Gallery

În paşi de dans

Nu aş putea niciodată refuza o invitaţie plăcută la dans. Iar dacă ea vine într-o formă atât de specială cum a sosit cea de la Anca şi Şcoala de Dans Athur Murray, cu atât mai puţin i-am putut rezista! Deci haide la dans! Ole!

DANSAM SI NE TONIFIEM
Am aflat de la Florin (antrenorul meu personal de la studio) ca, vara asta, cele mai populare dansuri de societate alese la Arthur Murray din Bucuresti sunt dansurile care ajută la tonifiere.
Care sunt ele?
Pai Swing, Samba, Salsa sau Cha-Cha.
Pe langă relaxare și îmbunătățirea posturii, tonifierea (picioarelor, a coapselor, a feselor, a bratelor) este unul dintre cele mai căutate beneficii ale dansului! Şi în special ale dansurilor alerte, latino.

Arthur Murray dancing party

Arthur Murray dancing party

Îţi povesteam eu, lunile trecute, despre sistemul special de dans si de învăţat paşii folosit la Arthur Murray. Un sistem orientat către multiple beneficii, atât fizice, dar și psihice (relaxare, eliminarea stresului, creșterea încrederii în sine) și în plan social, unde relațiile cu cei din jur se îmbunătățesc semnificativ.

“Combinarea celor 3 tipuri de lecții de dans,
lecție privata, lecție de grup și sesiune de party,
permite atingerea cu ușurință a tuturor acestor
beneficii ale dansului de societate. Vara aceasta
am constatat însă că cei mai multi cursanți au avut
ca obiectiv tonifierea, spre deosebire de perioadele
anterioare, când eliminarea stresului era principalul
obiectiv urmărit”
,
aflu de la specialistii Arthur Murray București.

Arthur Murray Dance Studio

Arthur Murray Dance Studio


DANSAM SI NE DISTRAM
Nu vrei sa stii ce rasete si ce voie buna s-au acumulat pe cm patrat de ring, zilele trecute, la studioul de dans, in marea sala plina de soare, de oglinzi si de bloggerite venite sa se destinda si sa se rupa cateva ore de stresul si ritmul alert cotidian.
Dupa o ora de dans şi râs şi distracţie cât cuprinde, am concluzionat toate că dansul este categoric una dintre cele mai plăcute forme de mișcare! Iar, ca orice altă activitate fizică intensă, contribuie activ la arderea caloriilor.

Chiar, ştiai că…
Într-o oră de dans pe stilul Swing se pot arde 450 kcal.
Iar într-o ora de Cha-Cha, 360 kcal.
Ca o comparație, o oră de înot ajută la arderea a 413 kcal, în timp ce o oră de tai–chi, aproximativ 220 kcal. Iar dansul este mult mai puțin obositor şi, în plus, timpul trece atât de repede şi de plăcut. La sfârşitul orei, de abia o sa aştepţi să te întorci, data viitoare, iti garantez eu!

Arthur Murray Dance Studio

Arthur Murray Dance Studio

ÎN PAŞI DE DANS LA HOLLYWOOD:
ARTHUR MURRAY, CO-STARRING
-PATRICK SWAYZE, IN “DIRTY DANCING”,
-VANESSA WILLIAMS AND CHAYANNE, IN “DANCE WITH ME”,
-AL PACINO, IN “SCENT OF A WOMAN” 😉

A doua cea mai veche franciză din Statele Unite, deschis şi în România de un an jumătate, pe Nicolae Caramfil, nr. 87, la et 2 al unei clădiri noi si elegante, studioul “Arthur Murray” este renumit în întreaga lume. Nu este doar un nume celebru, ci are şi cea mai extinsă rețea de școli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise în 24 de țări.

Istoria a început în 1912, datorită lui Arthur Murray, un simbol american al succesului în antreprenoriat și al dansului de societate. Iar coregrafii studioului colaborează adesea cu echipele de filmare de la Hollywood și teatrele de pe Broadway. Nu întâmplător au semnat coregrafii în peliculele de referință în lumea dansului: “Dirty Dancing”, “Scent of a Woman”, “Beauty and the Beast”, “Dance with me”.

Aşadar… Let’s dance!
Clar, dansul este sportul meu preferat! Pentru ca imi place, place, place si ma binedispune! Si pentru ca picioarele si coapsele dansatoarelor arata ataaaaat de bine, incat parca ma roade asa, o urma vaga de invidie 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *