Quote

Încă un premiu de excelență primit de Lector Universitar Dr. Liliana Țuroiu, creatoarea colecției Zestrea

Zestrea by Liliana Țuroiu

Zestrea by Liliana Țuroiu

Lector Universitar Dr. Liliana Țuroiu a primit Premiul de Excelență pentru proiectul cultural “Zestrea” la împlinirea a 20 de ani de carieră artistică
Pe 16 martie, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România au organizat la Palatul Ghica, sub înaltul patronaj al Casei Regale, Gala 2017 a Premiilor Cinematografiei. Un motiv în plus și un cadru somptuos de celebrare și premiere a personalităților marcante ale cinematografiei românești.
În cadrul Galei, Lector Universitar Dr. Liliana Țuroiu a primit Premiul de Excelență pentru proiectul cultural “Zestrea” la împlinirea a 20 de ani de carieră artistică, premiu ce i-a fost înmânat în prezența Alteței Sale Regale, Principesa Maria a României.

Printre invitații speciali și premiații Galei s-au numărat nume de prestigiu, precum actorii Maia Morgenstern, Magda Catone, Daniela Nane, Irina Movilă, Adela Mărculescu, Manuela Hărăbor, Maria Rotaru, Ana Maria Carablais, Alina Berzunţeanu, Horaţiu Mălăele, Cornel Gârbea, Remus Mărginean, Ion Chelaru, Dan Bădărău, regizorii Toma Enache, Petre Hadârcă, Andrei Zincă, Constantin Păun, scriitorii Sorin Dumitrescu şi Ioan – Pavel Azap, interpreții Stela Enache, Sofia Vicoveanca, Angela Buciu, Gheorghe Turda, Dumitru Fărcaş, dar şi profesionişti din domeniul televiziunii, care prin activitatea lor au contribuit la susţinerea şi promovarea artei şi culturii: Marilena Rotaru, Iuliana Marciuc, Cristian Brancu, Mirel Curea, Nelu Barbu.

“Acest premiu de excelență este o reală onoare pentru orice artist. Am creat colecția de veșmânt contemporan “Zestrea” cu reverență față de trecut și tradiție, dar, în același timp, cu gândul la femeia modernă, care se redefinește, ieșind din tipologiile actuale. Întoarcerea la stilul și reperele artistice ale Reginei Maria și reinterpretarea lor în cheie modernă reprezintă unul dintre cele mai valoroase înțelesuri pe care le-am gândit pentru colecție. Iată că acest proiect personal a devenit, spre marea mea încântare, un curent cultural amplu, în care arta şi rigoarea execuţiei se împletesc cu respectul faţă de valoarea costumului tradiţional. Prin fiecare din numeroasele expoziții “Zestrea” am promovat, peste tot în lume, valorile autentice românești și frumusețea sufletului românesc, tradus în croiuri, texturi, broderii și simboluri.” – mărturisește Liliana Țuroiu, Lector Universitar Dr.

Cei prezenți la Gală au avut ocazia să admire și să aplaude la scenă deschisă lucrările de artă vestimentară din colecția “Zestrea” by Liliana Țuroiu prezentate la Palatul Ghica în seara evenimentului – ținute speciale, inspirate de straiele domnițelor și de iile tradiționale românești.

“Liliana Ţuroiu şi-a căutat modele în portul românesc ce păstrează amintirea doamnelor şi domniţelor de altă dată. Ea a cuprins în ţinute moderne, lejere și confortabile, detalii-cheie.” – spune Adina Nanu, Profesor de istoria costumului.

DESPRE PROIECTUL “ZESTREA” BY LILIANA ȚUROIU
Liliana Țuroiu este Lector Universitar Dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, designer vestimentar, artist plastic şi femeie de afaceri, membru al Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România și preşedinte şi membru fondator al Fundaţiei Altum Studio Design, nominalizată la titlul “Femeia Anului” la categoria Artă și Cultură.

“Liliana Ţuroiu este plastician şi creator de modă deopotrivă. O atare „dublă competenţă” conferă complexitate demersului său de designer şi, în planul semnificaţiei, relief şi adâncime creaţiilor sale.” – spune Cristian R. Velescu, Profesor și critic de artă, Președintele Senatului Universității Naționale de Arte București.

În cei 20 de ani de carieră, artista a semnat colecţii de modă, prezentări, dar şi expoziţii de artă, fotografie şi costum organizate atât în ţară, cât şi în străinătate, în Italia – Veneţia şi Milano, Franţa – Paris şi Lille, Germania – Düsseldorf, Stuttgart şi Köln, SUA – New York, Portugalia – Lisabona, Grecia – Atena, Kazahstan – Alma-Ata, Bulgaria – Sofia, Ungaria – Budapesta, de-a lungul timpului creațiile marca Liliana Țuroiu fiind purtate la evenimente de prestigiu de la Palatul Versailles, Casa Alba, Teatro alla Scala din Milano, Bruxelles și Cannes.

Află mai multe detalii si noutăţile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, ca şi de pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio – Official

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *