Gallery

În căutarea echilibrului pierdut – partea I: Gândurile pozitive

#ÎN CĂUTAREA ECHILIBRULUI NOSTRU CEL DE TOATE ZILELE
Toamna și-a intrat deja în drepturi (chiar și asa, pâș-pâș, în vârful degetelor și pe nebăgate de seamă). Iar corpul și mintea noastră au nevoie de o resetare și stimulare, pentru a se pregăti de înfruntarea cu sezonul rece. Așa ca nu întâmplător mi-am propus chiar acum sa dedic o serie de articole unui subiect veșnic dezbătut, niciodată închis si mereu fierbinte: echilibrul.

Echilibrul vine din interior, din starea de bine, din gândurile pozitive față de noi înșine și din cele bune trimise către cei din jurul. Din hrana fizică și din cea spirituală (alimentele bine alese, cărțile citite, filmele și piesele de teatru văzute, conversațiile cu persoane speciale, muzica ascultată, meditația), din suplimentele alimentare potrivite, din hidratarea optimă, din mișcarea și sportul făcute în natură.
Și din zâmbetul de care nu trebuie să uităm în nicio zi!

#AMINTEȘTE-ȚI ÎN FIECARE ZI SĂ FII ZEN!
Într-o zi cu un program absolut turbat, din mijlocul unui morman de prezentări de făcut și de comunicate de presă de trimis, am reușit să mă smulg. Cu greu, recunosc, dar cu motivație, am închis pur și simplu laptop-ul și netul pe telefon și mi-am făcut timp pentru mine două ore.
Două ore care au echivalat cu o oază de relaxare, căci am fost într-un loc senzațional, rupt complet de agitația orașului și a biroului, un loc unde timpul curge altfel, unde lucrurile îți împărtășesc din echilibrul lor și oamenii – din starea lor de zen.

Unde?
La Centrul Shakti. Mai exact, în vila cu mozaic multicolor, cu grădiniță verde, cu povești liniștite și liniștitoare și cursuri de yoga, pilates și de wellbeing, de pe străduța cu nume de pionierat, Cristofor Columb nr. 3, lângă Grădina Icoanei.

Un loc unde mi-am reamintit (pentru a câta oară!) cât de importantă sunt hrana spirituală, momentele în care te întorci către tine, în care stai cu adevărat de vorbă cu tine și îți ascuți nevoile, în care îți acorzi răsfățul meditației, al rugăciunii ori al relaxării prin masaj, exerciții fizice și yoga.

#AMINTEȘTE-ȚI SĂ LE MULȚUMEȘTI CELOR CARE TE INSPIRĂ!
Este foarte important să trecem prin viata cu ochii larg deschisi, să vedem lucrurile frumoase care ne înconjoară si să găsim, în noi sau în cei din jurul nostru, inspiratia de a alege solutiile corecte pentru nevoile reale.
Ideea de a ne aminti să le mulțumim celor care ne inspiră nu mi-a venit întâmplător fix astăzi. Ci în contextul în care de dimineață am citit despre o inedită și frumoasă campanie care ne incurajeaza sa ii trimitem un mesaj de multumire persoanei care ne-a inspirat si care a adus mai multa valoare vietii noastre.
Tag Someone Who Inspires You – campanie inițiată de cei de la Nuk.

Frumos, nu-i așa?
Pentru ca, de-a lungul celor 60 de ani de existenta, inspiratia a fost sursa reusitei NUK, brandul isi propune sa aminteasca fiecaruia dintre noi de inceputuri, de drumul pe care l-a parcurs pana a ajuns sa fie cine este astazi si de persoana care i-a fost sursa de inspiratie in toata aceasta perioada.
Asa cum mamele au fost dintotdeauna o sursa de inspiratie pentru scriitori, compozitori sau pictori, pentru NUK cei mici au constituit, de-a lungul timpului, inspiratia in jurul careia s-au conturat 60 de ani de experiente frumoase. Experiente la care viata, natura, expertii si parintii au contribuit in egala masura.

Dezvoltate ca urmare a cercetarilor medicale si sub atenta supraveghere a expertilor, produsele NUK sunt rodul comunicarii si schimbului constant de opinii cu parintii si copiii. Rodul împărtășirii, timp de 60 de ani de când s-a înființat brandul, din experientele mamicilor (si sa stii ca sunt mamici si bebelusi din peste 110 de tari care apeleaza la produsele Nuk!)
Detalii despre Nuk #nuk60deani găsești pe nuk.com si pe FaceBook.

#CITEȘTE CĂRȚI BUNE!
Ce carte vorbește despre cum o tulburată urbană s-a echilibrat plecând în lume și regăsindu-se? Mmmm… Păi Eat. Pray. Love (Mănâncă. Roagă-te. Iubește), cartea în care fermecătoarea scriitoare Elizabeth Gilbert își deapănă propria poveste.
Precum celebrul personaj din Achimistul lui Coehlo, Liz, în mijlocul unei crize de singurătate, nemulțumire și depresie, și-a luat lumea în cap la propriu. Și, de abia după ce a călătorit în jurul lumii – adică în Italia, India și Bali, Indonezia – a început să se redescopere, să își regăsească identitatea, să se uite mult mai mult în sufletul ei, să se raporteze altfel la propria persoană. Și să își regăsească echilibrul chiar în ea și prin ea însăși.

Citește-o neapărat dacă nu ai citit-o încă. Și filmul este spumos, dar nu se compară cu profunzimea cărții… Pe mine, una, cărțile bune mă transpun, mă transformă, îmi creează o profundă stare de bine.
Până la reauzire, mâine, îți urez o zi echilibrată! Promit că mă duc să îmi fac un ceai relaxant (am unul adus din Himalaya 😉 ) și că mâine voi reveni cu încă un “episod” cu și despre echilibru!