Gallery

Cina speciala, La Nuci

Totul a început cu o invitaţie inedită de la Bogdan. O invitatie la o cina specială, într-un restaurant unde nu am mai mers niciodata – restaurantul “La Nuci”.

– Ok, i-am raspuns lui Bogdan, as veni, dar… cum ajung eu in Afumati, unde este restaurantul? (nota autorului: eu nu conduc. sic!)
– Pai nimic mai simplu. Sunteţi 6 bloggeriţe alese pe sprânceană. Iar intrarea vă va fi triumfală, căci vine o limuzina să vă preia şi să vă ducă în fiţe până acolo.
(Şi chiar am ajuns cât ai zice “Fiţe”, căci nici 20 de minute nu am făcut din centrul Bucureştiului până în Afumaţi!)

LaNuci
Ei, zi şi tu, cum să refuzi un băiat cu ochi verzi, care te invită la o cină într-un loc total nou pentru tine şi care vine să te ia cu limuzina?! 🙂
E clar, Prâslea cel Voinic în varianta modernă este mega-haios, are 6 fete bloggeriţe cucuiete şi elegante după el şi vine într-o limuzina albă cu mulţi murgi putere, hrăniţi cu şampanie.
Iar, bonus, ne face şi o dedicaţie muzicală, interpretată de el însuşi pe scena restaurantului La Nuci.

###
Acum este momentul să fac o paranteză maaaare şi să spun că antren, distracţie, atmosferă şi oameni deschişi ca în seara aia la restaurantul din Afumaţi nu am mai întâlnit de mult timp!
Şi ce-am mai dansat.
Şi ce-am mai cântat.
Şi ce-am mai insta-postat.
Dar, mai ales, ce-am mai mâncat!!!!
Mă gândesc la felurile delicioase şi irezistibile pe care le-am degustat şi… mai că îmi vine să închid ochii şi să uit să număr caloriile.

LaNuci 2

Pour les connaisseurs:
iată ce ne-a pre-gătit celebrul le Chef de la restaurantul La Nuci:

Branza marinata picanta, cu ulei de măsline special “La Nuci”, home-made, preparat în Grecia şi presat la rece.
Am continuat cu mousse din ficat de pui cu briosă, dar mai ales cu murături senzaţionale.
Cu salata cu sfecla rosie si ficat de pui.
Şi apoi cu vită gătită perfect, asezonată cu condimente asiatice, exact pe gustul meu.

LaNuci 3

Când credeam că nu mai putem degusta nimic, le Chef ne-a chemat în bucătărie, să ne dea direct de la sursă înghetata de pepene galben făcută atunci, pe loc, pentru noi. Bună, foarte bună, incredibil de cremoasă şi de gustoasă!

Dar festinul continuă: cu un pui delicios cu sos de smântână, învelit în foietaj crocant.

LaNuci 4

Iar, la final, cireaşa confiată de pe tort – mai exact, de pe torturi (te las să pui cum vrei accentul pe cuvantul “torturi”, va fi potrivit şi corect oricum! 😉 )
tort Silvia, tort Stracciatella, Cheesecake cu cirese şi cu blat de turtă dulce şi Limonada cu mango.
Un desert absolut demenţial, pe care efectiv nu am putut să îl dau gata. Căci, da, restaurantul La Nuci are câteva… “defecte”: se mănâncă prea bine, prea mult, prea home-made!

O cină specială, la care m-am simţit neaşteptat: ca acasă la o rudă dragă. Dar o rudă gurmandă şi gourmet, care, atunci când intră în bucătărie, îşi pune, inevitabil, le cordon bleu – “centura albastră” a gătitului şi celebra distincţie de bucătar renumit!

Nota finală: absolut orice vei mânca în “La Nuci” este home-made. Producţie proprie, de la murături, la conservele din legume şi la dulceţuri! Ca şi uleiul casei, pregătit special în Grecia, despre care ţi-am povestit deja.
Ia aruncă o privire aici, dar şi peste meniu La Nuci. Eu nu îţi urez altceva decât “Poftă bună”, căci distracţie cât mai plăcută şi mâncare foarte bună sigur vei avea!

#Credit photo: ralucaantuca.ro. Mulţumim, Raluca, pentru pozele superbe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *