Quote

145 de ani de jeanși care au scris istorie

Ce vedem în comun la oamenii din jurul nostru, oriunde am privi, indiferent ce vârstă sau meserie au, ce stil de muzică ascultă sau ce gusturi vestimentare exprimă? Ei bine, jeanșii!
Te-ai întrebat vreodată cât de veche este istoria acestui obiect vestimentar, apărut inițial ca salopetă de muncă și devenit deja, în secolul 21, indispensabil pentru noi toți!
Haide să spun câteva cifre: 145. 501. 110. Și să le și clarific semnificația:

145 DE ANI
Simt că de fiecare dată când spunem asta trebuie să ne oprim pentru a reflecta puțin, așa am simțit și când am aflat că renumita marcă de jeanși Levi’s împlinește luna aceasta 145 de ani. Există foarte puține produse de îmbrăcăminte în istoria omenirii care pot concura, din perspectiva longevității, cu blugii noștri cei de toate zilele!

Brand-ul Levi’s exemplifică perfect stilul clasic American, cool și relaxat. Încă de la lansarea de către Levi Strauss & Co in 1873, blugii Levi’s® au devenit unul dintre cele mai recunoscute articole de îmbrăcăminte din lume – captând atenția și loialitatea oamenilor de-a lungul generațiilor. Astăzi, portofoliul Levi’s® continuă să evolueze printr-un spirit inovator, de neegalat în industria modei.

COLECȚIA 501.
Iar LEVI’S® sărbătorește cei 145 de ani de la lansarea modelului original de blue jeans cu butoni, numit 501, printr-o ediție limitată de produse

Ziua de 20 mai este numită „Ziua 501®” și pentru a celebra colecția și stilul iconic, Levi’s® a creat o ediție specială 501®. Aceasta include blugi ediție limitată 501® cu butoni aurii sau colorați, inspirați de istoria Levi’s®. Pe lângă blugi, colecția include și tricouri, care au o grafică amuzantă, cu semnătura „Button Your Fly!”. Mesajul inscripționat îndrăzneț pe piept, în culori retro, celebrează invenția Levi’s®, modelul de blugi cu butoni.

110 ȚĂRI
Gama aniversară de jeans și accesorii este disponibilă în mai mult de 110 țări, permițând oamenilor din întreaga lume să își exprime stilul personal.

“Privindu-l dintr-un unghi antropologic, modelul 501® este ceva ce inspiră respect din tot sufletul. Nu cred că a existat ceva atât de utilizat și testat sau ceva care a avut un impact cultural atât de mare. Este incredibil. În luna mai sărbătorim „Ziua 501®” (ziua de 20 mai 1873 a fost dată brevetului nostru pentru nitul de la buzunar) și avem câteva modele speciale 501® care vor ajunge în magazine. Există o ediție limitată 501® – cu un “tiv expresiv”, care are Levi’s® 501® scris pe margine și butonii aurii. Există o poveste interesantă în spatele butonilor – am descoperit recent o pereche de 501 headstock 1947, ceea ce înseamnă că nu a fost niciodată purtată.
Orice entuziast al denimului va recunoaște produsele din ’47 ca “blugi de senzație” și găsirea unei astfel de perechi este ceva incredibil! Oricum, butonii de pe această pereche specială au fost oxidați până la o culoare aurie – așa că am replicat nuanța aurie pentru aceste ediții limitate. Există și alte două “modele aniversare 501®”. Un set va avea butonii multicolori. Ultimul set are butoni roșii cu 501® scris în alb, în varianta pentru bărbați. 145 de ani. Uimitor. La mulți ani 501! “
, a declarat Jonathan Cheung, Head of Design Levi.


501 DAY
Ediția limitată aniversară 501®

De la artiști la designeri, cântăreți de muzică rock până la activiști ai culturii tinerilor și cei care setează trenduri de lux, blugii Levi’s® 501® reprezintă prima alegere pe tot parcursul anului. Familia 501® are o ediție de vară cu butonii în culori pastelate. Ducând acest design mai departe, modelele bărbătești de 501® sunt disponibile cu butoni roșii, cu caracterele ”501® ”.

BUTON PLACAT CU AUR

Toți cei care au purtat blugi originali Levi’s® 501® au contribuit la povestea lor aflată în continuă schimbare ce aduce în acest sezon un prim buton placat cu aur și tivul caracteristic Levi’s®.
De ce aur? Nostalgia se află în centrul acestei ediții limitate. Modelul 501® a fost conceput inițial ca un pantalon de lucru pentru mineri, în timpul goanei după aur din mijlocul secolului al XIX-lea, această ediție sărbătorind amintirea trecutului printr-un omagiu adus purtătorilor de blugi din anul 1873. 501® s-a transformat într-un produs emblematic al modei și al culturii populare; ediția limitată, 501® cu butoni aurii, devenind o întoarcere la acele începuturi. Colecția 501® cu butonii aurii va fi disponibilă în Europa, iar fiecare pereche va include inscripția și o ștampilă, ambele tipărite cu aur.

TRICOURI CU MESAJE
Tricourile supradimensionate, 100% din bumbac, prezintă grafica emblematică a campaniei „Button your Fly” a Levi’s®, de la începutul anilor ’90. Tricourile unisex sunt tipărite cu textul de atunci, care îi îndeamnă pe purtători să „button their fly”; acest design vine în culorile gri, alb și negru, paletele de culori perfecte pentru blugii 501®.

Tricourile ediție limitată, cu faimosul simbol 501® aurit, sunt foarte ușor de asortat. Acestea sunt clasice, rotunde la baza gâtului, dintr-un bumbac moale și vin în viarianta pe albastru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *