Gallery

Cuba Libre: VIII – Cayo Coco, bijuteria din Grădinile Regelui

“Pe bune, nici nu ai simţi că ai fost în Cuba dacă nu ai merge şi pe o plajă… nesimţit de frumoasă, cu apă turcoaz cât cuprinde. Şi să staaaa-ai asa, degeaba, cu clişeicul cocktail la umbra palmierului”.

Şi iată cum, aspru muştruluită cu o asemenea replică imbatabilă, am înghiţit în sec şi am zis “Da” unei descinderi de 2 zile în Cayo Coco.

Cu un shuttle TransGaviota luat din Santiago de Cuba am ajuns, contra a 25 CUC/persoană şi a câtorva ore de amorţeală, în Ciego de Avila. Adică la Cuca Măcăii. De unde o Lada, dezasamblată toată (singurul taxi disponibil în mijlocul pustietăţii din afara oraşului) ne-a dus, cu 25 CUC, până în Moron, orăşelul cel mai apropiat de intrarea în Cayo Coco. De intrarea în Paradis, aş adăuga.

Căci Cayo Coco chiar este o bijuterie de insulă în arhipelagul nordic “Jardines del Rey” (“Grădinile Regelui”).
Cam aşa arată insula – în fine, cât am putut să surprind eu în pozele din Cayo Coco.

Păduri cât cuprinde. 22 km de plaje. Natură sălbatică. Ape de cleştar. Corali la doi paşi de ţărm. Toate legate de uscat printr-o limbă de pământ asfaltat, lungă de 17km şi construită 100% de mâna omului.

Resorturi şi hoteluri, pierdute prin vegetaţia luxuriantă a insulei, te primesc îmbietor, cu toate cele 4 sau 5 stele scoase la înaintare.
Scuba diving prin recifurile de corali, plimbare cu catamaranul sau cu barca cu fundul din sticla.
Plajă pe nisipul alb şi fin, înot cu delfinii, snorkling în apele verzi şi liniştite, adăpostite de lagunele şi golfurile idilice.
Fructe de mare delicioase.
Plimbare pe ţărmul fără sfârşit.
Şi huzureală la umbra pădurii de mangrove, neatentă la fluxul şi refluxul de cocktailuri furnizate, fără număr, de cubanezii frumoşi şi lipicioşi.

Si, na, chiar trebuie sa o spun:
Jur că nu am văzut până acum apus mai violet, răsărit mai portocaliu şi ape cu atâtea nuanţe perfecte de turcoaz şi verde ca în Cayo Coco!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *