Gallery

Anotimpul în care Înnebunesc Cireşii

Scria cineva, într-un articol din revista Elle, că împărţirea anotimpurilor este făcută artificial. Asta pentru că urmează, în întreaga lume, un standard impus: cel al climatului european. În condiţiile în care, în realitate, anul se împarte, pe Glob, în mult mai mult decât tradiţionalele primăvară, vară, toamnă şi iarnă.

Există locuri din lume care au primăvară (a se vedea Madeira) sau vară tot timpul.
Sau care au sezon ploios versus sezon uscat (în Asia, de exemplu, ori în America Centrală).
Există, în Australia, Sezon al Pământului Roşcat, răscopt de soare, alternând cu Sezonul Verde intens.
Şi putem vorbi despre anotimpurile de sine stătătoare din tările nordice, precum anotimpul Nopţilor Albe (la Solstiţiul de vară), respectiv sezonul Nopţii Polare, cu întunericul său, aşternut peste iarna fiecărui Pol în parte.

Până la urmă, nu-i aşa că ar fi ideal să îşi poată fiecare defini anotimpurile sale? Ale vârstelor sau propriilor sale stări de spirit. Ale propriilor experienţe, trăite ori visate…
Eu, una, mi-aş crea propriile mele anotimpuri, ale florilor, aşa cum le-am descoperit eu, de-a lungul timpului şi-al lumii.

Uite cam cum ar arăta noul meu “calendar” personal reinventat:
Mai 2012 este, cu siguranţă, Sezonul Florilor de Mango Peruan.
Toamna lui 2012 ar fi anotimpul Frangipanilor balinezi.
În 2013 aş nota în calendarul personal Luna Hortensiilor Albastre din Madeira şi Toamna Florilor Mov de Nufăr Laoţian.
Decembrie 2014: Iarna Florilor de Banan Costarican.
Martie 2015: primăvara merilor roz, în Uzbekistan.
Septembrie 2015: sezonul lotusului nepalez din Lumbini.
Decembrie 2015: luna Florii albe de cafea cubaneze.

Fleurs de Cerisier  -Folie Florale de Loccitane en Provence

Fleurs de Cerisier -Folie Florale de Loccitane en Provence

Iar februarie 2016 aş numi-o Anotimpul în care Înnebunesc Cireşii. Căci este momentul în care am descoperit, cu încântare, Nebunia Florală din “Florile de Cireş”. Adică noua gamă 2016 de îngrire a pielii, Folie Florale – FLEURS DE CERISIER de la L’Occitane en Provence.

VINE, VINE PRIMĂVARA – NUMITĂ, ÎN LIMBAJ L’OCCITANE, “NEBUNIA FLORALĂ
Fleurs de Cerisier: Folie Florale este un omagiu adus frumuseții florilor de cireș și parfumului lor delicat și feminin ce vestește primăvara.
Este modalitatea senzaţională şi multisenzorială cu care L’Occitane en Provence a venit în întâmpinarea primăverii, şi anul acesta. O explozie de arome proaspete, de celebrare a renașterii și a naturii, pe care am descoperit-o zilele trecute, cu toate simţurile larg deschise, în magazinul L’Occitane din AFI Palace Cotroceni, într-o atmosferă relaxantă, plină de aromele magice provensale consacrate.

DE CE AU ÎNNEBUNIT CIRESII?
Au innebunit de placere, descoperind cele mai bune versiuni in care s-au putut transforma florile lor: în moleculele de arome L’Occitane, obținute pentru prima dată prin extracție la temperatură scăzută!

Apă de toaletă, 50 ml
Eliberează la început note de vârf minunate de bergamotă și mandarină, urmate de accente bogate de flori de cireș, alături de tradafir și violete, ce se topesc în note de bază subtile de mosc.

Gel de duș 250 ml
Un moment de răsfăţ zilnic, cu note vibrante de floare de cireș care îţi mângăie şi îngrijesc pielea…

Lapte de corp, 250 ml
O atingere delicată de petale, ce lasă pielea catifelată, hidratată, învăluită într-un parfum fructat floral, scânteietor.

Cremă de mâini, 30 ml
îmbogățită cu unt de Shea, însă cu o formulă delicată, non-grasă, crema hidratează și hrăneşte pielea.

UNDE GASIM NEBUNIA DE FLORI DE CIRES?
O gasim deja in intreaga rețea L’Occitane: in cele 7 magazine dedicate din București, Cluj, Constanța, Iași, in cele peste 30 spații special amenajate în farmaciile Sensiblu din București, Timișoara, Arad, Oradea, Brașov, Ploiești, Pitești, Sinaia, Sibiu, Brăila, Galați, Cluj, Tg Mureș, Baia Mare. Ca si in magazinul online, loccitane.ro.

Acestea fiind spuse, declar deschis Anotimpul în care Înnebunesc Cireşii. Un anotimp înmiresmat, înfloritor, plin de arome îmbietoare.
Cuvintele de ordine? Folie Florale de Provence – Nebunie Florală, de la L’Occitane en Provence!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *