Gallery

Kitul de supravietuire pentru Irlanda

Am început deja numărătoarea inversă pentru vacanţa mult aşteptată în Irlanda. Mâine plec. Aşa că, printre comunicate de presă, evenimente şi postări pe blog, FB si Insta, ar fi, totuşi, cazul să îmi fac puţin timp pentru bagaj. Zic şi eu…
Haide, deci, să încep, ca orice om organizat, cu THE LIST.

Adică LISTA CU CE IMI TREBUIE MUSAI IN IRLANDA!

Beauty kit

Beauty kit

1. PANTOFI SPORT COMOZI SI IMPERMEABILI.
Neapărat unii cu talpă dură şi, da, neapărat din material impermeabil, nepreţuiţi pentru toate stâncile şi coclaurile megalitice prin care o sa bântuim, 3 săptămâni, în lungul şi-n latul insulei celei verzi.

2. GEACA DE PLOAIE, DUPA PLOAIE, URMATA DE INCA O PLOAIE.
Ei, când pleci in Irlanda, cu siguranta trebuie să te asiguri ca nu vei rugini prea repede. Aşa că orice material impermeabil este binevenit la valiza omului (o necesitate stringentă, aş spune, dar nu vreau să insist asupra acestui subiect destul de… jilav 😉 )

3. CREMA HRANITOARE, CÂT CUPRINDE.
Faţa-mi care… va face faţă, zi de zi, tuturor vânturilor si vremii aspre de pe coastele irlandeze.
Aşa că am ales la creme de la creme, cea mai revoluţionară noutate în materie de îngrijirea tenului matur, disponibilă acum şi la noi în anumite farmacii selecţionate şi în clinici de înfrumuseţare.
Este vorba de Nutra Kos.

O gamă anti-age profesională, bogată în aminoacizi, special creată pentru a hrăni şi regenera pielea chiar din profunzime.

Am primit de la clinica Dermaceutica (şi le voi pune neapărat în bagaj) Crema NutraKos pentru faţă cu SPF15, pe care o voi folosi împreună cu Gelul Contur pentru Ochi NutraKos, pe bază de acid hialuronic, cu efect antirid şi anticearcăne
Iar seara, pentru o îngrijire completă, voi alterna crema de zi cu Serumul Intensiv AntiAge NutraKos, bogat în acid hialuronic şi tetrapeptide – un tratament extrem de eficient împotriva liniilor fine şi a ridurilor.
Şi pentru mâini şi corp, expuse şi ele intemperiilor irlandeze, voi aplica din plin Crema Revitalizantă NutraKos, hidratantă şi restructurantă, pe bază de acid hialuronic şi renumitul unt de Karite.

4. 30? 50+? ROTECŢIE SOLARĂ CÂT MAI MARE, VĂ RUGĂM!
Sunt obsedată de cremele cu factor cât mai mare de protecţia solară. Şi bine fac!
Căci soarele este inamicul nr 1 al tenului, in procesul de îmbătrânire a tenului. (Iar ţigările sunt pe locul 2; şi, nu, merci, nu vreau să mă apuc nici de fumat, nici de bronzat!)

Îmi pun deci, sârguincioasă, în valiză Crema de faţă de la elmiplant cu SPF50, 17,85 lei, rezistentă la apa ploilor ce vor să vină peste noi în Irlanda.
Are o formulă avansată cu unt de shea 100% organic, emolient ce hidratează și protejează pielea de radiaţiile UV, cu extract de Bearberry, care, wow, se pare că previne petele pigmentare. Dar şi cu agenţi de calmare – Alantoina, D-Pantenol și Bisabolol, ce previn iritaţiile cauzate de expunerea la soare.
Sistemul de protecţie UV fotostabil avansat, cu spectru larg de acţiune, împreună cu vitamina E și complexul vegetal bogat în extracte de fructe de pădure, au puternic efect antioxidant şi îmi vor proteja eficient pielea, întreaga vacanţă.

5. LONG LIVE THE HAIR!
Asta aşa, ca să parafrazez expresia supuşilor britanici 😉 – care, din cauza climei aspre şi umede în care îşi duc zilele, bănuiesc că au maaaare grijă de părul lor blond şi fin.
În kitul meu salvator pentru Irlanda mi-am pus, evident, şi multe produse de hair-care, în continua mea încercare să nu îmi stea părul zburlit şi nervos ca un arici.

Cel mai simplu de luat după mine şi de folosit în vacanţe este şamponul uscat. Salvator atunci când ştiu când plec, dar clar nu pot spune când mă voi aduna de prin tururile de situri arheologice, păduri, oraşe şi coclauri.
În ultima vreme am folosit des Moroccanoil Dry Shampoo. Un spray cu particule de extract de orez, ultra-fine, care absorb sebumul, resturile de produse de styling şi mirosul neplăcut, lăsând părul curat şi împrospătat, cât ai zice “Fâs-fâs!”.
Tot o formulă câştigătoare, pe bază de argan hrănitor, au, de altfel, şi Uleiul Tratament, şi Crema Hidratantă pentru Coafat, care defineşte excelent buclele, ambele de la Moroccanoil.

6. CREME DE CALITATE PENTRU RELAXAREA PICIOARELOR.
Este clar că vreau să fiu asigurată din cap până-n picioare. Da, vreau ca şi bietele mele talpi să spună “mulţumesc” după ce le extrag, stresate, seară de seară, din bocanci.
Aşa că o să le ofer şi lor o porţie de răsfăţ, după ce mă vor fi purtat prin coclaurile patriei verzi, pline cu trifoi cu patru foi.

Chiar săptămâna trecută am descoperit, în showroom-ul Farmaciei Crisia din Calea Dorobantilor, cea mai apreciata gama dermato-cosmetica de ingrijire la nivel mondial (disponibila si in magazinul online www.optimashop.ro): Akileine Blue de la Optimashop.
O gamă ce ofera solutii eficiente tuturor problemelor care afecteaza sanatatea si frumusetea picioarelor.
Asepa Akileine Crema Regeneranta – 26 lei, Gel Picioare Grele – 32 lei, Spray Picioare Grele – 46 lei, Crema Gomaj – 32 lei.

Secretul?
O combinatia unica de ingrediente cu rol reparator, calmant, emolient si protector: unt natural de karite, ulei de macadamia si glicerina vegetala, hrănitoare şi regeneratoare.
Plus ulei de castan salbatic si ulei de arnica (stimuleaza micro-circulatia sangvina si calmeaza inflamatiile) si IPARZINE-4A, ce imbunatateste calitatea pielii si regenerează intens.
Asepta Akileine Picioare Grele este ideala pentru călătorii, zboruri lungi sau activităţi fizice intense, calmand durerea picioarelor – fie că este vorba de Phyto-Gel, fie de varianta spray, crio-drenant si antiinflamator.

Şi… şi? Gata! Cam atât despre produsele mele esentiale pentru ingrijirea completă. Produse care nu îmi vor lipsi din kitul cosmetic de Irlanda, căci am nevoie de ele şi tocmai ce le-am împachetat, pe parcurs ce-am scris artciolul.
Să nu care cumva să uit, Doamne fereşte, să îmi pun în rucsac şi aparatul foto 🙂 Şi un memorycard de rezervă. Pentru amintiri memorabile, dintr-o vacanţă memorabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *