Gallery

Join the shoes revolution

Suntem toate înnebunite după pantofi și, mai ales, după tocuri (în fine, cu câteva excepții, căci știu și fete care, odată cățărate, de voie, de nevoie, pe tocuri înalte, se simt total nefericite). Cu cât mai înalt și mai stilat tocul, cu cât mai amețitoare înălțimea pe care te duce un pantof spectaculos, cu atât mai bine!
Dar, oare, de unde și de când ne vine nebunia asta frumoasă a purtatului de tocuri înalte?
Haide să ne băgăm puțin nasul în… istorie.

SCURTĂ ISTORIE A PANTOFILOR CU TOC
Tocul înalt, subțire, greu de purtat, dar elegant, a avut în istorie, înainte de aspectul estetic, un motiv de ierarhizare și prestigiu. Căci tocul conferă purtătorului 10cm în plus în înălțime și… un plus de prestanță.

Bărbați pe tocuri:
Uimitor, dar nu regretatul Prince – The Symbol a dat startul purtatului de pantofi cu toc. Și nici nu-prea-înălțimea-sa Napoleon. Bărbații nobili au fost, de fapt, primii purtători de tocuri tocmai pentru a se înălța deasupra supușilor și a impune mai multă autoritate.

Înălțimea ta!
Ecaterina de Medicis (viitoare soție a lui Henric al II-lea, rege al Franței) purta în mod frecvent tocuri, în al său venerabil sec 16, pentru a compensa statura sa minionă. Mai târziu, și Ludovic al XIV-lea şi-a corectat înălțimea nu tocmai flatantă pentru un rege cu ajutorul unor perechi cu tocuri zdravene.
Deja prin 1700 toate doamnele nobile poartă tocuri. Și, dacă privim picturile vremii, nici domnii nu fac excepție în a se ridica, pe tocuri, deasupra plebei și a noroaielor de pe drumurile desfundate.

În timpurile moderne, secolul 20 vine, după război, cu noutăți absolute: în Italia apare primul toc cui (la propriu un cui zdravăn, din fier, îmbrăcat în plastic și, eventual, apoi în piele).
Și stiletto cel ucigător de incomod și de amețitor face ravagii și schimbă istoria modei și a seducției.


TOC ÎNALT ȘI CONFORTABIL – O REVOLUȚIE A FEMEILOR MODERNE,STÂRNITĂ DE ECCO SHAPE

Și iată că, în anul de grație 2016, descoperim un toc nou-nouț ca formă și concept, o adevarată revoluţie pentru femeile care îşi doresc să poarte pantofi cu toc.
În acest sezon, noul toc “magic” este în centrul atenţiei, cu un design care permite alungirea tocului de 75mm cu un plus de 15mm, devenind astfel un toc de 90 mm. Este un toc puternic, inspirat din energia ritmului alert al zilelor noastre şi din spiritul fashionistelor de astăzi.

De fapt, întreaga colecţie ECCO a sezonului toamnă-iarnă 2016 rescrie istoria și salută o nouă eră a tehnologiei. Cu un design minimalist şi o tehnologie extraordinară de ultimă oră, colecţia ECCO Shape reprezintă un veritabil Style Revolution, în care stilul şi confortul sunt asigurate în egală măsură.

“Femeile moderne doresc să arate bine, iar noi înţelegem că este la fel de important să arate bine precum se şi simt, motiv pentru care am creat un toc cu adevărat inovator. Colecţia ECCO SHAPE este echilibrul perfect dintre stil şi confort. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat cu această colecţie”, explică Niki Tæstensen, Head of Concept Lab ECCO.

CE MI-A PLĂCUT CEL MAI MULT DIN COLECȚIA ECCO SHAPE
Proiectat pentru a ţine pasul cu nevoile de zi cu zi ale femeilor moderne, ocupate şi pasionate de modă, fiecare model de toc din noua colecţie ECCO SHAPE are o cavitate care coboară călcâiul piciorului în interiorul pantofului. Acest lucru permite tocului de 75mm să aibă un plus de 15mm, oferind femeilor un toc de 90mm extrem de elegant şi de confortabil în același timp.

PIELE DE ȘARPE:
ECCO SHAPE 75 Pointy din piele cu imprimeu de șarpe
în culoarea nisipului este pantoful care oferă un aspect modern eleganţei tradiţionale. Acest model clasic cu vârful ascuţit este inspirat din stilul anilor ’70.
Acest pantof sofisticat poate fi uşor asortat cu clutch-ul ECCO SCULPTUREDDay realizat din piele imprimată în relief cu aspect de şarpe pe faţă şicu piele netedă ECCO Moonstone pe spate. Un plic atemporal, piesa vibrantă ce întregeşte ţinuta de zi cu zi şi totodată oferă eleganţă şi stil oricărei ţinute de seară.

MARELE GATSBY:
Pantoful negru elegant ECCO SHAPE 75 Pointy care se leagă pe gleznă este în stilul Mary Jane
, într-un stil atât de popular în anii ’20, perioada interbelică pe care eu o îndrăgesc atât de mult.
Asortează această pereche de pantofi cu geanta ECCO SCULPTURED, pentru a exprima eleganţa desăvârşită. Cu un design minimalist, această geantăeste confecţionată din piele moale şi netedă, poate fi purtatăşi ca un plic supradimensionat asortat perfect la ţinutele de seară.

BOTINĂ DIN CEA MAI FINĂ
Botina neagră cu toc ECCO SHAPE 55
este confecţionată din piele moale cu un aspect de imitaţie de şarpe piton. Toculde 55mm prezintă o opţiune excelentă pentru ca această botină să fie purtată pe tot parcursul zilei, în timp ce forma elegantăîi dă aspectul potrivit pentru întâlnirile de seară.

Descoperă și tu noua colecţie ECCO Shape, deja disponibilă în magazinele ECCO din Bucureşti – inclusiv în noul mall ParkLake, în Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu, precum şi în magazinul online www.ecco-shoes.ro. Alătura-te și tu revoluției propuse de ECCO prin noul toc și noile modele! Women Shape The World. ECCO Shape Their Shoes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *