Quote

Festivalul Italian la București a ajuns la cea de-a IX-a ediție

ADUCEM ITALIA APROAPE DE TINE
An de an, în ultimii 9 ani, în jurul datei de 2 iunie, Ziua Națională a Republicii Italiene, Agenția Italiană pentru Comerț Exterior București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură și sub patronajul Ambasadei Italiei la București, aduc Italia mai aproape de bucureșteni prin Festivalul Italian.
Festivalul cuprinde o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy în Romania, precum și inițiative cu caracter cultural care să pună și mai mult în valoare patrimoniul artistic al Italiei.


Pe parcursul unei luni întregi, de pe 15 mai pe 15 iunie, și anul acesta iubitorii de frumos și de bun gust sunt invitați să îngâne șlagăre italiene nemuritoare și să facă o călătorie în lumea tradiției și a stilului de viață italiene, de-a lungul căreia se îmbină gastronomia, moda, designul și cultura.

AGENDA FESTIVALULUI ITALIAN
Pe lângă evenimentele dedicate publicului larg, în cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesioniștilor și societăților, ca și o serie de evenimente culturale.
Iată agenda, pe scurt:

23 mai:
Pe 23 mai va avea loc a patra ediție a „Italian Wine & Food Day”, manifestare dedicată promovării vinurilor și produselor alimentare italiene, în care vor fi prezenți în calitate de expozanți producători italieni care doresc să intre pe piața românească.
In cadrul evenimentului se va desfășura un seminar organizat de Camera de Comerț Italiană pentru România în cursul căruia va fi prezentat “Raportul de constatare a cazurilor de Italian Sounding în sectorul de retail alimentar din România – ediția 2017”, urmat de premierea restaurantelor certificate „Ospitalità italiana”.

Tot pe 23 mai, la sediul Institutului Italian de Cultură va avea loc Conferința „Pirandello în istoria umorului literar” a profesorului Massimo Rizzante.

1 iunie:
În data de 1 iunie se va desfășura la sediul Institutului Italian de Cultură din București expoziția “Vivere Napoli” a lui Alin Daniliuc care prezintă patruzeci de acuarele de mic format care abordează teme ce reprezintă și sintetizează structura urbană, arhitectonică și socială a orașului Napoli: vederi panoramice, detalii urbane, piețe și piațete, monumente, activități.

8 iunie și 15 iunie
Tot în cadrul manifestărilor culturale se vor desfășura proiecțiile a două filme italiene „L”Accabadora” de Enrico Pau (pe 8 iunie) și „Ochi închiși” de Giuseppe Petito (pe 15 iunie).

15 iunie:
În data de 15 iunie va fi organizată a doua ediție a evenimentului „Italian Beauty & Care Day”, în cadrul căreia producătorii italieni vor prezenta specialiștilor români din domeniul produselor de înfrumusețare și îngrijire personală cele mai bune produse Made in Italy.

25 mai – 15 iunie:
Săptămânile bucătăriei, modei și amenajării interioare

Din 25 mai în 15 iunie se vor desfășura săptămânile bucătăriei, modei și amenajării interioare promovate de Agenția ICE cu sprijinul partenerilor locali.
Printre inițiativele de program semnalăm în special La masă… în restaurantele italiene, o săptămână dedicată bucătăriei italiene în principalele restaurante din București, care vor oferi meniuri la prețuri promoționale, Săptămâna modei italiene, pe perioada căreia mai multe magazine cu branduri italiene din București vor promova „Made in Italy” prin oferte speciale, Săptămâna Amenajării interioare și Designului Made in Italy în unele dintre cele mai cunoscute show-room-uri din capitală. De asemenea, pentru a promova produsele editurilor italiene, casa de editură Pavesiana va propune o serie de evenimente dedicate autorilor italieni și proiecții de film cu degustări.

Detalii cu privire la evenimentele Festivalului Italian găsești pe site-ul oficial al festivalului (www.festivalitalian.ro) și pagina de facebook a manifestării (https://www.facebook.com/FestivalItalian/).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *