Gallery

Învingătorii de la Olimpiada altfel

Ziua de astazi, 18 august 2016, mi-a adus nu una, ci două revelații. Care, nu întâmplător, o să constați și tu, se leagă între ele!

Prima a venit de la un Domn care azi împlinește 100 de ani: Neagu Djuvara. Și care declara că, la această vârstă, îi lipsește cel mai mult… dansul, pasiunea lui pe care nu o mai poate practica… pentru ca nu îl prea mai invită nimeni la dans (după cum glumește, în stilul lui magistral, de care am avut onoarea să mă bucur la două conferințe ale sale, anii trecuți).

A doua revelație mi-a fost pricinuită de un grup de oameni minunați – echipa Paralimpică a României care participă la Jocurile Paralimpice de la Rio.
Cea mai numeroasă şi bine pregătită echipă paralimpică română din istoria participărilor la Jocuri a fost prezentată oficial, ieri, în cadrul evenimentului organizat de Comitetul Național Paralimpic, la Cazinoul din Parcul Central din Cluj-Napoca. Jocurile Paralimpice se vor desfășura între 7 și 18 septembrie 2016, la Rio de Janeiro, iar 11 sportivi români se vor înscrie în lupta pentru medalii și recunoaștere internațională.

DA, SI EU POT!
Vestea mi-a sosit de la Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate, un partener tradițional al Comitetul Național Paralimpic (CNP) și inițiatorul, încă din 2013, al campaniei „Susținem Adevărații Învingători”.

Da, și cei cu dizabilități pot, și încă la un nivel excelent, să practice sporturile olimpice și să ne reprezinte cu succes!
Pe lângă sporturile deja consacrate pentru echipa paralimpică, precum ciclism, înot, tenis de masă și atletism, la ediția din acest an participarea la categoriile judo pentru nevăzători și para-caiac va reprezenta o premieră pentru România.
În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată.
Mai multe detalii despre sportivii participanți la Jocurile Paralimpice de la Rio și campania „Susținem adevărații învingători”găsești pe http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/și pagina de Facebook a Olympus România, https://www.facebook.com/OlympusDairy.

#HAIROMANIA: FĂ CUNOȘTINȚĂ CU PARALIMPICII NOȘTRI:
Cei ce vor pleca în curând în călătoria spre victorie sunt:
Florin Cojoc, la categoria atletism, calificat pentru Rio la probele de săritură în înălțime și săritură în lungime.
Florentina Hriscu, calificată la proba de aruncare a discului.
Eduard Novak, alături de Olah Attila, va lupta pentru câștigarea unei noi medalii la categoria ciclism.
Prima participare a României la Jocurile Paralimpice la categoria judo pentru nevăzători îi revine lui Alex Bologa, student la Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.
Este o premieră pentru un caiac-canoe să figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federația Română de Caiac are doi para-atleți, Șerban Iulian și Mihaela Lulea.
Categoria înot va fi cucerită de frații Ciorap, Naomi, în vârstă de doar 19 ani, și Samuel, de 21 de ani.
La tenis de masă, vor face echipă Dacian Makszin, calificat și la Jocurile de la Londra, din 2012, și Bobi Simion, aflat la prima sa participare la Jocurile Paralimpice.

LECȚII DE VIAȚĂ, OPTIMISM ȘI VOINȚĂ
„Astăzi am trăit emoția de a ne afla sub privirile calde ale susținătorilor noștri. Așteptările de la noi sunt mari și nu avem de gând să dezamăgim. Sportivii noștri s-au antrenat din greu și au dat dovadă de o pasiune și o disciplină extraordinare, iar dorința lor de a demonstra tuturor că eforturile depuse nu au fost în zadar este uriașă. Alături de Olympus, ne simțim mai încrezători și mai puternici în călătoria noastră spre victorie” – a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

„Suntem entuziasmați că suntem alături de Comitetul Național Paralimpic încă o dată, mai ales în acest context de bucurie, când echipa paralimpică a României este reprezentată printr-un număr atât de mare de sportivi. Așa cum am făcut-o și în 2012, ne dorim să facem cunoscute vocile lor, sportivii cu care ne mândrim, motiv pentru care continuăm și anul acesta campania de conștientizare începută acum trei ani, sub numele Susținem Adevărații Învingători. Întreaga echipă Olympus le dorește multă baftă și concentrare la Rio!”
, a spus Ilias Pliatsikas, director general Olympus România.

Așa că haide să dansăm, să călătorim, să explorăm. Să trăim fiecare zi la maxim și să ne trăim visurile, zi de zi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *