Quote

Diamonds are a girl’s best accessories

­čĺźCompania Carbon Dynamics ╚Öi Casa de Bijuterii MICRI au prezentat oficial primul diamant de laborator creat ├«n Rom├ónia

­čĺźCompania Carbon Dynamics si Casa de Bijuterii MICRI au prezentat joi, 12 mai, ├«n cadrul evenimentului ÔÇ×Diamantul de laborator – Un vis devenit realitateÔÇŁ, desf─â╚Öurat la Muzeul Na╚Ťional de Geologie (MNG), primul diamant de ├«nalt─â calitate crescut ├«n primul ╚Öi singurul laborator din Rom├ónia pentru industria de bijuterii.

­čĺźCarbon Dynamics a donat c─âtre MNG un diamant de 1.14 ct crescut ├«n laborator, care a fost expus pentru prima dat─â, ├«n data de 14 mai, cu ocazia Nop╚Ťii Muzeelor, devenind apoi un exponat permanent al muzeului na╚Ťional de geologie din Bucure╚Öti.

­čĺźLa eveniment au participat ╚Öi fostul pre╚Öedinte al Rom├óniei, Emil Constantinescu, ├«n calitatea sa de geolog, precum ╚Öi actri╚Ťa Monica Davidescu, ambasadoare a brandului de bijuterii de lux Casa de Bijuterii MICRI.

­čĺźDezvoltarea at├ót de avansat─â a tehnologiei zilelor noastre a f─âcut posibil─â cre╚Öterea diamantelor de ├«nalt─â calitate, care a devenit o reu╚Öit─â a laboratoarelor prezentului. Din punctul de vedere fizic ╚Öi al respect─ârii calit─â╚Ťilor 5C (Carat, Clarity, Colour, Cut, Certificate), acestea sunt identice cu cele care zac ascunse ├«n ad├óncurile p─âm├óntului, la sute de kilometri ad├óncime, ╚Öi p─âstreaz─â unicitatea specific─â lor, reamintind c─â nu exist─â 2 diamante de laborator la fel.

­čĺźCarbon Dynamics este prima ╚Öi singura companie din Rom├ónia, ╚Öi printre pu╚Ťinele din lume, capabil─â s─â creasc─â diamante de laborator, folosind procedeul CVD ( chemical vapor deposition ). Energia folosit─â provine din surse regenerabile, av├ónd astfel o amprent─â de carbon extrem de redus─â, ├«n plus, diamantele sale sunt ╚Ölfeuite manual de c─âtre me╚Öteri din Anvers.

ÔÇ×Inspira╚Ťi de scrierile lui H.G. Wells, pasiona╚Ťi de str─âlucirea celor mai pre╚Ťioase pietre din istoria omenirii, am c─âutat s─â dezvolt─âm ╚Öi s─â rafin─âm tehnicile de produc╚Ťie ├«n c─âutarea diamantului perfectÔÇŁ, a declarat Alessandro Amato, co-fondator al Carbon Dynamics, care le-a vorbit participan╚Ťilor despre procesul prin care se ob╚Ťin aceste diamante ╚Öi le-a relatat pe scurt povestea lor.

­čĺźCasa de Bijuterii MICRI, colaborator principal al Carbon Dynamics, ofer─â acum clien╚Ťilor s─âi posibilitatea de a alege bijuterii cu diamantele de laborator create de Carbon Dynamics ╚Öi realiz├ónd bijuterii unicat.

ÔÇ×Diamantele au fascinat ├«nc─â din cele mai vechi timpuri.
Au fost simbol al bog─â╚Ťiei, mod de afirmare al unui statut social superior ╚Öi, prin raritatea lor, un obiect al dorin╚Ťelor ╚Öi al orgoliilor. Regi ╚Öi regine, de-a lungul istoriei, ╚Öi-au m─âsurat statura istoric─â prin pietrele pre╚Ťioase care le-au decorat bijuteriile coroanei.
├Än modernism, diamantul a r─âmas acela╚Öi simbol de statut, care atrage priviri ╚Öi care provoac─â deopotriv─â admira╚Ťie ╚Öi invidieÔÇŁ, a spus fondatorul Casei de Bijuterii MICRI, Cristian Ioni╚Ť─â.

­čĺźPrezent─â la eveniment, cunoscuta actri╚Ť─â Monica Davidescu a vorbit despre c├ót de mult o onoreaz─â calitatea de ambasadoare a brandului Casa de Bijuterii MICRI pe care o are. ÔÇ×Am ╚Ötiut din prima clip─â c─â, Casa de Bijuterii MICRI este un nume puternic care ├«mp─ârt─â╚Öe╚Öte acelea╚Öi valori ca ╚Öi mine. O bijuterie ├«nseamn─â poveste, emo╚Ťie, mesaj. Iubesc tradi╚Ťia, inovatia, unicitatea, istoria ╚Öi munca ├«n familie. ╚śi toate acestea reprezint─â de fapt Casa de Bijuterii MICRI.ÔÇŁ, a declarat ea.

­čĺźEvenimentul ÔÇ×Diamantul de laborator – Un vis devenit realitateÔÇŁ a fost realizat ├«n parteneriat cu Institutul Geologic al Rom├óniei ÔÇô IGR Bucure╚Öti, Institut Na╚Ťional de Cercetare-Dezvoltare ├«n domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei ╚Öi Teledetec╚Ťiei, aflat ├«n Coordonarea Ministerului Cercet─ârii, Inov─ârii ╚Öi Digitaliz─ârii ╚Öi ├«nfiin╚Ťat ├«n anul 1906 prin Decret Regal, semnat de Majestatea Sa Regele Carol I al Rom├óniei, cu scopul de a ├«ndeplini atribu╚Ťiile unui serviciu geologic na╚Ťional, ├«ntr-o loca╚Ťie unic─â prin concep╚Ťia sa – Muzeul National de Geologie, care cuprinde ├«ntr-o succesiune logic─â toate ramurile ╚Ötiin╚Ťelor geonomice, de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a z─âc─âmintelor de substan╚Ťe minerale utile, la tectonica global─â, la evolu╚Ťia vie╚Ťii pe P─âm├ónt ╚Öi apari╚Ťia omului.
www.carbondynamics.eu

Casa de Bijuterii MICRI – bd Aviatorilor nr. 35.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *