Gallery

Pe-un picior de plai, pe-o gură de Valley 21

Pe-un picior de plai, pe-o gură de Rai, se zăresc în vale niște căsuțe geniale!
Cam așa mi-a venit să recit când am ajuns pe valea din Munții Ciucaș unde, aproape de Vama Buzăului și a sa Rezervație de Zimbri, a “crescut” la propriu din pământ și iarbă verde primul resort montan de locuințe ecologice din România.
Stai, să nu ne înțelegem greșit: complexul eco-turistic montan Valley 21 nu a apărut peste noapte așa, magic, de nicăieri. Ci pur și simplu așa a fost dorit, gândit și proiectat de creatorii săi: să fie atât de bine integrat în natură, încât casele ultra-moderne să pară că fac parte din peisaj, să pară că răsar direct din panta văii și să fie înconjurate, peste tot unde privești, de iarba verde și de pădurea care le surâde la ferestre.

Zilele trecute am avut bucuria să particip la inaugurarea primei case de vacanță din acest complex eco-turistic, realizat în urma unei investiții româno-olandeze și a unui parteneriat public-privat cu autoritățile locale. O lansare ce a avut loc cum altfel dacă nu în mijlocul naturii, în plină iarbă verde și cer albastru senin, pe acordurile Rapsodiei Române de George Enescu, în interpretarea artiștilor Filarmonicii Brașov. Un ECO Garden Party de vis!

VALLEY 21
Complexul eco-turistic de case de vacanță Valley 21 este un model al viitorului din punct de vedere rezidențial, pentru că îmbină tehnologia de ultima oră cu cele mai eficiente soluții ecologice.

„Am ales Vama Buzăului, Transilvania, pentru frumusețea neatinsă a locurilor și autenticitatea tradițiilor. Proiectul nostru este unul ecologic, în armonie cu peisajul și natura. Alimentarea complexului se face direct din izvoare, lumina provine de la panourile solare, încălzirea este cu surse regenerabile. În plus, păstrăm confortul unei locuințe premium și oferim facilități pentru rezidenți precum: întreținerea locuinței, închiriere, un centru hospitalier”, ne-a declarat Gerard Doedee, unul dintre fondatorii proiectului Valley 21.

Proiectul este realizat în baza unui parteneriat public-privat în privința terenului, încheiat între investitori români și olandezi și primăria Vama Buzăului. De altfel, dezvoltarea celei mai noi stațiuni montane înseamnă și crearea de noi locuri de muncă pentru localnici.

Casele futuriste au ajuns în România. Cum arată o astfel de locuință și cui se adresează
Complexul Eco-Turistic Montan, Valley 21, care va funcționa în regim de tip condominium, este compus din 68 de case individuale și un centru de facilități. Acesta urmează a fi realizat în totalitate, până în 2020, pe o suprafață de 68 ha, pe teritoriul administrativ al comunei Vama Buzăului din județul Brașov.
Atât arhitectura proiectului, cât și soluțiile alese pentru accesul la utilități, țin cont de principiul sustenabilității energetice și de impactul cât mai redus asupra mediului înconjurător.

Arhitecții italieni, Luca Fornaroli și Giulia Valentini, în strânsă colaborare cu firma de arhitectură peisagistică Stijlgroep Architects din Rotterdam, au creat o operă de artă chiar în mijlocul naturii: o casă care păstrează linia naturală a terenului, fără a pierde din confortul unei locuințe unice.

Casele, aflate la un pas de Rezervația Naturală Valea Zimbrilor, au dimensiuni generoase. Sunt patru tipuri de case, cu suprafețe între 92 mp și 118 mp, cu prețuri cuprinse între 167.500 și 285.000 de euro. Acestea sunt construite numai din materiale eco friendly, de o înaltă calitate.

Valley 21, o nouă dimensiune a luxului
Eco-complexul rezidențial Valley 21 dă o nouă dimensiune luxului.
Interioarele sunt foarte spațioase, desenate astfel încât să folosească la maximum fiecare metru pătrat. Atunci când îți plimbi privirea de-a lungul pereților, ai mereu parte de surprize plăcute: soluții ingenioase, locuri de odihnit privirea.
Totul este gândit astfel încât locuitorilor caselor de vacanță să nu le lipsească nimic din confortul cu care sunt obișnuiți în viața de zi cu zi, dar să primească ceva în plus: priveliște incredibilă, liniște și pace.

Proprietarul Valley 21 face parte din noua generație, care înțelege diferit ideea de apartenență în cadrul unei comunități. Spre deosebire de abordarea individualistă, care a dominat din ce în ce mai mult lumea în ultimele decenii, beneficiarul proiectului Valley 21 dezvoltă un sentiment al responsabilității comune în societatea în care trăiește, în cadrul familiei pe care o îngrijește și o iubește.

Proiectul Valley 21 este certificat de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi prin programul Green Homes, care dezvoltă și implementează un sistem național de standarde și certificări pentru clădirile verzi.
Poți afla mai multe detalii despre proiect pe Facebook Valley21 și de pe site-ul oficial www.valley21.ro

One thought on “Pe-un picior de plai, pe-o gură de Valley 21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *