Quote

Cu garderoba la detox

Diesel SS18
Dimineața devreme, înainte să pleci la birou, sau poate și seara, înainte să ajungi la un party, deschizi șifonierul plin de haine și accesorii drăguțe achiziționate de-a lungul timpului, sau din sezonul trecut, la care ai mai adăugat și câteva piese vestimentare din noile colecții lansate toamna aceasta… și totuși ai impresia că nu ai cu ce să te îmbraci?!

Probabil că este momentul să faci o schimbare în viața ta. Gândește-te ce reprezintă fashion-ul pentru tine. Shopping-ul este o plăcere rațională și conștientă sau mai degrabă o plăcere vinovată?

Fiecare articol vestimentar pe care îl ai în garderobă ar trebui să-ți reflecte personalitatea și să-ți aducă bucurie de fiecare dată când îl porți. Când un lucru pe care îl ai de mai mult sau mai puțin timp nu te inspiră să îl porți, nu îi găsești locul într-un outfit, sau pur și simplu nu îți face plăcere să îl porți pentru că simți că nu te reprezintă, atunci poate că este mai bine să spui stop… și să-ți faci curaj să intri cu garderoba la un “detox” de toamnă.

O curățenie generală în dressing este eficientă și constructivă atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, întrucât este eliberatoare din mai multe puncte de vedere. Atunci când renunți la lucrurile care sunt în plus în viața ta, de care nu ai sau nu mai ai nevoie, îți eliberezi atât garderoba și spațiul în care îți petreci timpul, dar îți eliberezi și inima. Senzația de curățenie, ordine și de spațiu aerisit în care există doar lucrurile care îți plac și de care ai nevoie, îți înseninează gândurile și îți îmbunătățește starea de spirit.

În continuare, un expert în styling de la Remix Second Hand îți oferă câteva sfaturi organizatorice eficiente despre cum ar trebui să decurgă “detoxul” garderobei tale de toamnă.

“Atunci când renunți la hainele pe care nu le (mai) porți, sentimentul pe care îl trăiești poate fi unul foarte eliberator și pozitiv, mai ales când în dressing-ul tău este un pic haos și nici măcar tu nu mai știi ce haine sălășluiesc în interior. Adesea se întâmplă să stăm în fața dulapului minute în șir fără să știm ce să alegem, iar la final optăm pentru aceleași lucruri pe care le purtăm în repetate rânduri, ceea ce înseamnă că îmbrăcăm doar 20-30% din toată garderoba noastră.

Așadar, primul pas este să te apuci de o curățenie generală în garderobă. Scoate toate hainele și sortează-le pe categorii și după nivelul de uzură. Dacă sunt articole vestimentare pe care nu le-ai purtat măcar o dată în ultimul an, mai mult ca sigur nu le vei mai purta vreodată. Fii sinceră cu tine și alege ce mai porți și ce nu, ce îți place și ce nu, ce îți vine și ce nu, ce are valoare sentimentală și ce a fost cumpărat din impuls. Ține cont de faptul că pe cele noi sau aproape noi le poți repune în circuit și astfel le oferi o a doua șansă. Poate că nu își mai găsesc loc în viața ta, dar cu siguranță vor aduce bucurie în viața altcuiva.”

Așadar, le poți face cadou unor prieteni, le poți dona sau le poți trimite către Remix pentru a fi vândute pe remixshop.com prin serviciul “Vindeți către Remix”. Oferind hainelor și accesoriilor tale o a doua șansă, prelungești durata de viață a articolelor de îmbrăcăminte de bună calitate și sprijini mediul înconjurător, contribuind astfel la o planetă mai bună. De asemenea, ai șansa să obții niște bani în plus pentru lucrurile din garderobă de care nu mai ai nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *