Retro reloaded

In ultimii ani, se pare ca toate tendintele sunt inspirate de secolul 20, sunt reinventari ale trecutului si ale conceptului de vintage. The old is the  new… new! Vintage is fantastic! Retro is reloaded!

Vedem haine inspirate de filmele anilor 60. Coafuri inspirate de anii 50 sau 70. Machiaje din cine stie ce alt deceniu.

Se poarta ochii bine conturati cu tus, ca ai lui Audrey Hepburn, in Breakfast at Tiffany’s, din 1961…

Dar si rujul “perfect red” al anilor 40, stil Marlene Dietrich.

Totul e parca rupt direct din filmele clasice; “oldies but goldies” ne-au devenit puncte de referinta: coafurile inalte, cu volum, descinse din anii 60; silueta pin-up a anilor 50; buclele blonde si filmele despre si a la Marilyn Monroe.

Eu port un bob reinventat al anilor 20 si, in ultimele luni, o multime de oameni mi-au spus ca par descinsa din perioada interbelica, din “Marele Gatsby” si din gasca lui F. Scott Fitzgerald.

In acelasi trend retro se inscrie si “Les Amours Imaginaires”, un film pe care l-am revazut cu nesat luna asta. Filmul in care Xavier Dolan a jucat, pe care l-a regizat si cu care a fost premiat la Cannes anul trecut.

Un film despre iubiri neconventionale si imposibile, despre visatori, despre oameni care inca mai spera ca isi pot trai visul si ca isi pot privi in ochii eroii vintage.

Un film cu un fond sonor asigurat de inegalabila Dalila – coafura inalta, cu volum, stilul anilor 60, sa juri ca e realizata cu produsele pentru volum extrem de la BedHead

sau cu Rockaholic din 2012

Sau machiata cu un ruj intens de la Sephora, 41 lei

Sau cu noul Kohl Kajal Terracotta, de la Guerlain

Caci, special pentru efecte maxime si mega-dramatice, produsele de hair-syling si make-up ale sezonului ne ajuta din plin sa ne incadram in noul trend… vintage.

Pana una-alta, mai bine as face sa ma dumiresc cu care personaj vintage ma identific cel mai bine, inainte sa se produca marea reload-are vintage si sa curga genericul peste mine.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *