Gallery

Roşu de Cuba

Pregatiri intense pentru Cuba. Maldăr de rochite, bluze, rujuri oranj si fucsia, costume de baie şi sandale aşteptând cu emoţie să treacă de selecţia finală si de marele test (adica să încapă toate în valiză!)

AMR 1 zi. Am ceva emoţii. Mă uit pe geam. În peisajul bucureştean de sfârşit de noiembrie plouă de rupe.
Cu gândul la căldura şi soarele care mă vor întâmpina peste puţin timp în Havana, îmi fac curaj să ies din casă.
Am programare la vopsit. Vreau neapărat să îmi schimb nuanţa pentru vacanţa asta.
După ce mă ascultă cu atenţie ce îmi doresc, Florenţa, hair-stylistul cel mai iubitor de păr creţ de la Evidence Salon Unirii, îmi dă câteva variante şi mă sfătuieşte să trec de la nuanţa de arămiu la una de roşu intens cu reflexe arămii.
Nuanţele Majirel sunt senzaţionale. Da, sunt perfect de acord, merg pe mâna ei, chiar dacă tonul mi se pare iniţial un pic cam închis.

Relaxare maximă la o cafea şi la poveşti şi… gata. Pentru că părul meu a suferit câteva decolorări, anul ăsta, Florenţa îi face cinste cu un tratament hidratant şi booster de culoare.

Cum coafăm?
Florenţa ia decizia să mă surprindă. Ce ai spune de un păr creţ-creţ, nebun precum vacanţa mea din Cuba?
Păi nebunie să fie! Mereu am considerat că orice şedinţă de tuns, de coafat sau de machiaj nu mai au acelaşi farmec dacă nu le tratezi cu o doză de umor şi dacă nu te fac să zâmbeşti, mulţumită şi amuzată, la sfârşit.

rosu de Cuba

rosu de Cuba


Şi, crede-mă, după ce mi-am admirat noua nuanţă superbă de roşu intens şi coafura afro, am zâmbit cu gura până la urechi, încântată şi brusc bine-dispusă, în ciuda ploii bucureştene de sfârşit de noiembrie.
Gracias, Florenţa. Viva el color cubano, siempre!, îngân încântată, în spaniola mea aproximativă…
Să fie culoare, să fie soare, să fie Cuba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *