu despre beauty-noutăți, nările îmi palpită, pupilele mi se măresc și mă mănâncă tălpile să merg în primul magazin să testez produsele, să pulverizez, să simt, să mă las învăluită și cucerită…
Încep să îmi imaginez cum sunt noile note, ce poveste îmi va spune la ureche fiecare parfum în parte… când brusc, soneria îmi curmă reveria. Curierul sună întotdeauna de 3 ori la usă, însă care erau șansele ca, de data aceasta, să sune aducându-mi, într-o cutie delicată, din mătase, cele 3 parfumuri despre care tocmai aflasem că se lansează?!

Să fie magie? Cu siguranță Bulgari are ceva magic prin definiție. Atfel nu ar fi reușit să vrăjească generații întregi cu aromele și poveștile sale. Da, recunosc, sunt o norocoasă, sunt privilegiată să aflu în avanpremieră și să testez o mulțime de produse noi. Nu mă invidiați, asta este meseria mea și mi-o iubesc! 🙂

Doamnelor și domnișoarelor,
BULGARI PREZINTĂ ÎN PREMIERĂ NOUA COLECȚIE SPLENDIDA – THE ESSENCE OF THE JEWELER.
În rolurile principale regăsim 3 vedete incontestabile și prețioase:

IRIS D’OR

ROSE ROSE

Și
JASMINE NOIR

Un trio-chintesență care frizează arta, aducând împreună pietrele prețioase definitorii Bulgari, colecția Splendida devăluie 3 fațete inegalabile ale noului ideal Bulgari – 3 parfumuri care definesc esența feminității, reinterpretate în viziunea Maestrului Parfumier Sophie Labbé: Iris d’Or, Rose Rose and Jasmin Noir.
O colecție de arome unice care reinterpretează moștenirea olfactivă a Casei și ADN-ul celebrelor Bulgari pour Femme, Rose Essentielle și Jasmin Noir.


TREI BIJUTERII OPULENTE, SOFICTICATE, PREȚIOASE.

Splendida revelează noi registre ale glam-ului și șarmului, regăsite în bijuteriile sale opulente, din colecția exclusivistă a bijutierului italian care a scris istorie, legende și 3 povești unice, despre 3 flori regale.
Colecția Splendida este o metaforă a legăturii dintre bijutierul-parfumier, natura și femeia splendidă, senzuală și misterioasă care îl inspiră.

FEMEIA SPLENDIDA – DIVA ICONICĂ
La mijlocul secolului trecut, Hollywood revoluționează lumea filmului cu o capodoperă, Cleopatra, iar Bulgari – boutique-ul de pe Via Condotti nr 10 devine anexa fabricii de vise a studiourilor cinematografice.
Un singur pas de pe Muntele Olympus până pe Pantheonul Hollywood-ului pentru bijutierul care a readus în actualitate Grecia și Roma antică și a reinventat mitologia și riturile si simbolurile din jurul zeilor și zeițelor. Inspirat de un mare scultor al Renașterii italienești, de Donatello și al său David sculptat în bronz, Bulgari creează în 1956 o colecție de bijuterii tribut lui Vittorio de Sica, Anna Magnani, Marlon Brando, Elizabeth Taylor și Ingrid Bergman.

În anii 60, Roma devine epicentrul unui univers chic și nonșalant, La Dolce Vita. Bulgari suprapune pietre prețioase, tăieturi neobișnuite, volume opulente și reîncoronează aurul galben, într-o estetică a noului stil și în efecte cromatice amețitoare, ultra-moderne. Manifestul său? Libertatea creativă și luxul nonconformist.

Iar restul este istorie… Creațiile Bulgari devin, de-a lungul timpului, vedete: “actori” în peste 40 de filme și apar pe covorul roșu la Cannes, Veneția și Los Angeles, purtate de frumuseți iconice și de nume sonore precum Elizabeth Taylor, Anna Magnani, până la Sharon Stone, Nicole Kidman, Julianne Moore, Angelina Jolie , Scarlett Johansson, Shu Qi, Naomi Watts, Rachel Weisz, Anne Hathaway.

In 2013, colecția Diva High Jewellery collection reflectă legătura tradițională dintre măiestria culorii și a tăieturilor pietrelor și zeițele cinematografiei de pe Riviera italiană. Stil cosmopolit, hedonism, splendoare.
Tot atâtea simboluri ale colecției Splendida Bulgari, reinterpretată pe noi culmi ale unui stil sofisticat și ultra-feminin, în noi profunzimi ale spiritului unul sculptor al frumuseții, păstrând memoria pietrelor și a corepondențelor secrete dintre ele… și rearmonizându-le. Într-un mozaic de pietre rare și flori, de irizări și străluciri neașteptate, de ingrediente minerale prețioase.
Pietrele prețioase par să aibă arome florale, așa cum se întâmplă, de exemplu, cu spectaculosul colier-grădină din colecția Diva High Jewellery.

Reprezentările cu străluciri minerale ale lumii plantelor se regăsesc și în broșele de la sfârșitul anilor 50, sub formă de coșuri cu flori, numite Giardinetto, în cercei ce iau forma unor petale și a diamantelor ce sunt picături de rouă.
În anii 90, peștii, scoicile, păsările și plantele stilizate se reîntâlnesc în colecția Naturalia – un caleidoscop al celor mai rare și neobișnuite culori de pietre prețioase.
Iar anul trecut le redescoperim în colecțiile Italian Gardens, inspirate de arta superbelor grădini florentine și ale Italiei enascentiste.

SCENT OF A GEM – SAU CE PARFUM AU PIETRELE PREȚIOASE…
BULGARI SPLENDIDA AURIU – IRIS D’OR
O floare sacră numită după o zeită…

O moștenire preluată din parfumul lansat de Bulgari în 1944 și devenit iconic și fără vârstă: Bulgari pour Femme, noul Iris D’Or, poartă o semnătură de deschidere pudrată și însorită, a helitropului, violetei și zmeurei, învăluită în notele finale de santal luxos și tonka.
Cu un trio delicat floral în notele de mijloc, de iris – violetă – mimoză, Iris D’Or reinterpretează în cheie modernă luxul clasic.

BULGARI SPLENDIDA ROZ – ROSE ROSE
În numele trandafirului

Sophie Labbé scrie, primăvara aceasta, o nouă reinterpretare olfactivă a parfumului Rose Essentielle, având în centru o floare-simbol, trandafirul – iubit de zeițe antice (ca dar prețios al Muntelui Olimp) și adorat de regine, de la Cleopatra la Joséphine de Beauharnais.
Parfumul se deschide cu note proaspete, citrate, de mandarină și fructe de pădure, făcând loc notelor voluptoase de trandafir de Damasc.
Baza aduce senzualitate, prin lemnul de santal, vetiver și patchouli.
Trandafirul este o muză – este elementul delicat din povestea Dolce Vita, cel care declanșează amintiri și emoții nebănuite.

BULGARI SPLENDIDA NEGRU – JASMINE NOIRE
Magie neagră.

UN OXIMORON FLORAL – MISTRESS OF THE NIGHT
Originară din India și asociată în vremuri străvechi zeilor, iasomia sambac are un nume cu rezonanță extrem de veche, din persanul “yâsimin”. ce înseamnă “floare albă”. Egiptenii o foloseau în ritualurile din temple, în timp ce hindușii au numit-o «The Mistress of the Night», datorită proprietăților afrodisiace ale parfumului său și senzualității sale. O diva descinsă din cele 1001 de Nopți…
Există și legende italiane dedicate acestei misterioasei și fermecătoarei flori, căreia i s-a dedicat un loc importamt în multe lucrpri de artă și în mijlocul multor grădini romane!

Și iat-o pe seducătoarea Regină a Nopții, readusă în prim plan de Bulgari, în parfumul Splendida Jasmine Noire. Notele de vârf luminoase, de gardenie, învăluie inima hipnotică, voluptoasă, de iasomie și migdală satinată. Notele calde de bază cuceresc prin misterul patchouli, cașmir și boabe de tonka.

Splendida Collection. Trei povești parfumate incredibile. O încântare pentru simțuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *