Quote

Acvatic Bebe Club oferă lecții de educație acvatică gratuite, pe plaja din Mamaia

Timp de 4 zile, în perioada 20-23 august, o echipă de instructori ai Acvatic Bebe Club vor oferi lecții gratuite de educație acvatică, la malul mării, pe plaja din Mamaia. Cu această acțiune, ABC își dorește să crească gradul de conștientizare asupra importanței educației acvatice la copii, chiar de la vârste foarte mici.

Înecul este principala cauză de deces în cazul copiilor cu vârste de 1-4 ani, arată statisticile internaționale. De asemenea, studiile arată că participarea la lecțiile de înot poate reduce cu 88% riscul de înec al copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani.
Educația acvatică este una dintre cele mai recomandate forme de mișcare, indiferent de vârstă, și singura care poate fi începută încă din primele luni de viață, cu achiziții acvatice evidente. De asemenea, poate constitui premisa majoră de siguranță în mediul acvatic pentru întreaga viață.

De-a lungul celor aproape 8 ani de activitate ai Acvatic Bebe Club am constatat că mulți părinți și-ar fi dorit să afle despre cursurile de educație acvatică și lecțiile de înot dedicate bebelușilor mult mai repede. Există multe prejudecați vizavi de vârsta copiilor, de capacitatea lor fizică și abilitatea de a răspunde comenzilor, de teama de apă sau de oportunitatea de a începe astfel de cursuri indiferent de anotimp. Tocmai pentru a veni în ajutorul părinților și a oferi informații de la profesioniști am decis să relocăm o parte din echipa ABC la malul mării pentru câteva zile, a explicat Carmen Dumitru, fondator Acvatic Bebe Club.

Astfel, o echipă de instructori ai clubului va fi prezentă pe plaja din Mamaia, pregătită să ofere răspunsuri la întrebările părinților cu privire la avantajele și beneficiile educației acvatice. De asemenea, părinții doritori pot participa la scurte lecții direct în apa mării alături de copii.

Acțiunea se înscrie în campania Acvatic Bebe Club de a crește conștientizarea importanței educației acvatice. În cadrul acestei campanii, în luna martie, Clubul a lansat și prima carte dedicată educației acvatice scrisă în limba română – Nu mi-e frică de apă! Prin poveștile lui Bubu, ale Clarei și ale lui Andi cartea îi ajută pe cei mici să se familiarizeze cu pregătirea și noțiunile specifice unei lecții de înot, să înțeleagă însemnătatea acesteia și să se împrietenească cu apa prin jocuri și multă distracție.

Volumul, realizat cu ajutorul instructorilor, medicilor pediatri și psihologilor din echipa ABC, este în același timp o resursă valoroasă pentru părinți, prin rezumarea practicilor și rezultatelor studiilor privind beneficiile și avantajele practicării înotului de către copii.
Astfel, cercetările arată că înotul început de la vârsta de 4-6 luni, poate dezvoltă abilități de comunicare și socializare, reglează apetitul și programul de somn, reduce anxietatea de separare și întărește sistemul imunitar.

De asemenea, educația acvatică duce la creșterea stimei de sine și a încrederii în propriile forțe și pune baze solide în tranziția către alte contexte de învățare, cum ar fi limbile străine sau alte sporturi.

Clubul de educație acvatică a fost înființat în 2012, fiind dedicat, de la început copiilor cu vârste între 4 luni și 4 ani. În cei aproape 8 ani de activitate, peste 2.500 de copii au urmat lecții de educație acvatică și înot la ABC, cu beneficii vizibile în dezvoltarea fizică, psihică și emoțională. Mai mult, studiile spun că participarea la lecțiile de înot poate reduce riscul de înec al copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani cu 88%.

Clubul de educație acvatică dispune de o sală de așteptare și de o zonă de adaptare treptată la temperatura din zona bazinului, respectiv exterioară. ABC este singurul club de profil din București unde tratarea și dezinfecția apei se realizează prin intermediul unei instalații mixte bazate pe UV și ozon, cu efect direct asupra calității apei și a aerului din jurul piscinei.
Prin sistemul de ventilație și dezumidificare, se păstrează permanent un microclimat ideal pentru desfășurarea programelor de educație acvatică. Temperatura apei are constant o valoare cuprinsă între 31,5 și 32 grade, iar cea a aerului între 32,5 și 33 grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *