Gallery

Reţeta unei zile FAntastice

Filosofiile antice asiatice spun că este suficient să îţi repeţi de câteva ori pe zi, mai ales înainte să te ridici din pat, dimineaţa, că te simţi bine. Că eşti cea mai fericită şi mai sănătoasă şi mai norocoasă persoană din lume.
Şi că, după ce ţi-ai repetat bine formulele astea magice (ca să-ţi intre-n cap, odată pentru totdeauna), chiar o să începi să te simţi şi să fii aşa cum ţi-ai spus!

Ei, poate nu este atât de simplu.
Mai ales dacă nu ai închis un ochi toată noaptea pentru că vecinii de palier au dat chiolhan cu manele. Ori dacă ai răcit ca blegul, la început de aprilie. Sau telefonul ţi-a crăpat când ţi-era deadlineul mai drag. Iar proiectele nu îţi merg chiar ca pe roate.

Dar, de ce să nu încerci?
Până la urmă, ce ai de pierdut, pe bune?!
Câteva gânduri pozitive nu au omorât niciodată pe nimeni (sau poate au omorât doar bombăneala, stresul şi starea proastă).

Pe lângă gânduri optimiste şi zâmbet, reţeta mea pentru o zi fantastică mai conţine:
Cafea.

În cantităţi reduse, că aşa e sănătos. Însă o cafea buuuună şi aromată, cu lapte şi inimioare delicioase de zahăr Mărgăritar, roz şi bleu (deh, aşa o beau eu, pe post şi de desert, ca să îmi păcălesc pofta de dulciuri).

O porţie de călătorii.
Fie ele şi virtuale, visând cu ochii paaaarg deschişi în faţa calculatorului.
În noi şi noi destinaţii către care aspir. Ori spre vechi destinaţii, de care deja mi-e dor.

Câteva picături de inspiraţie, pentru un nou articol pe blog.

O salată gustoasă şi hrănitoare.
Însoţită, eventual, de un pahar de vin roşu.
Sau de un fresh delicios. Recunosc, însă, că de cele mai multe ori ajung să ronţăi în stare solidă legumele şi fructele (pre)destinate sucului.

Ce mai intră în reţeta completă pentru o zi minunată?
Un buchet de flori vesele, colorate, cumpărate de la bătrânica din colţ.

O baie aromată.

Un parfum rafinat.

O carte pe care să o descopăr cu aviditate.

Un film care să mă inspire.

Un ruj de un roşu perfect.

Un zâmbet cald.

O îmbrăţişare tandră.

Şi iată că am început să reflectez la toate „ingredientele” astea pentru o zi perfectă aşa, deodată. Mai ceva decât Proust lângă madlena lui celebră…
În clipa în care am primit prin curier o cartolină veselă, cu mare şi soare, însoţită de un buchet zen.
Un buchet de prospeţime şi frumuseţe, pentru o zi FAntastică.

Un buchet cu orhidee vernil, îndrăzneţe şi flori pufoase de bumbac, alături de cele trei noi produse FA Fresh&Dry:
Deodorant spray Green Tea/Lotus Flower, 150 ml, 9,15 lei, Stick Green Tea 50 ml, 10,17 lei şi Roll-on Green Tea/ Lotus Flower, 50 ml, 10,17 lei
.
Fa Fresh & Dry – noua generație de deodorante cu molecule care mențin parfumul fresh chiar şi 48 de ore. Şi oferă protecţie pentru o întreagă zi fantastică. Ba chiar şi pentru două 😉

Cred că parfumul lor, inspirat din prospețimea și rafinamentul plantelor asiatice (ceaiul verde, revigorant sau delicata floare de lotus, simbol al purității) m-a dus cu gândul la principiile filosofice ale lui Osho, la călătorii în îndepărtata Chină, India ori Bali, la secretele unei zile FAntastice.
Da, lucrurile mici din jurul nostru ne pot crea motive în plus pentru reverie, pentru gânduri pozitive, pentru inspiraţie. Pentru o stare fantastică! Trebuie doar să ştim să le privim să le descoperim şi să ne bucurăm de ele. În fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *