Quote

Remedii naturale împotriva gripei și răcelii

apelează la remedii naturale împotriva răcelii și gripei

apelează la remedii naturale împotriva răcelii și gripei

La cât de tare ne-a lovit, iarna asta, valul de gripă și răceală – pe mine și pe aproape toată lumea din jurul meu (familie, prieteni și cunoștințe) – tare mi-aș dori să țin simptomele astea nesuferite cât mai departe: tuse, dureri de cap, nas înfundat! Nu o să mă apuc să fac o listă medicală, nici nu aș fi capabilă! Vreau doar să împărtășesc câteva remedii naturale, pe care le știu de la bunici ori de prin articolele de specialtate și care pe mine chiar m-au ajutat, și iarna aceasta, și în anii trecuți, să depășesc răcelile puternice ori gripa cea nesuferită.

#GOGREEN – UNDĂ VERDE LA CEAIUL VERDE
Este clar că nu întâmplător chinezii folosesc de peste patru mii de ani ceaiul verde pentru a trata durerile de cap si chiar și stările anxioase ori depresia. Frunzele de ceai verde nu sunt oxidate și isi pastreaza, deci, nivelul optim de antioxidanți și capacitatile naturale de vindecare, de tratarea a unor boli cardiovasculare și de întărire a sistemului imunitar.
În plus, ceaiul verde, datorită cofeinei conținute, este o excelentă sursă naturală de energie și de revitalizare, care ne lipsește când organismul se simte atât de slăbit după răceală. De asemenea, acest tip de cofeină ajută la activarea metabolismului şi a sistemului digestiv şi contribuie la purificarea organismului de toxinele acumulate din medicamentele pe care le-am luat în perioada în care am fost bolnavi.
Ceaiul verde conține antioxidanţii, flavonoizii şi radicalii liberi, ajutând organismul să se refacă (să nu uităm că aceștia sunt artileria grea împotriva îmbătrânirii celulelor!)

De la Twinings am aflat cum este corect să preparăm și să bem ceaiul verde – și am încredere că știu ce spun ei, ținând cont de experiența lor de 310 ani în domeniu!
Trebuie preparat cu apă nu extrem de fierbinte, temperatura optimă fiind de 85 grade Celsius, pentru ca ceaiul să nu își piardă proprietățile. Magia începe imediat după ce torni apa caldă peste plicul de ceai verde. Eliberarea completă a antioxidanţilor și flavonoizilor daca lăsăm ceaiul verde la infuzat 2-3 minute.
Este de dorit să î lconsumăm fără adaos de zahăr sau lapte, pentru a-i savura gustul bogat – fie simplu, Pure Green, fie în diversele amestecuri de arome din gama Green Tea de la Twinings: Green Tea & Lemon, Green Tea Lemon & Honey, GreenTea & Mint, Green Tea & Jasmine, Green Tea & Forest Fruits, Green Tea & Pineapple and Grapefrut.
Mai multe despre cei care aduc ceaiurile Twinings în România poți afla de aici.

#LĂMÂIE ȘI CITRICE – VITAMINA C CÂT CUPRINDE!
De ce? Simplu! Pentru că vitamina C stimulează sistemul imunitar și îl ajută să lupte împotriva micilor teroriști de sezon – virusurile. Dar lamaile nu sunt doar antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare! Sunt folositoare in diete, fiind un ajutor pentru digestie si detoxifiant pentru ficat.
În plus, lămâia are și un efect calmant, îndepartând oboseala, amațeala și starea de agitație.

#MIERE ȘI PROPOLIS
Propolisul este, nu numai pentru stupul de unde provine, ci și pentru organismul celor care îl consumă, o adevărată barieră de protecţie împotriva agresorilor externi precum bacterii, ciuperci parazite, virusuri. Este, de departe, cel mai puternic remediu natural antiinfecţios și antibiotic cunoscut, cu eficiență renumită în peste 200 de afecțiuni!
În combinație cu mierea – un alt aliment-medicament provenit direct din stup – va face minuni în îmbunătățirea stării generale și a imunității, fiind atât de eficiente în ameliorarea bolilor respiratorii şi a bronşitelor.

Știai că la pacienţii care iau 50 de picături de tinctură de propolis de 4 ori pe zi, probabilitatea de a face o infecţie cu virusul gripal scade cu până la 40%, iar timpul de vindecare se reduce la 3-4 zile, faţă de 6-7 zile?
Ori că mierea este cel mai puternic energizant natural cunoscut,un elixir plin de vitamine si minerale, cu proprietăți antiseptice, antioxidante, antibiotice, tonice sau de stimulare a metabolismului?

#SIROP DE MUGURI DE BRAD SAU PIN
Ca și mierea, mugurii de brad sau pin au proprietăți tonice și antimicrobiene și ajută la vindecarea mai rapidă a bolilor respiratorii și la stimularea sistemului imunitar. Bogati în vitamina C, mugurii de brad au proprietăți antibiotice și antiseptice, dar și calmante, ajută la combaterea tusei și a bronșitei, la decongestionarea si vindecarea afecțiunilor respiratorii acute. Siropul de muguri de brad sau pin te ajută, pur și simplu, să respiri mai ușor și calmează tusea.

Haide să ne bucurăm sănătoși de frumusețea iernii, de zăpadă, de săniuș ori de schi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *