It all starts with an absolut blank

Eram in anul 2 de facultate cand, la cursul de psihologia publicitatii, am aflat cu stupoare ca, in materie de inventivitate si de continua regandire a imaginii, mereu alta, dar mereu aceeasi, avem de invatat de la… Absolut Vodka. Si de la campanile lor absolut inventive! “Pe bune?” mi-am zis, inca needificata.

Am avut si un proiect pe tema asta: sa construim sticla de Absolut Vodka sub forma de… ceva, de orice, din orice alt material sau colaj in afara de sticla.
Eu tin minte ca am gandit-o si schitat-o drept un Empire Building in amurg, sub forma de sticla. Sub conceptul “Absolut Tall”.
Nici macar nu cred ca am fost prea originala; pe atunci stiam prea putine despre conceptele Absolut Vodka. Dar a fost foarte funny si out-of-the-box!

Si iata ca, peste ani, saptamanile trecute m-am lovit, brusc, de un triplu experiment artistic absolut original, propus de cine altcineva decat de aceeasi Absolut Vodka, in cadrul evenimentului ABSOLUT ART 3XPERIENCE.

Scena a fost Art Yourself Gallery, un spaţiu absolut cool, destinat promovării artei contemporane.

Si totul a inceput cu un … absolut blank: o panza alba, enorma, de 8 m inaltime pe care si-au adus contributia personala si non-conformista urmatorii trei artisti locali plini de imaginaţie:

1: Elis Iaia – cu interesantul “Sound Drops, metamorfoza sunetului în culoare”, ce a imbinat original culoarea, vinilurile şi creativitatea.

2: Echipa ALL HOLLOW cu mixul de fotografie si pictura “Hollow Wear”. Ei au pornit de la fotografia cu un model nud, îmbrăcat într-o ţinută creată prin pictură.

si 3: Vlad Mihai, alias Cutărică – care a imbinat pirogravura cu arta picturii cu acrilice pe bibelourile clasice, rezultatul fiind lucrarea ABSOLUT Bucolic, sticla fiind absolut perfect integrat în atmosfera… mioritica.

Cireasa de pe sticla au fost cocktailurile inventive pe bază de ABSOLUT VODKA, inpirate din curente artistice ale ultimului secol si jumatate. Toate cocktailurile au inspirat invitatii prin savoare si originalitate:
ABSOLUT Impresionism ( a la Monet şi Degas)
ABSOLUT Cubism (Picasso-style)
ABSOLUT Suprarealism (by Salvador Dali)
ABSOLUT Art Nouveau (favoritul meu, caci stilul lui Gaudi nu are cum sa nu te inspire, in orice forma s-ar cristaliza!)
ABSOLUT Pop Art (inspirat de unicul si inegalabilul Andy Warhol, cel care, la randul si la vremea lui, a fost inspirat de conceptul Absolut Vodka).

Toti cei care vor inghiti in sec privind paharele aburite sau vor fi incantati de redarea in arta a savorii… absolute, pot afla mai multe detalii despre proiectul ABSOLUT VODKA de pe www.facebook.com/ABSOLUTRomania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *