Gallery

O colecţie cu chic parizian

Haide să facem o plimbare de toamna prin gradinile pariziene.
O toamna blândă, cu lumină caldă, ca într-un film vintage cu Brigitte Bardot. Şi o plimbare plină de eleganţă, graţie şi chic, cum numai franţuzoaicele ştiu să aibă. Sau… poate că nu doar ele?…

Bois de Boulogne. Parcurile Bercy ori Bagatelle.
Jardin des Champs-Élysées. Jardin du Luxembourg.
Grădina Palatului Regal.
Jardin Shakespeare.
Trocadéro. Les Tuileries.
Promenada de pe malurile Senei.
Tot atâtea locuri superbe din Paris, pline de nostalgie, unde te întâlneşti cu farmecul a la francaise la fiecare pas.

Căci la o după-amiază aurie de octombrie, prin grădinile din Paris, m-a dus cu gândul noua colecţie Pique by Dana Tănase.
Datorită pieselor de o eleganţă etern feminină.
Şi a inspiraţiei chic, de poveste, cu imprimeuri care întruchipează o delicată balerină.
Toate puse în valoare de un photo-shooting plin de inspiraţie, realizat de o echipă atât de dragă mie:
Styling&Concept – Adina Necula.
Make-up – Ioana Dumitrache
Incaltaminte – CONDUR by alexandru
Fotograf – Miruna Minculescu (www.FotografulTau.ro)
Model: Alexandra Damian (One Models)

Toamna înseamnă melancolie, clipe în care ne adâncim în gânduri, emotii puternice imbratisate de dupa-amiezele arămii.
Însă şi a multitudine de stări noi, atitudini reinventate, imagini ale noastre redescoperite într-o nouă lumină – noi şi noi proiectii ale imaginii de sine.

Noua colectie toamna-iarna 2014-2015 “Pique” by Dana Tanase este o selectie de piese vestimentare realizate in editii limitate. Şi care ne lasă imaginaţia liberă pentru multiple solutii de combinare a pieselor şi stilizare a look-ului, atat pentru tinutele casual de zi, cat si pentru un cocktail sau pentru o petrecere festiva de seară.

Balerina – imaginea imprimată pe piesele din colecţia Danei Tănase – suntem chiar noi.
Esenţă a dorintelor, aspiratiilor, eleganţei si proiectiilor noastre interioare. Incredere, optimism, exuberanta temperata, candoare, cochetarie. Pe scurt, feminitate.
Siluetele balerinelor, lait-motivul creatiilor Danei Tanase, par ca sunt insufletite, nu doar pictate, in tuşe fine, pe decupajele din piele. Încadrate, ca nişte miniaturi, de mici elemente metalice şi fermoare generoase, integrate in design-ul pieselor vestimentare.

Detaliile sunt, de fapt, cele care confera farmec si valoare intrinseca creatiilor semnate Dana Tanase.
Să iau ca exemplu căptuseala din matase rosie a mantourilor din stofa de lână in nuante neutre.
Sau tivurile asimetrice ale maletelor si bluzelor din bumbac.
Ori fronseurile discrete, concepute ca si contrapunct pe rochiile maxi.
Şi sistemele de inchidere plasate longitudinal de-a lungul partilor din spate a pieselor vestimentare, făcându-le mai uşor de îmbrăcat, mai versatile şi mai originale.

Iar dacă balerina este imprimeul-vedetă al colecţiei, piesa vestimentară statement este mantoul de lungime medie, cu cordon lat din stofa si captuseala in contrast.
Îl poţi purta la fel de bine la o tinuta office sau la una casual ori de seară, nuanta rafinata de gri permitand o mai mare adaptabilitate.
Iar aplicatia din piele pe care se regaseste pictata silueta balerinei este exact acel je-ne-sais-quoi, acel detaliu plin de şarm care transforma o haină intr-o piesa specială, cu personalitate.

Şi materialele folosite oferă, în sine, o nota de distinctie colecţiei.
De la bumbacul de cea mai buna calitate, utilizat in realizarea rochiilor midi sau maxi.
Până la pielea fina in nuante de beige, verde, lila, fuchsia si negru sau tulle-ul exceptional din care sunt realizate rochiile de cocktail sau fustele midi ample.

Adina, stilistul shootingului pentru această colecţie, a pus în evidenţă rochiile din bumbac midi, ideale pentru tinuta de zi, în combinaţie cu o pereche de botine sau pantofi stiletto.
Dar şi rochiile maxi din acelasi bumbac cu textura plina, extrem de confortabila. Ce, purtate cu o pereche de ghete joase sau bocanci, te pot insoti o iesire de seară sau o escapada de weekend.
Iar fustele conice sau evazate din piele sunt o investitie bine plasata pentru orice garderoba, putând fi asortate (la fel de bine şi cu efecte complet diferite!) şi cu malete strâmte, şi cu pulovere tricotate, ample.

“Pique” by Dana Tanase. O colecţie care m-a cucerit de la prima vizionare prin eleganţă şi autenticitate.
Şi prin extraordinara sa versatilitate.
Fiecare piesa putand fi reinterpretata in diverse variante stilistice şi pentru diverse ocazii şi momente ale zilei. Şi, de ce nu, chiar şi pentru o plimbare în stil parizian prin grădinile cufundate în nuanţele toamnei…