Gallery

Artiști populari, artiști “electric”, artiști underground și proiectele lor

Ce mai fac artiștii români populari? Dar cei de underground? Ce noutăți absolute se mai aud dinspre domeniul de special sound & mixaje spectaculoase? Care sunt cele mai noi și mai senzaționale proiecte ale lor? Am aflat noutățile cele mai hot ale lunii:


#ELECTRIC BROTHER

Probabil că nu aș fi aflat de atâția ani despre Electric Brother dacă destinul nu ar fi făcut să mă știu cu Cristi (a.k.a Electric Brother) încă din facultate, de pe când eram colegi la Comunicare și Relații Publice. Iată că viața ne-a dus pe unii către presă și blogging, pe alții către muzică. Și bine a făcut, căci i-am urmărit mereu cu drag și cu emoție cariera muzicală a simpaticului și talentatului Frate Electric.
Aceasta este piesa mea preferată de până acum, un featuring cu Maria Popistasu, de acum 3 ani:

Electric Brother ROCKS este primul album din lume înregistrat în Dolby Atmos, lansat la Grand Cinema & More. Odată cu lansarea noului album, Electric Brother oferă publicului său un spectacol în care muzica devine elementul central, în încercarea de a restabili audiția de concert ca o activitate de sine stătătoare, într-o lume în care auzul a devenit un simț secundar.
Ultimul album Electric Brother reunește 11 piese, majoritatea în primă audiție. Dincolo de a fi prima oară când artistul abordează stilul rock, piesele au fost mixate și masterizate special pentru a putea fi reproduse în Dolby Atmos, cel mai avansat sistem de sunet existent, devenind primul album din lume înregistrat în acest format. Particularitatea acestei platforme audio stă în capacitatea de a reda, simultan, până la 128 de obiecte audio independente și mișcarea lor realistă în funcție de intenția de transmitere. La nivel de cinematograf, este disponibil în România doar la Grand Cinema & More.
„Am ales să folosesc immersive sound pentru că el reprezintă viitorul. Este, în sfârșit, un mod natural de a asculta, ca la un concert simfonic unde muzica nu vine din boxele din stânga sau din dreapta ci de la fiecare instrument în parte, preluând acustica și ecoul sălii. Sunetele te înconjoară, sunt peste tot în jurul și deasupra ta”, a explicat Electric Brother.

Sala Grand Ultra, singura sală de cinema din România dotată cu cea mai nouă tehnologie audio surround, Dolby Atmos, devine cadrul perfect al unei lansări inedite. Pe 17 noiembrie, începând cu ora 19:00, Electric Brother va susține singura audiție deschisă publicului larg a noului său proiect, ROCKS, într-un eveniment dedicat în întregime sunetului.
„În ceea ce privește arta cinematografică, am crezut întotdeauna în capacitatea sunetului de a transmite stări și emoții, de unde și inițiativa dotării sălii Grand Ultra cu Dolby Atmos. Ne bucurăm că avem acum ocazia de a găzdui un eveniment care exploatează întru totul capacitățile acestui sistem, oferind publicului ceva ce puțini dintre noi își mai găsesc răgazul să experimenteze – plăcerea unei audiții”, a declarat Simona Manea, Entertainment Business Unit Marketing Director în cadrul Băneasa Developments.
Alături de Electric Brother, pe album pot fi auzite vocile lui Norzeatic, Maria Popistașu, Oigăn (Kumm) și Chelsey Flaherty. Biletele sunt disponibile pe site-ul eventim.ro, iar detalii despre programul cinematografului pe www.facebook.com/GrandCinemaDigiplex.

#ALINA EREMIA ȘI TRUPA REVELAȚIE CRED CĂ SUNT EXTRATERESTRU.
Frumoasa Alina Eremia, una dintre cele mai populare artiste din Romania, si trupa Cred Ca Sunt Extraterestru, revelatia scenei romanesti de undeground, au lansat zilele trecute doua videoclipuri noi, in urma unui experiment muzical neobisnuit pus in scena de J&B, marca numarul 1 de whisky din Romania.
Alina Eremia si membrii trupei Cred Ca Sunt Extraterestru sunt primii artisti din acest sezon care au acceptat provocarea de a face schimb de roluri in cadrul celei de-a doua editii a campaniei Blending Spirits.
In cadrul acestui experiment muzical neasteptat, Alina Eremia interpreteaza in premiera, in propriul stil „Start Rec”, prima piesa a trupei Cred Ca Sunt Extraterestru, o metafora despre fuga de a te lupta cu tine. Cantareata are o interpretare curajoasa si surprinzatoare a piesei, care i-a cucerit deja pe iubitorii stilului underground, pastrand expresivitatea mesajului central al piesei.
Iată și noul videoclip Alina Eremia – Start Rec

„A fost o experienta interesanta si sunt bucuroasa sa fac parte din acest blend. Imi place cand lucrez cu artisti care se implica si care ma inspira”, a declarat Alina Eremia.

Extrateresti, despre trairile artistilor
De cealalta parte, povestea de dragoste regasita in versurile piesei „A fost o nebunie”, cantata pana de curand de Alina Eremia, este reinterpretata acum de trupa Cred Ca Sunt Extraterestru, intr-un stil cu totul neasteptat, cu sound-uri si atitudine total diferite decat originalul, vorbind despre teama artistilor de a nu fi tot timpul la inaltimea asteptarilor.
“A fost si este, in continuare, o nebunie toata provocarea aceasta. Ne bucuram ca ne-ati ales. Ne bucuram ca ne ascultati cu interes”, declara artistii din trupa Cred Ca Sunt Extraterestru.
Urmarește aici noul videoclip Cred Ca Sunt Extraterestru – A fost o nebunie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *