Gallery

Cu drag si creativitate, despre lucrurile chic

fascinator rosu Carmen - creatie Atelier by MB

fascinator rosu Carmen – creatie Atelier by MB


Iubesc pur și simplu lucrurile chic, făcute manual și cu creativitate, cu acel je ne sais quoi care le face unice, originale, speciale. Poate să fie vorba despre un tricou personalizat cu niște ținte, o geantă din denim complet transformată prin niște broșe hand-made. Poate fi o fustă pe care am cusut niște fermoare pur decorative. Sau o rochie căreia i-am adăugat un detaliu fin, o dantelă sau niște ștrasuri, ceva discret, dar care face diferența.
Îmi plac la nebunie lucrurile originale, chiar dacă par excentrice uneori. Excentric înseamnă ieșit din comun, deci ieșit din anonimat și din liniile safe ale modei și intrat în tărâmul stilului propriu.

Dar haide să detaliez și să iau exemple recente, căci îmi sunt și la îndemână, și extrem de dragi:

Un om frumos, Miha – aka Mihaela Bachmann, frumoasa și talentata creatoare din spatele brandului Atelier by M.B., mi-a făcut surpriza să creeze pentru mine o pălăriuță fantaisie roșie, Carmen pe numele ei.
Carmen este precum o señorita invitată la o corida, plină de zvâc și personalitate.
Miha mi-a mărturisit că asta avut în minte când a gândit-o pe Carmen pentru mine: un fascinator roșu aprins, pentru o ținută specială, chic, plină de eleganță și de personalitate.

Serile trecute, invitate fiind amândouă la serata modei de la Athenee Palace Hilton, Mihaela m-a mai răsfățat cu o surpriză realizată de mâinile ei îndemânatice și creative: o delicată broșă-fantezie purpurie semnată Atelier by M.B., perfect potrivită temei serii, Purple Rain. Nu, nu pentru că afară ar fi plouat precum în legeda Meșterului Manole, ci pentru că această a 16-a ediție din seria “Soirees de la Mode” marca Alin Galatescu i-a fost dedicată marelui Prince, adevărat music, style & fashion icon si cel care ne-a incantat, decenii intregi, cu memorabila sa melodie Purple Rain.

Alexandra Calafeteanu, Adina Buzatu, Cristina Cioran, Nico la-Soirees de la mode - tribut Prince

Alexandra Calafeteanu, Adina Buzatu, Cristina Cioran, Nico la-Soirees de la mode – tribut Prince

Toți cei 15 creatori români care și-au prezentat luni, la “Soirees de la Mode”, colecțiile-capsulă tribut Prince au fost aplaudați la scenă deschisă.
Alexandra Calafeteanu – unul dintre creatorii români de modă pe care îi iubesc și apreciez în mod special, cu 4 ținute fluide black-and-white.
Trends by Adina Buzatu, care a creat un adevărat show prin ținute și prin invitatii speciali: Crina Matei, Cristina Cioran si Nico.
Silvia Serban.
Aleha Toncea – ținute accesorizate cu bijuteri Soufeel.
Andreea Popescu pentru Zenya Atelier.
Roxana Blagu.
Lia Aram.
Marie Ollie de Don Arthur.
Mimi Chipaila.
NorinaSt.
Cabal Studio cu bijuterii by Atelier Danesa și incaltaminte Mihaela Gheorghe.
Simona Semen, tinute accesorizate cu bijuterii Soufeel și încaltaminte Tezyo by Otter.
M-au încântat și colecțiile unor creatori români aflați la debut și extrem de talentați: Andreea Micle, Borodi Stefania și Iza van Dee.

De zile mari a fost și mixajul live, Exclusive PRINCE, realizat de DJ Tibi Ursan (UK), care a creat o atmosfera absolut incendiară, specială și efervescentă, exact în spriritul personalității lui Prince. Muzică pe care modelele au dansat pe cat-walk, ca pe un inedit ring de dans.
Mă înclin! Am închinat un pahar de vin (excelent, românesc și el, de la Cramele Holewood) pentru un artist de excepție de la Hollywood, dar, mai ales, pentru creativitatea designerilor și modei românești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *