Gallery

Intalnire delicioasa la Norma

Intr-o sperba si insorita dupa-amiaza de primavara m-am intalnit cu cativa bloggeri, la NORMA Fine Dining, restaurantul special dintr-o vila veche si cu stil din zona Dorobanti.
Toti pregatiti sa stam la o sueta chic si sa savuram deliciile pregatite special pentru noi de chef Sidia Sissoko.
Mai exact, NORMA Fine Dinning ne-a prezentat un concept inovativ de cooking, dar si meniul ce poarta semnatura lui chef Sidia Sissoko, fost concurent Masterchef.

savoare si culoare in meniul Restaurantului Norma

savoare si culoare in meniul Restaurantului Norma

RESTAURANT NORMA
NORMA propune o experienta culinara inedita, o experienta noua si robusta, prin retete si condimente adunate din colturi uitate ale lumii.

Chef Sidia Sissoko, iubitor al gastronomiei frantuzesti clasice, pe care a descoperit-o si invatat-o de la francezii din Guineea, readuce in prim plan tehnici gastronomice clasice frantuzesti, multe aproape uitate, pe care le prezinta intr-o forma actuala, moderna si pe care le trece prin propriul filtru romanesc.

MENIU PLIN DE CULOARE SI SAVOARE
Tocmai de aceea, pentru Late Media Brunch, chef Sidia Sissoko a pregatit un meniu savuros si plin de culoare, pe care l-am savurat din plin, cu toate simturile larg deschise:
• Tartar de creveti cu caju, apio si mango
• Buleta de pui organic, parmezan si sos de ardei copt
• Barcuta de andiva cu nectarina, fromage de chevre, nuci caramelizate si sos sweet chili – preferata mea!
• Tartina de pastrama de rata facuta in casa
• Barbun cu fondue de praz si sos de lamaie verde, care ne-a uimit prin nuanta sa fluo! Secretul il stie numai chef Sidia 😉
• Tarta de lamaie cu infuzie de busuioc, absolut dementiala.

Reinterpretarea mancarii traditionale romanesti cu influente franțuzesti creeaza la NORMA retete unice ce vor fi cu siguranta apreciate de toti cei care trec pragul restaurantului.
Restaurantul NORMA a fost conceput ca un spatiu de relaxare, un loc linistit, perfect pentru cei care isi doresc un spatiu discret unde sa iasa si sa deguste preparate delicioase. Designul localului a fost realizat de arhitectul Ioana Viziteu, care a creionat conceptul in jurul povestii de viata a bucatarului, fondator al restaurantului.

“M-am inspirat din simplitatea si naturaletea lui, creand astfel un spatiu simplu, cald, degajat si usor pastelat. Respectul pentru arhitectura casei a fost o prioritate in aceasta amenajare, de aceea am incercat sa pun in valoare fiecare detaliu vechi gasit in spatiu. Obiectele care compun decorul sunt realizate din materiale naturale, lucrate manual, special pentru acest loc”, explica architectul Ioana Viziteu.

Restaurantul ofera un meniu ca la carte, cu influente puternice de origine franceza, pe care il veti regasi zilnic in locatie, insa oferta gastronomica de la NORMA nu se rezuma doar la acesta. Clientii pot participa la degustari de vinuri, unele in premiera, precum si la meniuri inedite de tip Degustation – un meniu special cu portii mici si numeroase care nu se pot gusta in alte restaurante, acestea fiind specialitati ale bucatarului. In cadrul acestor evenimente, bucatarul discuta meniul de vinuri cu un somelier pentru a asorta perfect bautura cu fiecare reteta creata, iar niciun detaliu nu este lasat la voia intamplarii.

Restaurantul NORMA este pe Str. Aviator Teodor Iliescu 33 in Bucuresti, zona Piata Dorobanti. Afla toate detaliile de pe
www.facebook.com/restaurantNORMA/ si www.norma-fine-dining.ro/ . Pofta buna iti doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *