Quote

Despre haina de blana

Haina de blana naturala? Sau blana sintetica. Afla diferentele dintre o haina de blana naturala si cea sintetica si de ce este eco sa purtam naturalul!
Hainele de blana au fost intotdeauna un articol vestimentar de lux in garderoba femeilor. Daca in trecut reflectau situatia financiara a celor care le purtau, acum reflecta mai degraba principiile si convingerile de viata. Astfel s-a dat nastere unei controverse legata de hainele din blana naturala versus hainele din blana sintetica. Daniel Margarit de la Casa de Blanuri MG sustine ca blana artificiala, oricat de frumoasa ar fi, tot nu poate sa imite in totalitate blana naturala.

“In afara de aspectul ieftin blana sintetica are o durata de viata foarte scurta. In urma electrizarii firelor de par sintetice, acestea se strang smocuri smocuri dand un aspect de vechi si murdar confectiei din blana sintetica, facand-o dupa cateva purtari sa ajunga in lista articolelor putin dezirabile din garderoba dumneavoastra” sustine Daniel Margarit de la Casa de Blanuri MG.


Hainele de blana naturala – mult mai prietenoase cu mediul inconjurator!

Blana sintetica este obtinuta din hidrocarburi, respectiv din petrol, iar in procesul de productie al acesteia se folosesc substante si procese chimice foarte daunatoare pentru mediul inconjurator. In timpul purtarii, blana sintetica aduna mult praf care va fi inhalat de catre persoana care o poarta, alaturi de segmente de fire de par sintetic rupt care este cancerigen. Nu in ultimul rand, dupa un an doi de purtare haina aruncata la gunoi reprezinta un deseu pe care mediul “se chinuie” zeci de ani sa-l neutralizeze.


Asadar, hainele de blana naturala reprezinta o alegere responsabila, mult mai ECO sustin specialistii.
Procesul de crestere al animalelor in ferma nu este poluant, dimpotriva, animalele sunt hranite cu resturi prelucrate ce provin de la fermele de carne, nefiind necesara aruncarea sau neutralizarea acestor resturi. Deseurile provenite de la fermele de animale pentru blana (excrementele) reprezinta un ingrasamant natural pentru agricultura sau sunt folosite la fabricarea carburantilor bio.

“In procesul de productie manufactural al confectiilor din blana rezulta foarte putine resturi, chiar si cele mai mici bucatele putand fiind folosite la confectii mai ieftine. Odata achizitionata o haina de blana naturala, desti este mai costisitoare ca o blana sintetica, aceasta poate fi purtata 2-4 ani fara a fi curatata, deci fara a polua, mentinandu-si aspectul de nou in toata aceasta perioada. O haina de blana naturala cu o curatare periodica poate fi purtata pana la 30 de ani. In momentul cand modelul devine demodat, haina poate fi restilizata si remodelata reusind astfel sa se dea o viata noua unei haine pe care nu o mai poarta nimeni cu placere sau este uitata demult in dulap. In acest fel o haina de blana inlocuieste intre 10 si 20 de confectii din fas sau blana artificiala ce sunt achizitionate in perioada de viata a unei haine din blana naturala. De obicei o haina din blana naturala are o perioada de viata cuprinsa intre 20 si 30 de ani” declara specialistul in blanuri natural Daniel Margarit de la Casa de Blanuri MG.

Cand este aruncata o haina de blana naturala se distruge in mediul natural in cativa ani spre deosebire de blana sintetica care se distruge in zeci e ani.
Hade sa fim eco, sa fim responsabili cu mediul purtand blana si materiale naturale in detrimentul celor sintetice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *