Gallery

În căutarea echilibrului pierdut – partea a IV-a: Micul dejun al micilor pofticiosi

DESPRE CUM NE REGĂSIM ECHILIBRUL
În cele câteva articole din seria dedicată echilibrului, publicată în ultima vreme pe blog, scriam că echilibrul ne vine din interior, din starea de bine, din gândurile pozitive despre noi și despre cei din jur. Dar și din alimentele cu care ne hrănim, din suplimentele alimentare, din hidratarea optimă, din mișcarea de relaxare și sportul făcute în natură. Și din zâmbetul de care nu trebuie să uităm în nicio zi.

Echilibrul este important nu numai acum, toamna, când avem nevoie de o resetare la nivel fizic și mental, pentru a ne pregăti de înfruntarea sezonului rece. El trebuie căutat în orice anotimp și la orice vârstă!
Da, știu, e greu să ne echilibrăm pe noi, agitați, suprasolicitați, învățați cu obiceiuri nesănătoase. Însă greu este uneori și când vine vorba de cei mici și veșnica problemă a alimentației echilibrate, când vrem să le oferim suficiente vitamine din fructe și legume sau să îi convingem să mănânce un mic dejun sănătos.
Este o regulă de bază că, pentru fiecare dintre noi, micul dejun trebuie să fie cea mai importantă masă a zilei.

piramida alimentatiei corecte și echilibrate

piramida alimentatiei corecte și echilibrate

ECHILIBRUL NOSTRU CEL DE TOATE DIMINEȚILE
Navigând online și informându-mă despre acest subiect “cu greutate”, care face multe mame să ofteze exasperate, am descoperit câteva inițiative super-cool, haioase și eficiente pentru a îi face pe cei mici să iubescă micul dejun:

De exemplu, Cereal BIO vine cu o campanie ingenioasă, care îi îndeamnă pe micuții pofticioși să iubească micul dejun Green (cu biscuiți și cereale integrale BIO) și să înceapă grădinița și școala cu energie de campioni, alături de premiile din concursul Cereal BIO si BIO Kid.

Iar Bonne Maman a lansat campania „Mâncăm micul dejun și ne distrăm” tocmai pentru a face diminețile mămicilor mai ușoare, iar pe cei mici să mănânce cu zâmbetul pe buze.
Bonne Maman îndeamnă mămicile să îi implice și pe copii în prepararea micului dejun, iar această activitate se poate transforma într-o joacă plină de creativitate, invintivă, care să implice toți membrii familiei: de la cei mai mici, până la cei mai mari.
Urmărește pe facebook cum poți să convingi un copil să ia micul dejun și să se distreze alături de Bonne Maman.

În cazul copiilor, micul dejun se poate transforma. Și poate deveni nu numai o masă plină de vitamine, minerale și fibre, luate din cereale si fructe, ci și o activitate distractivă, care să le pună în valoare creativitatea.

Cereal BIO îți propune produse 100% naturale, cu peste 95% ingrediente provenite din agricultura ecologică, la cele mai înalte standarde de calitate europene, fără coloranți sau conservanți.
Prin produsele variate, gama Cereal BIO readuce în actualitate beneficiile nutriționale ale unor cereale milenare, precum grâul spelta, hrișca, amarath-ul, quinoa, regăsite în întreaga gamă, de la biscuiți și fursecuri, la cerealele pentru micul dejun, paleuri, pâine nordică, pâine crocantă țărănească, sos pentru paste și umpluturi.
Iar datorită pachetelor mici din fiecare pungă de biscuiți, aceștia sunt o porție dulce delicioasă și sănătoasă, ușor de pus în ghiozdanul celor mici, pentru grădiniță sau școală. Și la fel de ușor de luat de către părinți, pentru gustarea sănătoasă de la serviciu.
Produsele Cereal BIO sunt gândite special pentru copii, fiind bogate în vitamine și minerale, esențiale în dezvoltarea armonioasă a micuților:
Cereale pentru micul dejun, în variantele Bulgarasi miere 250g, 16,9 lei și Petale Ciocolata 250g, 16,9 lei sunt produse în Elveția, cu făină integrală din grâu, orz, secară și porumb, ideale pentru un mic dejun sănătos, bogat în fibre.
Biscuiții din faină măcinis integral, netratată chimic în timpul stocării, cu diverse adaosuri de ingrediente (semințe, bucăți de fructe etc.) îi vor reface rezervele de energie la gustarea de la școală sau de după-amiază, alături de un produs lactat ori de un fruct.
Descoperă și tu produsele Cereal BIO și gama BIO Kid pe www.nutrivita.ro, în raioanele BIO ale marilor lanțuri de magazine din București și din țară sau în magazinele naturiste și tip plafar.

În plus, dulceața Bonne Maman poate fi un element cheie pentru a îi convinge pe cei mici să mănânce alimente precum unt, iaurt sau alimente pe care nu le consumă cu ușurință.
Fiecare borcan de dulceață Bonne Maman are un conținut de peste 50% fructe, nu conține coloranți și nici arome artificiale, folosește zahăr brun, din trestie de zahar și zahăr alb din sfeclă, care înlocuiesc siropul de glucoză sau fructoză. În plus, dulceața Bonne Maman are în compoziție îndulcitori naturali, cum ar fi grape-ul, care nu influențează gustul final al produsului.
O dulceață sănătoasă și delicioasă, exact ca dulcețurile făcute în casă. Poți opta între caise, căpșune, vișine sau zmeură, dar și în amestecuri de fructe sau în variante mai exotice, cum este marmelada de portocale – toate disponibile în magazinele Auchan, Kaufland, Cora și Carrefour la prețul recomandat de 13-14 lei.

#Iată câteva rețete delicioase și sănătoase pentru micul dejun:
biscuiți sau pâine integrală cu dulceață cu zahăr brun și multe frute, cereale cu dulceață, gogoșile cu dulceață precum cele ale bunicii, croissant sau gofre cu dulceață, clătite cu dulceață, orez cu lapte și dulceață, iaurt cu musli și dulceață sau melcișori cu dulceață.

Sau… ce spui de retetele cele mai trasnite de mic dejun, adunate din lumea larga?! 🙂
Un mic dejun echilibrat iti doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *