Gallery

Cu dragoste, despre cafeaua mea cu bunica

Știai că astăzi, 1 octombrie, este Ziua Internațională a Persoanelor în Vârstă? Este, de asemenea, și Ziua Internațională a Cafelei. Și, ce să vezi, și cea a Muzicii! 3 motive superbe să sărbătorim, deci, cât e ziua de lungă și însorită! Și unde aș fi putut oare petrece astăzi mai bine, dacă nu cu bunica mea iubită, la o cafea și la povești cu aromă de romanță, sub vița de vie încă verde și umbroasă?!

Chiar, tu îți amintești când ai savurat prima ta gură de cafea?
Prima mea cafea a fost cu siguranță cea din mica ceșcuță de porțelan alb, pictat cu o delicată floare roșie de mac. Ceașca mea de cafea. În care bunica îmi punea câteva picături de licoare delicioasă, cu un fursec cochet alături, pe farfurioară. Nici nu știu ce îmi plăcea mai mult. Aroma? Picăturile aburinde? Poate gustul puternic? Ritualul în sine? Sau, cine știe, poate poveștile și atmosfera magică ce le învăluia pe bunica și prietenele ei, întâlnite la șueta de după-amiază.

Au trecut 30 de ani de la prima mea gură de cafea… Și sunt încă iremediabil și pe deplin cucerită de gustul senzațional, de ritualul cafelei, de mirosul irezistibil, de gestul atât de personal din fiecare dimineață: prima înghițitură de cafea aburindă.
Nu știu dacă îmi amintesc bine despre cappuccino ideal sau despre ultimul caffè latte care mi-a înseninat cu adevărat ziua. Poate a fost într-o cafenea șic, poate la Roma, la Paris, în Florența. Poate în plantația de cafea din Nicaragua. Sau, mai degrabă, la degustarea din Trinidad, în Cuba. Ori, cel mai sigur, a fost chiar în București, unde un prieten – barista pasionat și premiat – mi-a pregătit băutura perfectă.

Cert este că acum pot fi chiar și eu propriul barista, acasă, în fiecare dimineață, preparând cele mai savuroase caffè latte-uri, espresso și cappuccino cu noul espressor Krups Latt’Espress.
Simplu?

Cam atât de simplu!

Espressorul are un sistem inovator, absolut genial, One-Touch-Cappuccino, cu care chiar și eu, neîndemânatică de felul meu, pot să îmi prepar un cappuccino desăvârșit. În fiecare dimineață, printr-o simplă atingere, folosind doar ingrediente proaspete.

În plus, îmi pot personaliza cafeaua după cum îmi poftește inimioara, reglând intensitatea. Spuma perfectă, proporțiile ideale, măcinarea pe loc și fină a cafelei, cafeaua preparată la temperatura perfectă, recipient detașabil de lapte: toate într-un singur aparat cu un design superb, modern.
Pot prepara cinci rețete diferite, toate delicioase, în funcție de starea de spirit, programul din agendă și nevoia de cofeină. Azi ce să fie? Espresso scurt, espresso, cafea lungă, cafea sau cappuccino?

Încă în căutarea cafelei ideale?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *