Gallery

Flori, fructe sau baieti dansatori? Partea a II a

Haide să ne reluăm jocul amuzant la care te-am invitat ieri:
Dacă Varianta A în lupta împotriva asteniei de primăvară erau Florile, cât mai parfumate şi mai colorate, iată şi celelalte variante:

sucurile naturale Profructta

sucurile naturale Profructta


VARIANTA B:
FRUCTE

Primavara aceasta mi-am luat angajamentul să fac o cură ampla de detoxifiere. Deh, îi ascult pe anticii greci, căci fraieri nu erau ei când propovăduiau conceptul de “minte sănătoasă şi tonus bun în corp sănătos”.
Cum?
Cu fructe, fructe, cat mai multe fructe – căci ele sunt de aur in vitaminizarea, detoxifierea si imunizarea organismului, după iarna cea devitalizantă.

Bunicii din partea tatalui s-au mutat la Câmpulung Muscel pe cand aveam eu cateva luni. Alături de ei, vacanţă de vacanţă, am descoperit satele muscelene, frumuseţea peisajelor, autenticitatea tradiţiilor – de la culesul fânului ori al fructelor din livadă şi la dormitul în pătul, până la primele nunţi la care am participat în viaţa mea şi care, jur, durau exact ca în basme, 3 zile şi 3 nopţi.
Tot aici am băut pentru prima dată cidru delicios din mere (făcut in Bughea, lângă Albeşti, de nişte rude ale unchiului meu), dar şi suc din pere proaspăt stoarse, la Lereşti, un sat superb, adăpostit între Câmpulung şi Voina.

Şi iată că zilele trecute am descoperit cu încântare şi nostalgie acelaşi gust. Al sucului adevărat, îmbuteliat tot în sticlă din sticlă, păstrătoare de proprietăţi ale fructelor, aşa cum îl ştiu eu. Şi, coincidenţă sau nu, acest gust adevărat de suc, pe care tocmai l-am redescoperit, tot din Câmpulung Muscel vine, căci acolo este fabrica Profructta, dotată cu tehnologie de ultimă generaţie.

Sucurile Profructta, de mere, pere, vişine, cireşe, fructe de pădure şi mixul între acestea, ca şi sucurile din legume, inspirate de energia şi reţetele magice ale satului, sunt 100% naturale, din fructe şi legume atent selecţionate, presate la rece, pasteurizate scurt la 82 grade Celsius.
Astfel sunt păstrate vitaminele şi mineralele – elemente esenţiale pentru alimentaţia curată şi completă pe care mi-am propus-o pentru detoxifiere.

Unde le găsim?
Sucurile Profructta (sticla 0,33l – 6 lei; sticla 1l – 12 lei) sunt în hypermarketurile Cora, patiseriile Paul, Restaurant DaDa, Farmaciile 2na, Camera din faţă, în anumite săli de fitness şi SPA-uri, ca şi în diverse cafenele sau cluburi.

###

Veselie in pasi de dans la Arthur Murray Dance Studio

Veselie in pasi de dans la Arthur Murray Dance Studio


VARIANTA C:
DANSATORI, MELODII SAU CÂNTĂREŢI!

Şi ultima, dar nu cea din urmă variantă pentru a alunga astenia de primăvară: cu energia dată de pașii de dans!
Astenia de primăvară ne afectează pe toți, inevitabil. Diferențele bruște de temperatură de la o zi la alta, de la zi la noapte, intensitatea luminii și perioada aglomerată a anului duc la stres, o stare generală proastă, dureri de cap, dificultăți de concentrare și oboseală accentuată.

Instructorii studioului de dans Arthur Murray, cea mai bună şcoală de dans de la Hollywood, recomandă ca remediu eficient împotriva stărilor astenice dansurile energice, precum cha-cha-cha, bachata, salsa, swing sau hustle.

“Mișcările de dans de societate au efecte pozitive asupra dispoziției, eliminând anxietatea și stările de apatie specifice primăverii. Endorfinele eliminate în timpul dansului dau o stare de bine persistentă, reduc stresul și relaxează. Când dansăm mintea se eliberează de gândurile negative și se concentrează pe buna dispoziție.
Zâmbim mai mult, suntem mai bine dispuși și ne umplem de energie. Iar stările astenice se reduc ca intensitate pâna la a dispărea complet”
, ne dezvaluie Cristina Ardelean, de la şcoala de dans de societate Arthur Murray Bucureşti.

Ce spui, ţi-a plăcut micul meu joc amuzant? Tie ce variantă ţi se potriveşte cel mai bine? Cum ai ales să combaţi astenia de primăvară?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *