Gallery

Reţete rapide şi preparate fără foc

Pe canicula asta, îţi poţi organiza în 2 timp şi 3 mişcări o sauna cu aburi fierbinţi, gratuită, chiar la tine în bucătărie. Asta dacă ţii tu neapărat să te apuci să dai drumul la cuptor sau să pui o tigaie pe ochiul aragazului şi să adaugi ceva grade în termometrele care şi aşa indică o alarmantă temperatură de 38 spre 42 de grade.

Dacă, însă, vrei relaxare și delicii culinare pe care să le prepari rapid şi fără a găti (la foc, în modul clasic), dar făcând nişte bunătăţi care să îți seducă papilele gustative.
Ori dacă vrei să te bucuri de preparate delicioase fără să stai prea mult în bucătărie, atunci optează pentru cât mai multe salate şi supe preparate la blender.
Sunt sănătoase, pline de vitamine, păstrează nealterate toate elementele nutritive, fiind făcute din legumele crude. Şi… nu necesită gătirea la foc!

Tanaaaam!

Ei, ce spui, cum ar fi să pregătești pentru tine, pentru familia sau prietenii tăi o masă rafinată şi delicioasă, care să cuprindă o savuroasă supă cremă de dovleac, un piure de castane, un smoothie cu banană și un milkshake cu căpșuni?
Sună spectaculos, nu-i așa?
Pare complicat, dar e atât de simplu de realizat, dacă ai blenderul necesar!

Cum fac eu reţete rapide şi preparate fără foc?
(E momentul să menţionez din nou că eu NU sunt nici pe departe vreo gospodină pricepută, ci doar… “driblez” sistemul bucătăriei clasice şi complicate!)
Pun ingredientele în Easy Soup (blenderul de la Tefal pe care l-am descoperit lunile trecute).
Selectez programul dorit din cele 4 programe de gătit automate.
Dau START şi… las blenderul să se ocupă de gătit în locul meu. Easy Soup gătește și amestecă 100% automat, ușor și rapid. Durează de la 4 la 25 de minute, în funcție de preparat, să a gata supe-cremă, compoturi și diferite amestecuri delicioase.
Avantajos e că poți pregăti o singură dată un preparat pentru cel puțin 4 persoane, capacitatea recipientului fiind de 1,2 L.

Eşti de acord cu mine că mai simplu de atât nu se poate, nu-i aşa?
Easy Soup este aşa, ca un duh din blender care îmi îndeplinește orice comandă, la apăsarea unui singur buton.

Ce ştie să facă?
Gătește și amestecă preparate calde: supe (cremă sau cu bucăți), piure de fructe și sosuri.
Amestecă preparate reci ca un blender: smoothie-uri, milkshake-uri și aluaturi pentru prăjituri sau clătite.
Mai mult, dacă vreau, de exemplu, ca supa să fie caldă când cei dragi ajung la masă, Easy Soup deține și funcția de păstrare la cald de 40 minute. (Datorită izolației termice externe, efectul este prelungit.)
Cu alte cuvinte, blenderul potrivit te ajuta sa pregătesti un întreg meniu rafinat cât ai zice “blend it”!

Tu ce preparate ai vrea să îți pregătească master-chef-ul…ăăă, blenderul tău?
Supă cremă, supă cu bucățele, compot, sosuri pentru paste, Gazpacho, smoothie sau milkshake?
Ca să te poți bucura de versatilitatea blenderului cu funcție de gătire, la achiziționarea Easy Soup primeşti și o carte cu 30 de rețete împărțite în 5 categorii: supe de vară, supe de iarnă, compot, smoothie și desert.

Încearcă-le și cu siguranță, în scurt timp vei improviza, aşa cum am început şi eu să fac, rețete spectaculoase, adaptate gusturilor şi stilului tău de viață. Nu are nevoie de prea multe indicații, ci doar de ingredientele necesare și să-i spui ce să pregătească: dorința ta, comanda lui!
Preparate delicioase în mai puțin de 25 de minute. Pentru că papilele tale gustative au nevoie de o vacanță delicioasă, neperpelită la foc mic! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *