Quote

Despre beneficiile mierii de Manuka și alte minunății din natură!

4 MIRACOLE DIRECT DIN STUP
Astazi vreau să îți împărtîșesc ce am aflat despre 4 produse apicole mai puțin cunoscute, dar cu beneficii fantastice pentru sănătate. Ideea mi-a venit sub influența unei răceli puternice, la o cană de ceai cald, când am realizat, din nou!, cât de prost stau la capitolul imunitate.

Știm toți că mierea este doar cel mai popular produs apicol, însă beneficii importante pentru sănătate au și lăptișorul de matcă, propolisul sau păstura. Mai mult, proprietățile lor sunt potențate de combinații cu alte ingrediente naturale. Iată ce propuneri are Vegis.ro, cel mai mare magazin online de produse naturiste din România, pentru a avea efecte maxime în cel mai scurt timp.
Mierea de Manuka este cunoscută ca fiind cel mai puternic antibiotic oferit de natură. Datorită proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, antioxidante, antivirale și antiseptice, aceasta reprezintă un aliat de nădejde pentru sănătate. Deși este obținută de peste 100 de ani, mierea de Manuka a devenit populară odată cu descoperirea activității nonperoxidice specifică (NPA), activitatea care asigură puterea antibacteriană. Această descoperire a fost realizată în anul 1981 de către dr. Peter Molan, biochimist și profesor la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.

SCURT DICȚIONAR… SĂNĂTOS
Atunci când alegi o miere de Manuka trebuie să știi că prețul acesteia este de 3-4 ori mai mare față de prețul mediu al unei mieri normale, datorită cantității foarte limitate și totodată faptului că se recoltează doar din zonele sălbatice din Noua Zeelandă sau Australia. Alege o miere de Manuka originală, raw, neprocesată, 100% naturală pentru a te bucura de beneficiile acestui produs exclusivist. Pe Vegis.ro vei găsi în oferta doar produse care îndeplinesc aceste condiții, de la cei mai importanți furnizori din lume.

Păstura este polenul depozitat în faguri ce fermentează în mod natural sub influenta substanțelor adăugate de albine, a microorganismelor şi datorită condițiilor de conservare. În urma fermentației, care durează trei luni, rezultă un produs diferit de polenul inițial, având o valoare terapeutică şi antibiotică de trei ori mai mare decât acesta. În plus, se digeră mult mai ușor, deoarece granulele de polen sunt deschise, iar prin fermentație exina (peretele celular al polenului) s-a degradat. Drept urmare păstura are proprietăți valoroase datorită unui conținut mai ridicat în monozaharide, vitamina K, enzime şi aminoacizi, a unui procent mai mare de polen cu exina lizată (deci mai uşor asimilabile) şi datorită unei acidități mai crescute, ceea ce reprezintă un factor esențial în păstrarea şi menținerea echilibrului metabolic.

Propolisul este un amestec de substanțe culese de pe cel puțin 20 de specii de arbori și care reprezintă o
barieră de protecție pentru stup. Studiile au arătat că 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite și 30 de tipuri de virusuri și sunt distruse de către propolis datorită proprietăților sale antiinfecțioase. La Vegis.ro, găsești propolis sub formă de tinctură, de spray, ca unguent sau în formă brută. În funcție de forma sa, acesta poate fi folosit în afecțiunile respiratorii, contra arsurilor sau eczemelor, în tratarea infecțiilor bucale sau pentru întărirea sistemului imunitar.

Lăptișorul de matcă este o substanță secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor și are rol de hrană pentru regină și pentru larvele albinelor, în primele trei zile de viață ale acestora. Este produs în cantități reduse, de aceea nu este un produs consumat la scară largă. Acesta este însă singurul produs natural în care se găsește 10 HDA, un acid cu un important rol antibacterian, antifungic și viral, care stimulează și producerea de celule stem. De asemenea, tot în lăptișorul de matcă exclusiv se găsește și acetilcolina, cu un rol esențial în transmiterea impulsurilor neuronale. În plus, acest produs uimitor este bogat și în complexul de vitamine B, dar și în aminoacizi esențiali precum lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina şi treonina. Astfel, lăptișorul de matcă funcționează ca stimulent cu acțiune energizantă, reface celulele nervoase, reduce colesterolul și ajută la refacerea organismului după intervenții chirurgicale, fiind recomandat inclusiv în cazul oboselii cronice, randamentului scăzut din punct de vedere psihic și fizic, anorexiei, afecțiunilor hepatice și nu numai.

Mai multe informații despre beneficiile produselor apicole și despre cum se pot administra acestea, în emisiunea #TraiesteVerde ce poate fi urmărită pe pagina de Facebook Vegis.ro.

Despre proiectul #TrăieșteVerde
Vegis.ro a demarat un proiect educativ realizat în colaborare cu specialiști din diverse domenii – nutriție, dermatologie, sport, mindfulness și nu numai, prin care urmărește să dezbată probleme actuale legate de sănătatea familiei, dar și de frumusețe. Demersul Vegis.ro urmărește înțelegerea importanței unui stil de viață echilibrat, care să îmbine alimentația corectă, sănătoasă, cu sportul și nu numai.

Vegis.ro este cel mai mare magazin online de produse naturiste din România. Înființat la începutul anului 2012, Vegis.ro comercializează de peste 6 ani produse naturiste, bio sau vegane, pentru cei interesați de un stil de viață sănătos și o nutriție bazată pe produse ecologice și naturale.
Din sediul de la Brașov, Vegis.ro livrează produse sănătoase în toată țara, în 24-48h de la confirmarea comenzii. Fiecare produs care intră în stocul Vegis.ro este însoțit de o factură și de o declarație de conformitate a calității produselor. Compania este certificată ecologic furnizând astfel garanția că produsele, procedurile de lucru și de depozitare sunt în conformitate cu reglementările comunitare și naționale în vigoare.
De asemenea Vegis.ro este unicul site din România certificat de către cel mai mare producător mondial de suplimente Solgar având licența RO111, acordată pentru standardele ridicate de profesionalism oferite clienților săi.
Vegis.ro a câștigat în 2017 și 2016 premiul pentru Cel mai Bun Magazin Online de Produse Organice și Naturale, și premiul pentru Magazinul Anului în 2017, în cadrul Galei Premiilor e-Commerce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *