Quote

Diesel on the green carpet

Duminică, Renzo Rosso, fondator Diesel și președinte al Grupului OTB a participat la the Green Carpet Fashion Show Awards – un eveniment anual organizat de Livia Firth care expune dedicarea caselor de modă de pe întreg mapamondul către acțiunile sustenabile – împreună cu modelul de origine franceză Tina Kunakey Di Vita.

Kunakey a purtat o rochie și o jachetă create special de DIESEL pentru această ocazie – ambele au fost confecționate în totalitate cu tehnici și tratamente „verzi”, ca parte a #TheGreenCarpetChallenge din cadrul The Green Carpet Fashion Awards.

Inspirate de furtunile întunecate, dar profunde, ale naturii, rochia și jacheta au fost produse din bumbac din denim regenerat și vopsite cu indigo natural. În plus, au fost folosiți agenți de vopsire naturali pentru crearea diferitelor umbre de pe material.

Efectul de destrămare utilizat pentru marginile rochiei și jachetei a fost obținut printr-o metodă numită „ice blasting”. Ice blasting este o tehnică pionier folosită pentru destrămarea și adaugarea de abraziuni denimului; această tehnică nu generează deșeuri derivate. Gheața carbonică folosită pentru procedeu este non-toxică, nu produce deșeuri periculoase și nu eliberează gaze dăunătoare în atmosferă.

Look-ul a fost completat de pantofi argintii eco și de o geanta asortată. Ca o furtună în sine, outfitul a capatat multiple dimensiuni pe măsură ce se mișca, în timp ce partea din față și cea centrală au ramas susţinute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *