Gallery

Living la Pura Vida!

“Pura Vida” este salutul super cool cu care Costa Rica şi zâmbitorii ei locuitori te întâmpină, la orice oră din zi sau din noapte.
E, practic, un salut-concept de viață, cum nu am mai întâlnit nicăieri altundeva.
Într-o tentativa de traducere, conceptul costaricanilor ar însemna, la fel de bine, “Viața 100%”, “Pur si simplu viaţă”, “Trăiește clipa” şi “Viață, frate!”
Cum o fi sa te saluți așa în fiecare zi cu vecinii de bloc, de sat, de birou?! Cam cât de multe despre tine, relaxarea, bucuria de a trăi și optimismul tău ar spune salutul ăsta?!

Zilele trecute, când am fost salutată telefonic cu “Pura Vida”, toate beculeţele mi s-au aprins, ba chiar au și început să licăre, mai ceva decât pomul de iarnă din Puerto Jimenez. (Puerto Jimenez este sătucul costarican ăl’ mărginit de ocean de-o parte și de junglă de cealaltă parte, sătuc unde am sărbătorit anul trecut un Crăciun de neuitat, între caiac, mangrove, aligatori, colindători și echipamente de trekking în junglă.)

Da, ştiu, te-ai prins deja, îmi plac la ne-bu-ni-e Costa Rica, spiritul său și salutul său cum altul nu-i.
Pura vida, amigo!
Îți imaginezi, deci, că invitația pe care am primit-o prin telefon, zilele trecute, către o lume “pura vida”, în dulcele spirit costarican, m-a bucurat peste măsură. Evident că am spus “DA” necondiţionat unei asemenea propuneri… indecent de relaxate si relaxante! 😉

Pura Vida Hostel - in Centrul Vechi si Vama Veche

Pura Vida Hostel – in Centrul Vechi si Vama Veche

PURA VIDA – ACUM ŞI ÎN BUCUREȘTI, ȘI ÎN VAMĂ!
Dar ce este Pura Vida Romania? Este, pe foarte scurt, un concept de travel & lifestyle, consolidat pe ideea de comunitate de către doi tineri români călători şi visători.
Ei l-au gandit si dezvoltat pe trei componente:

Co-living:
Cazare in spaţii frumoase şi primitoare care gazduiesc mai multi oaspeti.
Partea de hostel este extrem de primitoare şi affordable (un loc în hostelurile din Centrul Vechi al Bucureştiului, Pura Vida şi Little Bucharest, începând, în low-seazon, de la 6 EU într-o cameră de 10 locuri. Iar o camera dublă, cochetă, la standarde de hotel de 3 stele, ajungând la 40EU).

Co-working:
Adică munca intr-un hub – un spatiu luminos, chic şi cosmopolit de lucru, unde cei cazaţi, în special turişti străini lucrează împreună şi interacţionează cu digital nomads din Bucureşti sau din întreaga lume.
Pura Vida Sky Bar & Hostel si Pura Vida Hub (pe Smârdan 15, respectiv Smârdan 7) oferă, practic, pietei locale, tot mai interesata de notiunea de hub, spatii de cazare, conectand notiunile de co-working& co-living intr-un loc unic din Romania.
Hub-ul functioneaza ca spatiu de co-working la tarife de la 5 eur/zi pana la 100 eur/luna, dar si ca spatiu pentru organizarea de evenimente de dimensiuni reduse (40 de persoane).

Co-fun:
Relaxare si distractie in spatii dedicate, aşa cum este sky bar-ul din Smârdan, de deasupra restaurantului grecesc, un loc, simplu, minimalist, cu panorame unice în centrul vechi al Bucurestiului si cu vibe excelent. Ori restaurantul si beach bar-ul aflat exact lângă Stuf, pe plaja Vamei Vechi.

PURA VIDA, ROMÂNIA! – SCURT ISTORIC
Ei bine, da, iată că ne-am putea saluta şi în Romania cu Pura Vida. Căci tot acest proiect Pura Vida este un business de lifestyle si de travel, dezvoltat de doi tineri care de mai bine de 10 ani combina in viaţă antreprenoriatul si travel-ul.

Calatorind in lume in mai mult de 100 de hosteluri incepand din 2002, Tudor Maxim a testat ideea de business in acest domeniu inca din 2006, cand a luat nastere Dor de Bucovina in Campulung Moldovenesc.
In prezent, Pura Vida Hostels inseamna deja şi Little Bucharest OldTown Hostel si Pura Vida Sky Bar&Hostel din Bucuresti, plus Pura Vida Hostel Vama Veche. În cifre: 210 de locuri de cazare in camere care au intre doua si 12 paturi si tarife incepand de la 6 eur/persoana/noapte.

MIX INTERACTIV!
Invitată să descopăr mai multe despre proiectul Pura Vida din România, am avut ocazia inedită să dorm o noapte într-un hostel din propriul oraş (în Pura Vida din Centrul Vechi).
Am intalnir dimineaţa, la micul dejun, freelancerii, start-up-erii, nomazii digitali din Grecia, Bulgari si SUA, turişti tineri din Franta, câteva persoane care au început să îşi relocheze business-urile, un tânăr din Iaşi, venit să susţină nişte conferinţe în Bucureşti, câţiva tineri care-si extind afacerile pe piete noi si vor minimizarea costurilor, tineri corporatişti.

Apoi, de-a lungul a două zile, am aflat, treptat, mai multe despre partenerii Pura Vida:
Cina ne-a fost oferită la Pura Vida Sky Bar de S Club (restaurant japonez si international din Centrul Vechi). Cina pentru care chef Kurose San ne-a pregătit un sushi absolut senzaţional!

Dimineata am descoperit, uimita, într-o tură indită, câteva locuri neştiute din Bucureşti, alături de Interesting Times – Turism lent pentru oameni grabiti – un program ce-şi propune şi realizează cu succes tururi culturale alternative in Bucuresti, pentru finantarea diverselor proiecte sociale si culturale ce urmaresc imbunatatirea vietii orasului.

Până în Vama Veche ne-a dus ca vântul şi ca gândul Memento Bus – un concept de Smart Cost Bus, marca Christian Tour, al carei motto este: “Calatoria ar trebui sa conteze la fel de mult ca si destinatia”. Şi aşa a şi fost!

Înainte de apus am făcut o haltă de două ore la Marina Limanu, să ne dăm cu catamaranu’.
Mai exact, cu yachturile puse la dispozitie de Set Sail, este una dintre cel mai bine cotate scoli de navigatie din Romania si care detine propria flota de ambarcatiuni: yachturi, veliere moderne de croaziera si de competitie si ambarcatiuni cu motor.

O experienta spectaculoasa, din care nu au lipsit curcubeul, lumina superba a apusului, furtuna si fulgerele admirate in larg si… o degustare neasteptata de vinuri si branzeturi fine romanesti.
Vinuri albe, rosii si roze premium artizanale, de la Crama Rotenberg, produse după metoda traditionala in Ceptura, Dealu Mare.
Si branzeturi premium excelente LactIQ si Zana, din branza de capra, produse exclusiv in Romania (mai exact, in Dobrogea, la o ferma pe care fix acum un am am avut placerea sa o vizitez).

La Pura Vida din Vama Veche, Alexandru Sasu – owner si Chef la Time In Bistro din Bucuresti – ne-a încântat si rasfatat cu preparate unul şi unul, cum, sincer, nu m-aş fi aşteptat să găsesc în Vamă.
Chapeau bas, chef Sasu!

Pe scurt? O experienta 100% Pura Vida, intr-un weekend care a inceput in centrul Bucurestiului, a continuat in Vama si s-ar fi putut prelungi, la fel de bine, intr-un oras relaxat din Costa Rica…
Pura Vida, amigo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *