Gallery

Pofta de sorbetto e gelato italiano

Nu sunt mare fan înghețată (aș spune chiar că nu îmi place, dar sigur veți spune că sunt o ciudățenie a naturii și veți arunca cu roșii după mine, în semn de protest.) 🙂
Însă, când vine vorba despre sorbetto sau despre cremă espresso ori de spumă de ciocolată înghețată, preparate în dulcele stil italian… eeeeiii, atunci treaba se schimbă RADICAL! Aș mânca la orice oră din zi, din noapte sau din dietă!
Mai ales că sorbetto este, practic, light, light, light.. Ușor ca un fulg.
Iar la Siviero Maria, brandul de gelato autentic italian, am descoperit, vara aceasta, 4 sortimente de sorbetto absolut delicioase și extrem de ușoare, cu căpșuni, lămâie, mere și zmeură.

TOTUL DESPRE ȘI PENTRU UN SORBETTO!
Deși nu conține lapte, toate variantele de sorbetto G7 de la Siviero Maria păstrează, însă, adevăratul gust și textura unui gelato autentic, având un conținut mare de fructe. De exemplu, Sorbetto alla fragola are peste 50% pulpă de căpșuni, Sorbetto alla mela conține 57% suc de mere, Sorbetto al limone conține 20% suc de lămâie de Sicilia, iar Sorbetto alla lampone, preferatul meu: 60% suc de zmeură.

Sorbetto este, pe scurt, o spumă delicioasă și înghețată din suc de fructe, fără lapte!
Deci poate fi consumat de cei care au intoleranță la lactoză, care țin post, dietă și chiar și de către vegetarieni. Cu sortimentele G7 Bio și G7 Sorbetto, Siviero Maria satisface, practic, gusturi dintre cele mai sofisticate și rafinate. Și o gamă largă de nevoi: cei la dietă, vegetarienii, cei cu intoleranță la lactoză, care, se pare se manifestă la 70% din populația mondială!

În istoria culinară, sorbetto este… strămoșul înghețatei de astăzi.
Primele referințe ale acestui desert rece apar încă din antichitate, când Nero, regele Romei, își trimitea sclavii după gheață pe crestele Munților Alpi. Aceștia îi preparau regelui Nero un desert rece: un amestec de nectar de fructe, gheață și miere, care a devenit de-a lungul timpului cunoscut sub numele de „sorbetto”.
Denumirea de „sorbetto” derivă din limba arabă, din cuvântul „sharbat”, care înseamnă „suc gros” sau „piure de fructe”, însă rădăcinile acestui cuvânt apar și în alte limbi indo-europene, precum greaca sau persana.

SORBETTO SAU GELATO?
Siviero Maria nu înseamnă, însă, doar sorbetto!
Iubitori de înghețată dn toate colțurile, puteți alegeoricare dintre variantele clasice de getalo cu ciocolată, căpșuni sau vanilie de Madagascar. Ori sortimente speciale cum sunt Crema di Firenze cu biscuiți amaretto, Bacio – ciocolată cu alune sau Fistic Gianduja – fistic cu sirop de cacao. Sau, de ce nu, să degustați fix aromele clasice italiene de gelato: Affogato al Amarena, Panna Cotta, Panna con Frutti di Bosco și mai noile Stracciatella, Affogato all Cioccolato și Tiramisu.
Le găsiți în orice Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland si Selgros, cu 15.90 lei / cutia.
Poftă bună și vară răcoroasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *