Gallery

De la un castel la altul

“De la un castel la altul” este numele unui senzational roman al lui Celine. Un roman cu un stil beletristic revolutionar si cu un mesaj istoric post-belic, cutremurator.

Insa nu despre Celine si drumul lui este vorba astazi. Ci despre drumul MEU de la un castel anglo-saxon la altul:

De la Warwick, castelul regilor (construit de William Cuceritorul in 1.068 anul Domnului)

la Windsor, castelul reginelor (construit in forma initiala tot de William Cuceritorul si indragit de Dinastia Tudorilor, in care s-au jucat cu papusile din portelan si danteluri si Elizabeta I, si Elizabeta a II-a).

***
La o aruncatura de sceptru de Londra, Windsor este un castel pasnic, de poveste, cu iedera si gradini de vis,

chiar daca strabatut in mod constant de strajerii din garda regala


si de avioanele care parca se incurca amenintaroare printre creneluri.

***
Pe de alta parte, Warwick este un castel medieval cu aer lugubru.

Nu mai este locuit decat pe timp de zi, de actorii care populeaza corturile de pe langa zidurile de aparare si interpreteaza cateva scene de turnir, mesterite pentru privirile turistilor.
http://www.warwick-castle.com/

Poti patrunde prin toate camerele castelului, unde te intampina personaje din ceara, reproducand personaje istorice reale si scene istorice importante
(Sunt atat de veridic reproduse, incat simti ca participi si tu la un banchet sau la o intalnire din epoca victoriana – intrus purtat inapoi in timp!)Trebuie insa sa-ti aloci timp si pentru o lunga plimbare prin curtea interioara.

Si sa te cateri pe metereze si prin turnurile de control, care iti rezerva privelisti de un verde sublim asupra raului si pajistilor vecine.

De la un castel la altul este o plimbare pe taramurile britanice si prin istoria Angliei.
Merita sa iti rupi, din timpul alocat excursiei la Londra, cate o zi pentru fiecare castel. Vor fi niste zile senzationale, iti garantez! Chiar daca ploua, ca acum…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *