Gradina magica

Copil, stateam vara lungita la umbra in gradina verde si plina de pomi a bunicii mele si imi placea sa-mi imaginez cum as reinventa-o.
Cam totul se reducea la multi copaci batrani si umbrosi, arbusti ciudati, multa iedera catarata pe ziduri si pe trunchiurile groase. Plus un colt ascuns, cu un balansoar, doua scaune de gradina, facute din iedera pietrificata si o masuta delicata, dantelata, culoarea bronzului vechi.

Gheridon din fier forjat, brand Les Comptoirs du Sud, de la 520 euro, Casara

Inspirata de lecturile «Alice in Tara Minunilor» si de «Doctorul Misterios», gradina mea magica se continua intotdeauna cu un hol cu coloane, tapet cu pisici gri si roz si gresie sub forma de tabla de sah. Un antreu unde sa stai sa savurezi in penumbra racoroasa un ceai cu aroma de trandafiri.

serviciu de ceai din portelan, Rose du temps, pentru 6 persoane, 215 lei, Casara

bucatarie in stil provencal, Casara

Si o scara cu balustrada din fier forjat serpuind catre un etaj nu prea bine definit in capul meu de mic decorator…

Hol showroom Casara

A, si draperii! Neaparat draperii groase, lila, brocate, din catifea si matase, care sa se miste lenes in bataia curentului.

Gradina mea magica avea de toate: ceaiuri, trandafiri, braduti, racoare, povesti, mult verde curgator si ciripit de pasari fara nume stiut.

Flamingo metalic, 150 lei, Casara

Bicicleta din fier forjat cu suporturi pentru ghivece, Casara

Cred ca as fi fost un foarte bun decorator. Ma puteam angaja cu norma intreaga pe atunci. Visam cu ochii deschisi si as fi avut indrazneala sa-mi pun in practica orice vis.

Din pacate, multe vise se pierd… sau le uitam. Pe al meu, cu gradina mea magica, mereu reinventata, l-am regasit in primavara aceasta, cu inima batandu-mi de emotie, in showroom Casara si in povestile pe care te invit sa le descoperi si tu fix in mijlocul Bucurestiului, pe Calea Dorobantilor nr. 159.
Bine ai venit in casa magica din gradina mea cu surprize!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *