Gallery

Costa Rica, ziua 1: 101% viaţă pură!

Primul meu impact cu Costa Rica a fost… admiraţia.
La ghiseul pentru trecerea frontierei, unde cel mai frumos si mai sexos baiat in uniforma m-a intampinat cu un zambet de Hollywood.
(Nu, nu îţi face iluzii, a fost primul si singurul bărbat frumos pe care l-am văzut în cele 16 zile cât am stat în Costa Rica! Cât despre femei… ce să mai vorbim 🙁 )

In fine, daca nu ne batea pe umar un nene sa trecem, totusi, si pe la ghiseul de imigrari si sa ne luam patalamaua de intrare in Costa Rica, am fi putut, bine-merci patrunde pe blat în ţara asta minunată.
Caci granita Panama cu Costa Rica am trecut-o pe jos, ca prin brânză. Dupa ce am descins din autobuzul vintage de David… direct pe linia de frontieră, lânga multe tarabe cu fructe si un mare mall, promitator ca si numele sau: Ierusalim.
Puteai intra in mall din Panama si iesi in Costa Rica. Asta da shopping multi-cultural!

Terminalul costarican pentru autobuze este fix vis-a-vis de vama.
Ne cataram la propriu din mers in primul autobuz care pleaca spre Golfito.
E 10.30, ora locala – o ora in minus fata de Panama (si opt in minus fata de Romania).

Si ne asternem la un drum superb de doua ore, pe o sosea care taie jungla in doua.
De aici, de pe marginea lui nicaieri, soferul mai ia din cand in cand pasageri.
Fondul sonor este asigurat, cum altfel, de muzica latino 100% caliente si de râsetele localnicilor.
Simpatici si, spre surprinderea noastra, foarte bine mirositori. Pai du-te la noi, la ora de varf, vara, la 35 de grade, cu rata de Rascaietii de Sus. Si o sa imi intelegi comparatia… olfactiva.

La Golfito descindem fix in golfuletul (Agua) Dulce, scaldat de ape albastre. Idilic, mic si dragut, asa cum o prognoza deja si numele.
La ora 1 avem ferry catre Puerto Jimenez.
Cu barca asta turcoaz, mica, dar cu un motor zdravan, bag seama, evadam din caldura pranzului catre racoarea marii. Si de pe continent pe taramurile luxuriante si pierdute de lume ale Parcului National Corcovado din Peninsula Osa.

Este Ajunul Craciunului.
Azi ne cazam aici, la Apartamentos Herrera. Si o sa mai ramanem in satul-port, Puerto Jimenez, ca punct de pornire catre aventurile din jungla Coscovado de zilele viitoare.

Deocamdata, intampinam apusul de la ora 6 in apele pictate in toate nuantele de bleu, printre tulpinele inundate de flux ale palmierilor.
Localnicii mici si mari se scalda si se harjonesc, pe plajele de langa noi. In spatele nostru, la doi pasi, dupa nisipul negru si ud al plajei, noaptea s-a strecurat deja in jungla.

In sat, oamenii incing un Christmas party in toata regula la biserica. Cu colinde si slujba si microfoane si boxe and staff. Au chiar şi un copac exotic împodobit cu mii de luminiţe multicolore.
Ne luam o cina cu fructe de mare la bodega Corcovado, bine scaldata in rom si gin.
E 8 seara si deja o noapte profunda, cu Crai nou.
Feliz Navidad! Trăim deja pe propria piele Pura Vida din Costa Rica!

6 thoughts on “Costa Rica, ziua 1: 101% viaţă pură!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *