Gallery

Costa Rica – ziua 10, Cum de-a dat norocul peste mine in La Fortuna

“La Fortuna” inseamna in spaniola “soarta”, “noroc”, “sansa”, “a prezice viitorul”. Dar si… “avere” (!). Sa fie vreun semn al sortii ca drumurile m-au purtat aici chiar la inceput de an?

Ei bine, norocul si soarta chiar au fost de partea noastra cat am stat in La Fortuna – orasul-baza de plecare pentru diamantul Coroanei naturii costaricane: vulcanul activ Arenal.
Un vulcan zdravan, care a dormit cuminte timp de secole, pana ce brusc, intr-o buna dimineata, prin 1968, s-a trezit cu ţâvna pusa. Si cu eruptia pregatita. Si a mai tot erupt de atunci, inclusiv in 2010.

Nu ne-om pricepe noi sa prezicem viitorul.
Dar, plecaţi din Paradisul caraibian (povestea AICI) şi ajunşi cu shuttle-ul, prin hartoape si printr-o continua ploaie cu spume in La Fortuna, viitorul ne era extrem de clar.
In sensul ca nu prea ne suradea. Ba, din contră, era camuflat pe dupa un nor dens, amenintator, comasat pe conul vulcanului.

Si, totusi, sansa ne-a iesit la fiecare pas, 3 zile cat am poposit in oraselul norocos La Fortuna.
In primul si in primul rand, nu ne-a plouat nicio clipa cat am mers:
nici in plimbarea prin oras.
nici, Doamne fere, pe traseul namolos din padurea tropicala superba si incredibil de verde, cea care te duce pe craterul Cerro Chato. Fost vulcan respectabil, actuala cadita naturala pentru lacul mai mult vulcanic decat idilic Laguna Verde.
Nici in coborarea ametitoate pe cele 400 si ceva de trepte pana la cascada Fortuna, cea spectaculoasa, inspumata si zgomotoasa, dominand muntele luxuriant.
Si nici in drumetia la poalele Arenalului, la binecuvantatul rău termal.
Unde ne-am scaldat si hlizit impreuna cu un ciorchine haios de localnici.

Iar ca norocul sa ne surada cu toata faţa, in La Fortuna, langa Banca Nationala, am dat peste… Dna Iulica. O romanca plecata de 31 de ani din tara, maritata cu un medic veterinar costarican si stabilita cu toata familia in tara cea verde si umeda, de pe “coasta bogata”.
Au fix in centru o farmacie veterinara si un hotel elegant, Oriuma. Unde ofera preturi excelente, o vorba buna si sfaturi nepretuite pentru orice calator roman adus de … soarta in La Fortuna.

Singurul moment in care norocul chior si-a scos, totusi ochelarii de soare si si-a montat stergatoarele de ploaie a fost in rezervatia cu poduri suspendate.
Dar, desi cerul s-a dezlantuit peste noi, nu ne-am putut opri din admirat aceasta minune intrata in top 40 minuni ale lumii construite de mana omului.
Punti lungi, bataitoare si suspendate peste haurile de sub tine te poarta, efectiv, pe deasupra padurilor tropicale.
Un verde crud si ud, cat vezi cu ochi. Ploaia zdravana mi-a dat, totusi, ocazia inedita sa testez 21 de moduri de a te imbraca stylish in saci de gunoi impermeabili.
Viva la natura! Viva la fortuna! Viva la pura vida!

5 thoughts on “Costa Rica – ziua 10, Cum de-a dat norocul peste mine in La Fortuna

 1. Draga mea.. mi-au placut pozele maxim… cat de minunata e Creatia Lui Dumnezeu..
  Tu esti minunata, asa cum povestesti tu drag pentru noi.. multumim.. <3
  Ar trebui sa faci un portofoliu cu minunatele poze…

  • lookadmin says:

   my dear, promit ca o sa fac cand ajung in tara. am atat de multe poze, trebuie sa fac preselectie si selectie dura 🙂
   Multumesc mult pentru aprecieri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *