Gallery

Luviane și poveștile aromate

În superba “Casa cu Lei” – palatul “Cantacuzino”, cel care găzduiește muzeul George Enescu – am mai pătruns de câteva ori până acum. De fiecare dată am pășit cu aceeași încântare, cu aceleași emoții, sentimente care m-au însoțit și serile trecute, când am fost acolo pentru a descoperi Luviane, noile parfumuri artizanale românești.

Parfumuri artizanale LUVIANE

Parfumuri artizanale LUVIANE


SEARĂ LA PALATUL CANTACUZINO

Impresionantele săli ale edificiului dedicat muzicii, cu coloane, ornamente și tavane pictate, amintind de monumentele arhitectonice ale Renașterii și ale Florenței, au creat decorul perfect pentru seducătoarele parfumuri artizanale naturale și bijuteriile prețioase, de inspirație tradițională românească, din colecția Luviane.

Iar farmecul serii a fost amplificat de aromele chic difuze, de delicioasele dulciuri Nana, de vinul roșu și de acordurile de muzică clasică… M-am simțit exact ca la o serată sau la un banchet cu ștaif din perioada interbelică, în anii cei flamboaiați și glam ai Micului Paris.

POVESTEA PARFUMATĂ LUVIANE
Nu știam până acum prea multe lucruri despre acest brand. Am aflat însă o mulțime de informații extrem de interesante.
Luviane Atelier de Parfumerie este un brand artizanal românesc, conceput pentru natural perfumery aficionados, după tehnici tradiționale foarte vechi.
Numele brandului vine dintr-o anagramă inspirată și sonoră a numelui creatorei, Iulia-Victoria Neagoe. Dar nu se oprește aici…
“ Am ales acest nume pentru că am simțit că sunt o parte din brand. În timp, însă, am aflat, prin intermediul clientelor, că există și o mică localitate în Finlanda, Luvia, dar și că Luvia este o variantă a cuvântului Love. M-a bucurat această asociere a numelui cu iubirea, pentru că Luviane înseamnă iubire pentru tradiție, pentru valorile românești și pentru oameni”, ne-a povestit Iulia, o prezență extrem de delicată și specială, precum aromele pe care le creează.

PARFUMURILE NATURALE – CEA MAI BUNĂ ALEGERE PENTRU PROTEJAREA ORGANISMULUI, DAR ȘI A MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
Linia de parfumuri Luviane are la bază ingrediente naturale dintre, care cele mai multe provin din culturi bio și nu conțin conservanți ori parabeni.
În plus, folosirea uleiurilor esențiale din flori, semințe, fructe sau plante extrase prin distilare sau presare la rece și care, absorbite prin piele sau inhalate (aromaterapie), ajută la menținerea unei stări optime a minții și a corpului, având proprietăți deosebite: detensionarea stresului, calmare, antiseptic, rol afrodisiac, decongestionant, antiinflamator.

Apele de parfum sunt pe bază de infuzii sau macerate și conțin uleiuri esențiale, tincturi, extracte, absolute, rășini și alcool de cereale, iar cele solide conțin ceară de soia și de jojoba, certificate bio.
Nu în ultimul rând, păstrând aceeași grijă pentru mediu, ambalajul este reciclabil, cutiile fiind realizate hand-made, din pulpă, fără conținut de lemn și clor, provenită din păduri bine gestionate. Iar pânza de borangic, din interiorul cutiei, este realizată la război manual, într-un atelier din România.

MIRESME ROMÂNEȘTI
Cu o puternică inspirație etno, tradițională, conceptul Luviane integrează experiențele personale ale creatoarei și simbolurile profund românești. Linia de parfumerie Miresme Romanesti cuprinde patru parfumuri de damă: Mister, Dryada, Matronalia si Kotys, un parfum pentru copii, Zâna Florilor. Plus un parfum bărbătesc, Darzalas și un parfum ediție limitată de Crăciun, Neios.
Ce mi s-a părut fascinant? Că fiecare dintre cele patru parfumuri de damă corespunde unei etape din viața femeii!

#Mister
Este, de departe, preferatul meu. Primul parfum creat de Iulia, Mister a devenit, în scurt timp, un best-seller. Nici nu este de mirare că ne-a cucerit pe toate cu notele sale florale de ylang-ylang, lemn de santal și iasomie! Un parfum cu personalitate, dedicat femeii senzuale, mature, care știe cum să provoace.

#Dryada
Acest parfum m-a fermecat de la bun început prin numele său cu rezonanțe venind parcă de dinainte de timpuri, dintr-o vreme mitică… Un parfum inspirat de sărbătoarea Sânzienelor și corespunde perioadei de început, de seducție ludică, în căutarea perechii. Aroma sa floral-orientală are la bază două ingrediente cu simbolistică puternică: busuioc, plantă purtătoare de noroc și de alungarea energiilor negative, și iasomie (floare de bun augur de dăruit de Dragobete). Două note puternice completate de cele orientale de patchouli.

#Matronalia
Este parfumul începutului vieții de familie și are ca inspirație sărbătoarea de început de an a romanilor, Matronalia . Este un parfum oriental, ușor condimentat, cu note de patchouli, scortișoară și anason.

#Kotys
Kotys este Zeița Mamă în mitologia traco-romană. Este, deci, un parfum dedicat Mamei, ale cărui ingrediente reprezintă simboluri ale feminității, familiei și fertilității și se încadrează în categoria ingredientelor ce pot fi folosite cu moderație atât în perioada sarcinii, cât și în cea de alăptare.
Smirna și tămâia, oferite în dar la nașterea pruncului, sunt completate de flori ce aduc bucuria nașterii în suflete. Lavanda semnifică începutul unei vieți armonioase de familie, azaleea, feminitatea și atașamentul de familie, iar floarea de portocal este simbolul purității și al generozității Maicii Domnului.

#Zana Florilor
Este parfumul fresh, creat pentru cei mici în care aroma caldă a azaleei se îmbină cu cea de neroli, verbină și citrice, conferind o plăcere olfactivă, ce transpune la visare. Un parfum ce inspiră prospețime, inocență și frumusețe.

#Darzalas
Este singurul parfum masculin al colecției. Puternic, incitant și seducător, datorită aromelor de vetiver, tabac, condimentate cu cardamon, parfumul se inchide cu o notă de chiparos cât să completeze personalitatea cu un pic de sensibilitate.

#Neios
Cuvântul acesta atât de frumos și sonor înseamnă “decembrie”, Neios fiind un parfum special creat pentru perioada Sărbătorilor de iarnă. Dace parte dintr-o ediție limitată și promite o senzație olfactivă plină de emoție: Anason, portocală, scorțișoară, brad și vanilie sunt ingredientele aromate, care fac din acest parfum o invitație în universul plin de culoare și bucurie al Crăciunului.


BIJUTERII CU POVESTE

Tot în seara Luviane de la palatul Cantacuzino am aflat și că, de curând, Luviane Atelier de Parfumerie și-a extins portofoliul cu o linie de bijuterii artizanale din argint cu pietre prețioase și semi-prețioase.
Bijuterii cu farmec aparte, în strânsă legătură cu linia de parfumerie.
Zânele reprezintă o colecție de figurine stilizate, din argint gravat, decorat cu pietre prețioase ce pot fi alese la comandă, în funcție de preferințele fiecăreia.
Vara aceasta, setul cu perle de cultură a fost prezentat la Ambasada României de la Paris, cu ocazia Sărbătorii Sânzienelor.
Podoabe Parfumate reprezintă sticluțe miniaturale- pandantiv, pe panglică de mătase în care se poate turna parfumul preferat. Sunt lucrate din argint, cu modele filigranate și pietre semi-pretioase și pot fi cadouri inedite pentru mame, prietene și iubite.

Parfumuri,podoabe, zâ ne și simboluri mitologice – toate s-au reunit pentru o seară, printre arcadele sculptate, sub tavanele pictate ale Muzeului National George Enescu, pentru a celebra frumusețea, inefabilul, aromele venite de peste timpuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *