Gallery

Gaudi, Van Gogh si Cameleonia

Am o ghicitoare (si o adresez exclusiv celor cu spiritul ludic mereu la purtator 🙂 )
Ce au in comun Gaudi, Van Gogh si Cameleonia?
Nebunia de culori ii uneste, evident! Nonconformismul. Indrazneala revolutionara. Curajul exprimarii prin culoare.


Despre Van Gogh stim toti ca a fost un artist frumos si intr-o ureche (la propriu!); genial si nebun, cum bine le sade tuturor celor care creeaza revolutii in domeniul lor si schimba viziuni, pe termen lung.

Gaudi? Acel spaniol vizionar, care a schimbat complet stilul in care ne raportam chiar si astazi la linii, la spatiu, la nuante. Dupa el, liniile nu au mai fost niciodata drepte, ci au devenit curbe, inclusiv cand vine vorba de podele, pereti, ferestre. Nu au mai fost niciodata verticale sau orizantale, ci s-au asternut undeva, in propriul lor plan, oblic, ondulat sau circular. Iar culorile si-au regasit interpretari si asocieri de poveste, inspirand generatii intregi de artisti.

Iar Cameleonia… Este lumea culorilor si formelor pline de zvac, indraznete si unice, pe care am descoperit-o cu incantare ieri in Bucuresti, in show-roomul de deasupra Van Gogh Cafe din Centrul Vechi.
Cameleonia este o lume in care te simti liber si esti invitat sa fii mereu tu. Sa dai frau liber imaginatiei atunci cand iti decorezi casa si vrei sa iti creezi un spatiul AL TAU, care sa te reprezinte cel mai bine. Cum? Prin decorurile artistice din faianţă pictată în format mare – o noutate absolută în designul interior din România, amintind de Spania lui Gaudi, de Spania placata cu “azulejos” (cuvantul insemnand chiar “pietre colorate”), de Spania culorilor şi a optimismului.


BINE AI PASIT IN LUMEA CULORILOR SI A OPTIMISPULUI: CAMELEONIA!

Din dragoste pentru frumos, tradiţie, stil şi calitate, magia Cameleonia se transpune în decoraţiuni şi produse de lifestyle unice, care îţi oferă şansa să explorezi experienţe inedite.
Deşi tehnica de reaalizare, ca si cea de pictare manuala a faiantei dăinuie de sute de ani, ai libertatea să optezi pentru motive şi simboluri specifice societăţii contemporane.
Design unic, libertate nemărginită, delectare, capricii şi frumusete, pe toate le-am regăsit în produsele Cameleonia si… in care mi-am regasit clipe superbe din vacantele in Spania (Barcelona lui Gaudi, dar la fel de bine si Andalusia maurilor), Olanda sau Maroc. Le poti admira si tu in showroomul de deasupra Van Gogh – cafeneaua din Centrul Vechi al Bcurestiului -, ca si pe www.cameleonia.ro.

Pentru a ne contura universul care ne reprezintă, putem porni de la o imagine care ne fascinează, de la un peisaj care ne inspira sau de la un tablou celebru de Van Gogh (Pere sau Floarea Soarelui) şi pe care dorim să le vedem în bucatarie, in baie, pe terasă sau în piscină.
După realizarea picturii manuale de către maeştri artizani spanioli, ce folosesc tehnici vechi de peste 500 de ani, plăcile de faianţă sunt introduse în cuptor, crescând treptat temperatura până la 1000 de grade Celsius, pe o perioadă de 24 ore. Temperatura ridicată permite fixarea culorilor, astfel încât faianţa poate fi spălată şi curăţată atunci când este montată, fără riscuri de decolorare.

Tehnica de montaj este aceeaşi ca la faianţa obişnuită, numai că, fiind o pictura realizată manual pe faianta sau gresie, fiecare tuşă de pensulă este unică. Existând variaţii de temperatură în ciclurile de coacere, culorile faianţei îmbrăţişează nuanţe uşor diferite, acesta fiind unul dintre motivele ce le oferă caracterul unic şi amprenta handmade.
Astfel, acelaşi decor pictat de două ori de acelaşi pictor poate avea mici diferenţe în tabloul final. Această soluţie decorativă ne oferă posibilităţi nelimitate, deoarece singura barieră este aceea impusă de imaginaţia noastră.

Prin amplasarea acestor creaţii direct pe perete, precum faianţa clasica, sau sub formă de tablou, ne vom aşterne amintirile sau visurile chiar în spaţiul nostru: în casă, pe terasă, la piscină sau în locaţia propriei afaceri. Pagini întregi de speranţe, emoţii sau trăiri se răsfoiesc cu fiecare pas al nostru încă de la intrare şi până în dormitor.
Ce spui? Alegem sa ne personalizam spatiul in care traim, sa il facem unic, AL NOSTRU, dupa sufletul si imaginatia noastra?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *