Galateea si perfectiunea

De multe ori m-am intrebat (ca majoritatea dintre voi, sunt convinsa) ce este, de fapt, perfectiunea.

Un concept abstract, aplicabil numai cand vorbim despre divinitate? O conventie sociala general acceptata?
Perfectiunea dintr-un detaliu? O culoare? O forma? Un zambet de bebelus? O idee geniala?
O imbratisare? Totul – cu steluta de rigoare « tot ce tinde spre perfectiune »? Un sentiment? Un singur sunet sau o simfonie?

Generalizand, cred din tot sufletul ca toti suntem, in diverse forme si manifestari, niste cautatori de perfectiune, niste Pygmalion sculptand toata viata statuia perfecta, pe Galateea, careia pasiunea si iubirea noastra sa-i dea viata.

Evident, cel mai aproape de prototipul lui Pygmalion sunt sculptorii: fie ei in stanca, in marmura, in argila, in metal topit sau in forme umane – chirurgii plasticieni.

Zilele trecute, la conferinta “Calea spre perfectiune, la feminin”, organizata de centrul-concept B.Energy Body & Mind Fitness, doctorul Ovidiu Grecu (medic primar chirurgie plastica si cum altfel decat un nume predestinat, venind fix din mitologia greaca ?!) mi-a mai deschis cateva perspective asupra cailor si formelor prin care tindem catre perfectiune.

Reteta catre perfectiunea fizica nu este cea vanduta in gura mare, de mass-media sau de modelele inconsistente. Asa cum grecii ne sfatuiau inca din antichitate, moderatia este calea ideala in orice. Si echilibrul si armonia dintre cum aratam si cum ne simtim in pielea noastra.

“Interventia chirurgicala executata responsabil – arta chirurgiei estetice – este dezvaluita printr-un rezultat natural si armonios cu restul corpului.” Niciun exces, nicio exagerare nici in dieta si stil de viata, nici in sport, nici in numarul si rezultatul operatiilor estetice.

Ar putea sa para un cliseu. Dar intotdeauna lucrurile cele mai profunde sunt cele pe care le poti exprima in cuvintele cele mai simple!
Foarte concisa si completa mi se pare definitia data de Monsieur de Saint-Exupery perfectiunii: “Perfecţiunea e atinsă nu atunci când nu mai este nimic de adăugat, ci când nu mai este nimic de înlăturat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *