Gallery

Poveşti pictate, la purtător

Cea dintre noi care nu e înnebunită după pantofi şi rochiţe să grăiască acum… sau să nu se mai amăgească niciodată! 🙂
Tot privind şi ascultând bine în jur, mi-a devenit foarte clar că toate suntem, într-o măsură sau alta, dependente de pantofi. (Ba chiar ştiu şi foooarte mulţi reprezentaţi ai sexului tare care ne fac o concurenţă majoră în ceea ce priveşte cantitatea de cutii de pantofi per dressing).

SPUNE-MI CA PANTOFI PORŢI, CA SĂ ÎŢI SPUN CINE EŞTI.
În fine, eu nu cred că pantofii în sine ne atrag, ca obiect. Ci stilul lor, forma varfului, înalţimea ameţitoare a tocului, nuanţele, felul în care sau ocazia pentru care îi purtăm. Textura pielii, modelul cataramei. Şi orice detaliu, preţios precum cea mai preţioasă bijuterie.
Dar, dintre toate, cred că mai mult şi mai mult ne atrag pantofii ca simboluri ale seducţiei. Şi poveştile despre noi pe care ei le transmit celorlalţi. Nu degeaba pantofii stârnesc imaginaţii, creează colecţii, dependenţe, fetişuri.

Eu, una, sunt fascinată de pantofi de când mă ştiu.
Mai exact, de pantofii eleganţi, cu toc foarte înalt, în culori excentrice – precum cei pe care, mică fiind, îi admiram în dressing-ul impresionant al mamei.
Iar fascinaţia mea pentru pantofi se regăseşte şi astăzi în pasiunea cu care îi admir, îi caut, mă informez (despre istoria lor şi despre trendurile din modă) şi îi colecţionez.

*Photo credits: Ana Nedelea Photography

CE POVEŞTI A MAI SPUS SANDAUA MEA…
De ceva vreme m-a apucat dorul de pantofi personalizaţi. Tare mi-aş dori să îmi pot picta toţi pantofii din garderobă cu povestea lor specială, transpusă în imagini.
Nu îmi plac simetriile, aşa că nicio parte a pantofului drept nu va semăna cu vreo pictură de pe pantoful stâng. Ce să mai, un foileton la purtător mi-aş dori. Şi l-aş realiza pe pantofii mei…

Dar, din păcate, nu ştiu să pictez. (Ba, mai mult, eu de abia am răbdare să îmi fac unghiile cu ojă fără să mă murdăresc până la coate). Aşa că pornit-am la căutat domniţă care să îmi transpună în picturi poveştile pe care îmi doresc cu ardoare să le aştern la picioarele mele, la propriu.
Şi găsit-am:

În Centrul Vechi al Bucureştiului, lângă Curtea Domnească – unde altundeva?
O domniţă frumoasă de pică, cu păr ca pana corbului, lung până la brâu şi cu ochi veseli şi migdalaţi.
Care ştie a porunci pensulei să picteze imagini de poveste pe pantofii DIANE MARIE.

Şi pe care am urmărit-o, cu admiraţie, într-o demonstraţie live de pictură manuală, pe noile piese din linia speciala “Pantofi cu poveste”.
Pantofii cu poveşti personalizate îi găsim deja în magazinele Diane Marie Studio din Centrul Vechi – fie pe Str. Smardan nr. 28 (lângă Club Freddo), fie in magazinul din Pasajul Selari Nicolae nr. 4.

DIANE MARIE STUDIO A LANSAT “PANTOFI CU POVESTE”, O LINIE SPECIALA DE PANTOFI PICTAŢI MANUAL
“Pantofi cu poveste” sunt o colectie spectaculoasa de pantofi accesorizati cu detalii elegante si accente traditionale, de la elemente grafice inspirate din folclorul romanesc, pana la simboluri creative si vesele.
“Diane Marie Studio” ne oferă tuturor posibilitatea să ne împlinim un vis şi să ne exprimăm prin pantofii pe care îi purtăm, personalizandu-i, elegant sau non-conformist, dupa bunul plac.
Prin poveşti care vor atrage toate privirile.

DAR POVESTEA CONTINUĂ – ŞI SE EXTINDE ÎN REGATUL ROCHIILOR

Şi, cum nimic în viaţă nu este întâmplător, la doar căteva zile după ce am aflat şi admirat pantofii pictaţi Diane Marie, am descoperit o nouă comoară: poveştile “Lalelei Negre”. Mai exact, poveştile “Tulipe Nero” pictate şi imprimate apoi digital pe rochiţele creaţie proprie.

Care sunt aceste poveşti?
“Exotic Garden” – colecţia verii, cu flori spectaculoase, galbene, frez ori turcoaz, imprimate pe rochii negre lungi-lungi şi fluide. Bumbacului casual îi este imprimată o tentă elegantă de către şirul chic de franjuri, care atârnă de pe umeri pe spate. Sau de inserţia de voal viu colorat, care dă amploare către poalele rochiei.

“Feelings”, o colecţie ca o poveste despre sentimente, cu imprimeuri multicolore rupte din tablorile cubiste. O poveste despre dragoste, fericire, inimi frânte sau împlinite şi feminitate.

Ori “Prinde Aripi”, care, în ciuda numelui (ce pe mine m-a dus cu gândul la aripi delicate şi romantice de fluturi), este o poveste high-tech. O poveste spusă de colecţia sezonului trecut despre aripile, fuselajele şi bordurile avioanelor. Toate imprimate pe rochii geometrice, drepte, cu pliuri sau A-shape.

Creaţiile Tulipe Nero (disponibile în magazinul online cu preţuri între 150 lei şi 250 lei) sunt o invitatie catre armonie, regasire si echilibru, seductie si iubire.
Accentele de imprimeuri digitale, inspirate din natură, din arhitectură ori artă plastică, fac din rochiile Tulipe Nero nişte
poveşti la purtător, pline de personalitate şi care vorbesc despre noi înşine, precum o carte de vizită cu multe şi complexe pagini.

Iată pe scurt cum, exact ca într-un poveste (şi exact ca în povestea la care visam eu), rochiile pe care le purtăm ne învăluie în povestea lor şi ne spun mai departe povestea exotică, plină de simboluri şi sentimente – graţie creaţiilor unor designeri români de la Tulipe Nero.
Iar nişte delicaţi pantofi, produşi handmade in Romania, în atelierul Diane Marie, se întâlnesc cu o domniţă-artistă atât de talentata. Şi, împreună, fac minuni şi aştern poveşti la picioarele noastre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *