Gallery

#EMOTIONINMOTION

Știai că…
…Termenul Polaroid este, de fapt, numele brandului?
Numele brandului care a inventat aparatul și tehnica imprimării instant a pozelor pe hârtia specială.
Cam cum s-a întâmplat și cu Xerox, Adidas sau Rimmel, numele brandului a devenit substantiv comun, sinonim cu procedeul sau produsul desemnat. Asa am ajuns sa spunem xerox in loc de copie, adidasi in loc de pantofi sport, rimmel in loc de mascara…. Si polaroid in loc de fotografie instant.

…Brandul Polaroid, în sine, este deja istorie?
Ei au încetat să mai fabrice aparate din 2.007 și hârtie specială din 2.009. Ceea ce mai găsim acum pe piață sunt aparatele Polaroid vechi, unele deja restaurate. Sau camere noi, produse de Impossible Project după modelul Polaroid. Iar hârtia fotografică specială pe care o mai găsim astăzi, (și la noi, prin F64), este Fujifilm sau Impossible.

…Orice fotografie instantanee este, în sine, un unicat?
Un mic obiect de artă imprimat pe un dreptunghi din hârtie specială. Practic, un moment unic și irepetabil, încapsulat într-o poză. De aceea, mai mult decât în orice alt procedeu fotografic, pozele de tip Polaroid spun povești și transmit emoții…

#EMOTIONINMOTION
Un proiect cu emotii in miscare, sub semnatura KUBE MUSETTE si cu nostalgia Polaroid, se va desfasura pe Calea Victoriei 114, de pe 15-22 AUGUST 2016.

Romanian Polaroid Photographers s-a născut în mai 2015 ca un index fotografic dedicat pasionaților de film instant din România și din jurul lumii.
Lumea închisă într-o fotografie Polaroid este un țărm nestăvilit de emoție și o poveste cu o viață proprie secretă, în culori calde pe care nu ne mai săturăm să le privim pentru că descriu o lume precum cele care ne apar în vise, spunea poeta și prozatoarea Nora Iuga la întâlnirea cu Romanian Polaroid Photographers, în 2015.

Ce este www.polaroids.ro?
O capsulă despre magie, inspirație și storytelling prin puterea unor imagini vibrante, fără vârstă și care poartă mai departe nostalgia generațiilor de artiști care au iubit acest format fotografic greu de uitat.
Fondat de Ioana Cristina Casapu și Dragoș Mălăescu, proiectul este o poveste de dragoste cu unul dintre cele mai frumoase formate de film analog existente și un tribut adus artiștilor Andy Warhol, Andrei Tarkovsky sau Helmut Newton.

Insuportabila ușurătate a unei fotografii Polaroid în curs de developare
Frumusețea unui Polaroid se păstrează în calitatea sa neperturbată de trecerea timpului și în puterea de a surprinde o instanță irepetabilă din viață, cu toată densitatea și vibrația momentului prezent.
Emotion in Motion este prima expoziție Romanian Polaroid Photographers din București, după ce proiectul a debutat anul trecut la Barcelona și a călătorit prin lume, spunând poveștile a tot mai mulți artiști și țesând o rețea globală de fotografi români care au îmbrățișat imaginarul Polaroid.

#POLAROID EMOTION IN MOTION
Proiectul înseamnă 9 artiști români răspândiți prin toate colțurile lumii și 3 invitați străini ce vor expune între 15 și 22 august 2016 la KUBE Musette, pe Calea Victoriei 114 din București.
Matei Branea, Anton Roland Laub și Ioana Cristina Casapu (Berlin), Cosmin Bumbuț, Ina Ionescu, Barna Nemethi și Andrei Nico (București), Horia Brebeneanu (Manchester), Irina Măgurean (Cluj), Sven Van Driessche (Belgia), Andres Aguilar Caro (Spania) și Rachel Frank (SUA) sunt fotografii care își vor desfășura emoția în mișcare.
Pe parcursul a 7 zile vor propune o introspecție în universul intim al corpului feminin, în fotografia de muzică, în ilustrația creată peste o imagine. Sau o vedere nouă asupra Mineriadei fotografiate pe Polaroid.
Proiectul Emotion In Motion este realizat cu sprijinul F64 (www.f64.ro).

“Rama albă a unei fotografii Polaroid e adânc întipărită în memoria noastră. Pentru generațiile mai tinere reprezintă ceva retro și cool, pentru generațiile mai vechi probabil multe amintiri de vacanță sau de la petreceri, în timp ce pentru pasionații de fotografie e ceva cu totul aparte. Oricum ar fi, Polaroidul va fi mereu un simbol al „democratizării” fotografiei. La F64 ne bucurăm de fiecare dată când auzim de nostalgici care nu au uitat de Polaroid, astfel că ne-a încântat să fim parte din proiect și abia așteptăm vernisarea expoziției.” – Cristina Țintă, Community & Content Specialist F64

#VERNISAJUL:
Ne vedem, deci, la vernisaj, da?
Pe 17 august, ora 19.00, KUBE Musette, Calea Victoriei 114, București
Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1055103031205006/
Sponsori: Parametric FAB, MOFT, F64
Parteneri media: VICE, Sub25, Dilema Veche, A LIST Magazine, Beau Monde, Metropotam, Decât O Revistă, Feeder, Polaroid Of The Day, F64 Blog.

#UN MOFT
Expoziția beneficiază de o instalație interactivă proiectată de MOFT (www.moftplus.com) – o inițiativă de design ce promovează atitudini și opinii relaxate despre interior, arhitectură și obiect, propunând un produs de uz comun fie el serviciu sau lucru cu nuanțe și înțeles.

“Cum obiectele se mișcă în timp și spațiu, credem că uneori trebuie să cedezi în fața emoției și să te oprești pentru a le privi. Poate să încerci să interacționezi, dar să nu deranjezi. Peste tot în lume sunt amprente care marchează trecerea noastră cu un grad de insistență caracteristic umană.”
– Ana Teodorescu și Irina Constantin, MOFT.

Producția instalației este realizată cu suportul Parametric Fab, atelier de design și fabricare de mobilier din lemn, prelucrare CNC și modelare obiecte decorative din Corian pentru mediul comercial, industrial și rezidențial. (www.parametricfab.ro)
KUBE Musette, locul unde se va tine expozitia, este un spațiu ce expune și promovează lucrări de artă autentice și idei inovatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *