Gallery

Cum să-ţi transformi, în 2 timpi şi 3 retuşări, un machiaj simplu într-unul spectaculos

Recunosc, fac parte dintre agitaţii cărora le plac la nebunie schimbările.
Mă mănâncă palma să forţez mâna destinului, cum s-ar spune. Dacă nu apar schimbarile în viaţa mea, le creez sau le provoc eu pe ele. Dar, să ne înţelegem, orice schimbare am făcut, a fost în bine şi am avut ceva de învăţat din ea.

Nu o să vorbesc acum despre schimbările de iubit, casă, pisică ori job.
Ci de schimbări majore şi răvăşitoare, de genul trecerii, peste noapte, de la păr foarte lung şi negru la o tunsoare scurtă, asimetrică, pe un păr roşu ca focul.
Ba chiar de la omniprezenţii mei pantofi cu toc la pantofii sport (special pentru momentele de bântuit prin munţii şi coclaurile în care îmi petrec, mai nou, vacanţele).

Pe scurt, schimbările fac parte din viaţa mea. Şi nu pot trăi fără ele.
Nu mai departe de ieri mi-am schimbat (iar) coafura. De la fosta tunsoare mult mai scurtă într-o parte, pe un păr roşu flamboaiant, am trecut la arămiu deschis şi la un bob asimetric, foarte scurt la ceafă.
Iar la nuanţă nouă de păr se cer şi nuanţe noi de bluze, de rujuri, de farduri! Pentru armonizarea întregului look, evident.

Iată că avem, deci, un motiv în plus să testăm astăzi împreună un machiaj în tendinţe, cu nuanţe bej-aurii pe pleoape şi cu accent pe buzele intens colorate. Un make-up simplu, de zi, perfect pentru facultate sau serviciu.

Dar după-amiază voi merge la un eveniment special, pentru care îmi doresc neapărat un machiaj diferit, vesel şi efervescent, ca o zi de vacanţă. Şi pe care îl voi obţine din 3 tuşe, pur şi simplu transformându-l şi reinventându-l pe cel iniţial, de zi!

SCURTĂ PRIVIRE CĂTRE TRENDURILE SEZONULUI
Îţi mai menţionam eu că tendinţele din această primăvară marchează o clară întoarcere la anii ’70 – de la haine la accesorii, machiaj şi coafuri. Anii ’70 cei plini de culoare, de personalitate, de grafisme, de stil boem, de volum.
Şi, da, se poartă din nou buzele roşii, în orice nuanţă închipuită: de la roşul Coca Cola la portocaliu, la rozuri intense, ciclamuri ori magenta, până la vişiniul Marsala – nuanţa anului 2015.

Iar acum să trecem la treabă:

Pregătirea "ingredientelor" pentru machiajele de astazi. Voi folosi, în majoritate, produse L'Oreal Paris

MACHIAJUL I:
MACHIAJ DE ZI CU ACCENT PE CULOAREA INTENSĂ A BUZELOR

Alegerea gamei de tonuri si a nuantelor cromatice potrivite mie - o etapă esenţială pentru un machiaj armonios

PASUL 1:
Să începem cu regula de aur: întotdeauna machiajul se aplică doar pe o faţă foarte bine curăţată şi hidratată!

După demachierea în profunzime cu apa micelară de la L’Oreal Paris folosesc o cremă lejeră şi hidratantă, aşa cum este Nutri Gold Extraordinary Oil-Cream L’Oreal Paris.

#Secretul meu:
Când simt că tenul are nevoie de hidratare suplimentară, aplic după demachiere o picătură de ulei de faţă Nutri Gold Extraordinary Oil L’Oreal Paris. Îmi oferă un plus de hidratare şi de strălucire şi îmi uşurează aplicarea ulterioară a fondului de ten.

PASUL 2:
Baza machiajului: obţinerea unui ten perfect, de portelan.

Las crema să pătrundă în piele, suficient pentru trucul… magic care urmează:
Fondul de ten iluminator LumiMagique L’Oréal Paris! Un produs care pur şi simplu intensifică efectul de ten luminos, de porţelan, prin tehnologia Liquid Light de reflectare a luminii.
În acord cu tenul meu – uşor bronzat în acest moment – aleg nuanţa caldă N3, Pure Linen.

#Tips&tricks:
Eu astăzi folosesc o perie profesională specială pentru aplicarea fondului de ten. Poţi opta şi pentru bureţelul aplicator, însă neapărat să îl umezeşti în prealabil, pentru un finish natural, transparent, neîncărcat.

Am grijă să încep întotdeauna aplicarea fondului de ten dinspre centrul feţei spre exterior (frunte, nas şi bărbie) şi să merg din partea de sus spre josul feţei.
Îl aplic prin tapotări, inclusiv pe pleoapele superioare şi în zona cearcănelor, pentru uniformizarea nuanţei tenului.

Pentru a evita efectul nedorit de mască, nu termina nici tu aplicarea fondului de ten pe linia bărbiei, ci armonizează-ţi întotdeauna nuanţa feţei cu cea a gâtului.

PASUL 3:
Dar cu cearcănele şi imperfecţiunile ce facem?

După aplicarea fondului de ten folosesc un corector cu textură onctuasă şi cu putere mare de acoperire.
Îl aplic cu degetul, prin mişcări uşoare, punctate, ca să pătrundă uşor în piele.
Utilizez produsul pe toate micile imperfecţiuni ale tenului, inclusiv şi în zona nărilor, “camuflând” micile pete roşii.

#Trucuri:
Sunt atentă ca anticeancănul să fie ton pe ton cu fondul de ten.

Pentru că neodihna din ultimele nopţi mi se citeşte… nu, nu în ochii, ci în cearcănele proeminente, simt nevoia de o corectare sporită. Aşa că optez, suplimentar, şi pentru un corector cu aplicator-pensulă.

Tapotez apoi uşor zona cu un bureţel, combinând astfel nuanţa şi textura corectorului cu cele ale fondului de ten.

Continui cu aplicarea unei pudre compacte, cu o perie mare, tamponând uşor, pentru a fixa produsul.

PASUL 4:
Cum îţi conturezi şi „sculptezi” forma feţei?

Răspunsul este clar: jucându-te cu luminile si umbrele, cu nuanţele deschise versus nuanţele închise de fard de obraz.
Pentru “sculptarea” feţei încep cu un fard mat, într-o nuanţă mai închisă. Pe care îl aplic cu pensula, începând dinspre ureche, exact sub pomeţi.
Iar pe aceştia îi reliefez cu un blush iluminator, alegând o nuanţă satinată, mai deschisă decât fardul anterior aplicat.

#Tips &tricks:
Nuanţa mai închisă de fard poate fi folosită şi pe părţile inferioare ale mandibulei, dacă vrei să le corectezi forma.

Secretul constă, ca în orice etapă a machiajului, în estomparea liniilor inestetice de trecere de la un produs la altul. Eu combin produsele prin mişcări uşoare cu peria, astfel încât ele să se întrepătrundă.

#Atenţie:
Nu trasa dungi ferme şi nu lăsa să se vadă liniile de demarcare dintre nuanţele şi texturile produselor folosite.
Aplică blushul doar în locul unde te înroşeşti în obraji în mod natural.
Şi nu folosi nuanţe deschise pe părţile care trebuie corectate sau pe cele unde, în mod natural, nu pică direct lumina!

PASUL 5:
All eyes on me!

Aplic pe toată pleoapa mobilă, dinspre colţul intern al ochilor spre exterior, o nuanţă mată şi caldă de fard de pleoape, un bej-roze apropiat de nuanţa tenului meu. Căci nu vreau ca ea să iasă în evidenţă, ci doar să confere luminozitate.

Pentru definire, aplic apoi un fard cu un ton mai închis decât nuanţa de bază. O linie curbă, extrem de estompată, pe colţul extern al pliului pleoapei.
Aleg un fard-gel, care se fixeaza foarte bine pe piele. Şi o nuanţă caldă, în tendinţe: un bej auriu, nuanţa 200 Nude din fardurile mono Color Riche L’Ombre Pure L’Oréal Paris.

#Truc: Blend it all, baby!
Şi în cazul fardului de pleoape am grijă să uniformizez trecerile dintre nuanţe, estompându-le cu peria şi apoi cu vârful degetului.

#Sfat:
Pentru luminozitate, zona dinspre colţul intern al ochiului trebuie să ramână cât mai deschisă la culoare. Culorile închise de fard sau eyeliner se aplică, deci, doar spre coada ochiului (spre colţul extern).

PASUL 6:
Dă un plus de conturare şi luminozitate ochilor.

Nuanţa deschisă de fard bej-roze de pe pleoapa superioară o aplic şi pe pleoapa inferioară, prin tuşe scurte şi apăsate, exact la baza genelor, urmând forma ochiului.

Pentru că îmi doresc un efect vizual de gene mai dese, aplic, prin punctări extrem de delicate, şi un eyeliner cremos, maro-natural, la baza genelor inferioare. Nu însă şi pe zona de conjunctivă, căci mi-am propus un finish natural. Folosesc SuperLiner Silkissime de la L’Oréal Paris, nuanţa 02, Brown Temptation.

#Truc:
Nu vreau nimic cenuşiu sau rece, ci numai nuanţe calde şi foarte naturale, care să nu iasă în evidenţă, ci doar să dea o tentă luminoasă machiajului.

PASUL 7:
Gene de păpuşă

Îmi place la nebunie efectul de ochi maaari, de păpuşă, în stilul anilor ’70, din nou în tendinţe şi anul acesta! Aplic cu generozitate mascara neagră Mega Volume Miss Manga, L’Oréal Paris. Gene cu mega volum! Arată senzaţional, nu?!

PASUL 8:
Culorile sunt pe buzele tuturor!

Mi-am propus ca machiajul acesta, deşi simplu, să fie plin de personalitate, cu accent de culoarea buzelor. Şi îmi doresc o nuanţă nebună-nebună.
Deci primul impuls ar fi să folosesc nuanţa 370, Crazy Fuchsia Color Riche L’Oreal Paris.
La părul meu roşcat arămiu şi ochii verzi aş putea alege cu încredere şi superbul ruj roşu, creat special de L’Oreal pentru Julianne Moore, în colecţia exclusivă Pure Reds Color Riche.
Dar, pentru că acum sunt uşor bronzată şi tenul meu are, deci, o nuanţă mai caldă decât de obicei, mi se potriveşte mai bine un roşu mai luminos şi “jucăuş” (în acord si cu noua mea vopsea şi cu tunsoarea trăsnită).
Pentru armonie cromatică aleg, deci, nuanţa caldă, veselă şi intensă de roz, 131 Mistinguette Matte, de la Color Riche.

#Secret:
Pentru ca rujul să nu se întindă, poate fi fixat!
Cum? Aplicând pe buze fond de ten sau pudră compactă, după creionul-contur şi înainte de ruj. În plus, îmi va fi mai uşor astfel ca, pe parcursul zilei, să-mi schimb culoarea rujului, dar năravul, ba! 😉

PASUL 9:
Sprâncenele.

Doar le periez ascendent şi le conturez discret, cât mai natural, cu o mascara maro. (Million Cils Brown de la L’Oreal Paris este o alegere excelentă).

Et… voila:

Primul machiaj e gata!


Îmi place la nebunie. Machiajul de zi şi mulţumirea se citesc deja pe chipul meu.

###
MACHIAJUL 2:
SAU CUM SĂ TRANSFORMI RAPID MACHIAJUL SIMPLU ÎNTR-UNUL SPECTACULOS, GRAFIC.

Machiajul grafic în stilul propus de Fendi pentru primăvară-vară 2015


Vine un moment în viaţa oricărei dependente de machiaj şi de schimbări (adică eu) să încerce ceva nou. Ta-daaaam:
Draga mea,
Este momentul să faci cunoştinţă cu Mr. Graphic Makeup! Machiajul grafic pe care mi-l doresc neapărat, acum şi aici. Şi pe care o să-l obţin rapid, în 2 timp şi 3 mişcări, transformându-mi machiajul pe care deja îl port.

Surse de inspiraţie: arta lui Zakanitch şi grafismul în stil '70s, regăsite în ţinutele Marni şi în machiajele Fendi din prezentările 2015

De ce machiaj grafic?
Pentru că e trendy. Pentru că e complet nou pentru mine, iar schimbările sunt pasiunea mea, după cum ţi-am mărturisit deja. Şi pentru că un întreg caleidoscop de forme şi de culori m-a inspirat, în egală măsură, să îl aleg:
De la arta-posmodernistă a anilor ’70 la lucrările în stil „Pattern and Decoration” ale lui Robert Zakanitch, regăsite în imprimeurile vii din colecţia de primăvară-vară 2015 Marni.
Până la liniile îndrăzneţe şi colorate de pe pleoape, admirate în prezentările din acest sezon Fendi (stânga) sau Honor (dreapta):

Trenduri 2015 Fendi şi Honor

Ţi-am promis o transformare în 2 timpi şi 3 mişcări? Uite că ţin de cuvânt!
TIMPUL 1 AL TRANSFORMĂRII:
TIME OUT FOR COLORED LIPS!
Mişcarea 1:

Orice schimbare necesită sacrificii, înlocuiri. Cu un mic truc magic scos direct din… port-fard, ceva dispare, altceva apare… 😉 Prin noul machiaj, vreau să mut accentul pe ochi – pe grafismul elaborat şi pe culoare. Aşa că “Adio!”, ruj ciclam. La demachiat cu tine!

Mişcarea 2:
Aleg acum un roz cald, luminos şi delicat: rujul în nuanta 380, Lumi Coral de la L’Oreal Paris Color Riche.

#Truc:
Pentru mai multă luminozitate, aplic un creion într-o nuanţă deschisă, cu textură satinată. Foarte estompat, doar în colţul intern al ochiului şi sub sprâncene, în capătul extern al liniei lor.

TIMPUL 2 AL TRANSFORMĂRII:
GREAT EYES ARE “IN”!

Şi, în sfârşit, mişcarea 3:
Piesa de rezistenţă a arhitecturii noului meu machiaj – tuşul albastru, într-o nuanţă vibrantă. Îl trasez cu o linie precisă la baza genelor.

...mi-am transformat machiajul simplu într-unul grafic. In 2 timpi şi 3 retuşări!


Spectaculos… de simplu, nu?!

Iată, detaliat în imagini, cât de rapid poţi obţine şi tu transformarea machiajului:

IAR ACUM, PASUL DE NOTA 10:
Have fun & enjoy your makeup! 🙂

Joacă-te. Bucură-te de culori. Lasă-ţi imaginaţia să zboare către anii dezinvolti ’70. Şi alege ţinute vesele, jucăuşe, pline de culoare. Sau piese vestimentare lejere, în stil hippie, boho-chic.
Haide să ne distrăm maxim, să ne simţim bine în pielea noastră. Căci asta se vede imediat. Iar, până la urmă, un zâmbet larg şi sincer este accesoriul nostru cel mai de preţ! Ce zici, accepţi invitaţia mea la… transformare?

#Dacă micile trucuri cu mari efecte de tranformarea rapida a machiajului ti-au placut, mă poţi vota aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *